Napišite, molimo, upute za primjenu Agricola gnojiva za unutarnje biljke. Koliko često ga mogu koristiti i za koje je boje priprema prikladna?

đubrivoMeđu raznovrsnim lijekovima za oplodnju unutarnjih biljaka je dodjela gnojiva Agricola. Poseban složeni sastav gnojiva uključuje uravnoteženu kombinaciju najbitnijih hranjivih tvari – dušika, fosfora i kalija. Osim toga, sadrži i mnoge druge elemente u tragovima, iu pristupačnom obliku koji se lako asimiliraju biljkama, kao i aktivne čestice – energiju. Zahvaljujući ovom bogatom sastavu, Agricola poboljšava rast biljaka, potiče obilno cvjetanje, povećava imunitet i otpornost cvijeta na različite bolesti.

Upute o primjeni Agricola gnojiva za gornji sloj unutarnjih biljaka ovise o obliku u kojem se prezentira gnojivo. To je zbog činjenice da su u svom sastavu kao pripravci koji se koriste za redovno dodatno hranjenje i produljeno djelovanje.

Gnojiva Agricola za unutarnje biljke dostupna je u obliku:

  • tekuća otopina;
  • suhe granule;
  • štapići.

Tekući oblik gnojiva može se koristiti za oplodnju cvjetova korijena i lisnica, prije pripremanja radnog rješenja.

Kako koristiti tekuće otopine?gnojivo za akvakulturu

Gnojiva Agricola u tekućem obliku (Aqua) je koncentrat. Na temelju toga izrađuje se radno rješenje, koje se izravno nadopunjuje zatvorenim biljkama. Za zalijevanje jednom tjedno, razrijedite 10 ml lijeka u litru vode. Jednom u dva tjedna cvijeće se može prskati pripremom otopine od 5 ml gnojiva za istu količinu vode.

Agricola Aqua može biti univerzalna ili za određene kategorije zatvorenog cvijeća:

  • ukrasno-listopadne biljke;
  • cvatnje;
  • orhideje;
  • palme;
  • unutarnje ruže;
  • kaktuse i succulents.

Suhe granule kao ekonomska varijanta gnojiva

agricola granule

Korištenje Agricole u suhom obliku također omogućuje pripremu otopine na temelju njih, ali samo za korijenje. Granule brzo i bez traga se otapaju u vodi, osim što sadrže puni kompleks hranjivih tvari. Zahvaljujući tome, ova je priprema vrlo ekonomična: da bi se postigla 1 litara hranjive otopine, potrebno je samo 2,5 g granula.

Razvrstavanje gnojiva, ovisno o tipovima zatvorenih biljaka, jednako je onoj u poljoprivredi Aqua.

Značajke primjene gnojiva u štapićimapoljoprivredne štapiće

Agricola u obliku štapova je gnojivo dugotrajnog djelovanja, pogodno za sve unutarnje biljke. Metoda primjene je prilično jednostavna – štapići se trebaju potpuno zaglaviti u tlo (nakon navodnjavanja) između ruba lonca i stabljike biljke.

Broj štapova po vazi ovisi o veličini: što je veći lonac, to je više potrebno za štapiće. Dakle, lonac s promjerom do 9 cm dovoljno je za jedan štap, a kapacitet od više od 40 cm treba vam šest ili više štapova.

Svakim uzastopnim navodnjavanjem, štapić se postupno oslobađa hranjivim tvarima, i to 2 mjeseca.

Raspršivanje cvijeća Agricola Aqua – video