Reci mi kako izraditi birdhouse s drveta? Sin u školi su bili zamoljeni da donese malu kuću za ptice, a naš tata cijelo vrijeme na poslu, ovdje i odlučio to učiniti s djetetom na svoje vlastite i napraviti dvije birdhouse, jedan iz škole, a drugi će se objesiti u našem vrtu. Koje ploče su bolje koristiti, a zatim trebamo slikati našu strukturu?

kako napraviti birdhouse

Ptice su redoslijedi ne samo šume nego i vrta. To je poznato svima ljetnim stanovnikom, koji ima voćke i grmlje na terenu. Tijekom cijele godine ptice ne samo ugodan za uho sa svojim pjevanjem, ali i pomoći vrtlara u njihovom trudu za zaštitu stabala od štetnika, uništava male kukce i njihove ličinke regaling. Da bi privukli ptice, objesiti hranilice i hranio volontera stabala u hladno zimsko doba, kada je pronaći „plijen” nije tako lako, pa čak i organizirati ih kući. Čvrsta drvena kuća će se svidjeti bilo kojoj ptici u kojoj ne samo da može živjeti i sakriti se od lošeg vremena, nego i uzgajati potomke.

Na pitanje kako napraviti birdhouse, jak pola odgovora bez problema, i ostalo, uključujući i mlade novaka, korisno je nekoliko savjeta koje ćemo podijeliti s vama danas.

Nuanzi koje je važno znati prije početka radaploče

Kao što je već jasno, najbolji birdhouse je izrađen od prirodnih materijala, u smislu drva. Neki obrtnici izrađuju kuće iz kartonske kutije ili plastičnih bočica, međutim, to je posve drukčije. U prvom slučaju, stan će biti privremen i trajat će jednu sezonu ako se ne bi mokra prije na kiši. Plastični spremnici prikladniji su za proizvodnju hranilica, osim toga, ne postoji pitanje njihove prirodnosti. Pazite od ptica i miris iverice ili šperploče, potonji je također previše tanak i kuća će biti hladno.

Za kući za ptice u vrijednosti pomoću tvrdo zajednice, ali u svakom slučaju, ne crnogorica – oni sadrže smolu koja se pridržava perje, koji je pun zdravlje ptica. Debljina usjeka ne smije biti manja od 20 mm, tako da zadržavaju toplinu koju zahtijevaju pilići.

Za rezanje ploča, postizanje njihove idealne glatke, nije potrebno. Gruba površina, osobito unutar birdhouse i ispod slavine, pomoći će pticama ući i lako se kretati.

Related  Kada mlada matica počinje donositi plod?

Činiti birtaš korak po korakcrtanje

Prije svega, potrebno je izraditi nacrte budućeg stana. To će olakšati proces izrade praznina i učiniti ih ravnom, tako da u budućnosti neće biti nikakvih pukotina između zidova.

Birdhouses mogu biti različitih veličina i oblika – sve ovisi o tome kakve će ptice živjeti u njemu. Previše prostrani “apartmani” ne trebaju jer je obitelj ptica mala i mladi mogu zamrznuti ili slabiti. Standardne dimenzije kuće su približno kako slijedi:

  • širina dna – 15 cm;
  • visina birdhouse – do 30 cm;
  • krov – oko 20×24 cm;
  • promjer izbočine (tapping) nije veći od 5 cm.

Detalje o birtijiBolje je da su stražnji zid nekoliko centimetara ispod prednje ploče – to je potrebno za odvod vode. Prema tome, tada na bočnim zidovima gornji rez prelazi koso. Krov bi trebao lagano izbočiti, pa su njezine dimenzije nešto veće od dna.

skupština birdhouseaSada možete početi raditi:

  1. Pomaknite crtež olovkom na ploči.
  2. Izreži sve pojedinosti.
  3. Preokrenite vanjsku površinu radnih komada.
  4. Na prednjoj ploči izrezati “ulaz” u obliku kruga.
  5. Prikupite birdhouse u ovom redoslijedu: fasada, bočni zidovi, dno, stražnji zid, krov, letok. Svi dijelovi moraju čvrsto stati zajedno. Postavite ih na vijke ili nokte.

Ostaje pričvrstiti za pričvršćivanje kutije u obliku štapića na stražnjem zidu i postaviti ga na stablo, dobro namatajući žicu. Nemojte slikati – miris boje će preplašiti ptice daleko.

Video upute za izradu birdhousea