U jesen je u kućicu posađeno mladi vrt, maline, ribizle i gooseberries. Brzo, nego obrađivati ​​voćke i grmlje u proljeće kako bi ih zaštitili od bolesti i štetočina?

Svaki vrtlar zna istinu – o dobrom žetvu i zdravlju uzgoja usjeva treba unaprijed paziti. S pojavom proljeća počinje važna etapa u vrtu, na kojem ovisi količina i kvaliteta voća. Za voćnjake i grmove manje bolesne, kao i za sprečavanje pojave štetnika, moraju se liječiti posebnim lijekovima. Čim temperatura zraka dosegne stabilne vrijednosti, možete početi raspršivati ​​plantaže.

Popularne pripreme za vrtna stabla

Do danas tržište ima mnogo različitih alata koji se koriste u vrtu. Stoga ne čudi da su vrtlari suočeni s pritiskom pitanja: kako obraditi voćke i grmlje u proljeće?

Pri odabiru lijeka morate razmotriti njegovu svrhu i fazu obrade.

Na temelju praktične primjene, dobro dokazani lijekovi kao što su:

  1. Fundazol – koristi se za primarnu terapiju prije bubrenja bubrega kao prevencije šuga.fundazol
  2. Neonon – za prskanje nakon što pupoljci padaju. Za dezinficiranje stabala od žuči, oni se također tretiraju otopinom uree (500 g na 10 litara vode).neoron
  3. Kinmiks, Fury – za obradu na prvom lišću. Primijenjeno kao preventivno protiv pojave gusjenica. Kao ponavljana profilaksa protiv šuga, kao i za zaštitu od praškastih plijesni, koristi se Skvor.kinmiks
  4. Protiv valjaka za list, dvaput dvaput (s pauzom od 3 tjedna) drveće lisnica i moljaca prskaju se Furyom.bijes
  5. Ako je deblo oštećen s crnim rakom, kora se tretira bakrenim sulfatom (otopina od 1%), a oštećena područja su zatvorena vrtnom lončanicom. Bakar vitriol je također dobar protiv lišaja i mahovina.bakreni vitriol

Prvo liječenje se provodi prije nego što se pupoljci rastopi. Prije početka cvatnje, potrebno je napraviti najmanje 3 pristupa.

Sredstva za prskanje grmlja

Grmlje je potrebno rijetki tretman. Tako, na botritisa i pepelnice, kao i protiv gljivičnih bolesti maline i ogrozda fundazol se raspršuje ili Topaz. Od američke plastične plijesni na guske Skor pomaže dobro, i od crvenoglavog lisčca na ribizu – zapovjednika.

topaz

Klinmiksol Fosbetsid i koristiti za prevenciju leafrollers, mušica i osa biljarica i puževi iz grmlja metaldehid raspršiti.

Tradicionalne metode obrade

Vrući tuš će pomoći da se riješite štetnika koji su prošarani u grmlju. U rano proljeće, dok tekućina sapuna još nije započela, grmlje se izlijevaju vrućom vodom. Dobar učinak dobiva se raspršivanjem solnom otopinom (150 grama soli na kantici vode).

Ljeti, kako bi se spriječilo pojavu lisnih uši, vrtna stabla (i grmlje) su posuta infuzija lišća krumpira. Na jednom dijelu lišća dodati 2 dijela vode, inzistirati 5 sati, a zatim 40 minuta skočio u vodenoj kupelji.

Protiv gusjenica i valjaka za listove koristi se infuzija lišća rajčice. Za ovaj 2 kg tvrdog drva uliti 5 litara kipuće vode i inzistirati na 5 sati. Na kraju tog vremena, infuzija se dovede do kuhanja i ohladi. Oni obrađuju grmove 2 puta s pauzom od 7 dana.

Sprikanje stabala i grmlja u proljeće – video