Volim cvjetove jako u loncima, ali zaboravljam na redovno hranjenje za zaborav. Moj prijatelj me savjetovao da koristim granularne pripravke. Recite mi, koja su složena gnojiva za unutarnje cvijeće u granulama?

primjena granuliranih gnojiva

Kompleksna gnojiva sastoje se od nekoliko minerala koji osiguravaju biljke potrebne prehrane za aktivan rast i predivno cvjetanje. U pravilu, dušik, kalij i fosfor su osnova za takvo hranjenje. Većina složenih gnojiva se prezentiraju u tekućem obliku, razrjeđuju se vodom i koriste se za obradu korijena i listova cvijeća. To znači da lijekovi počinju djelovati odmah nakon upotrebe.

Djelovanje granuliranih gnojiva

Za produljenje djelovanja korisnih mikroelemenata, složena gnojiva za unutarnje cvijeće se oslobađaju u granuliranom obliku. Moraju se uvesti izravno u tlo, bez otapanja prethodno u vodi.

Prednost i osobitost djelovanja takvih pripravaka je da hranjive tvari postupno uđu u biljke, jer se granule otapaju. To gotovo u potpunosti eliminira mogućnost spaljivanja korijenskog sustava cvijeta kao posljedica predoziranja.

Ovisno o temperaturi zraka i obilju vlage, biljke dobivaju potrebnu količinu minerala u malim dozama. Kada se temperatura u sobi smanjuje, potreba za bojama u elementima u tragovima također se smanjuje, što također prestaje intenzivno odvojiti od granula.

Jednokratna primjena granula omogućava cvijeće za hranu najmanje 2 mjeseca, što je vrlo povoljno.

Popularne vrste granuliranih gnojiva

Za gnojiva boja kuće, takvi pripravci se široko koriste u granuliranom obliku:

  1. Osmokot. Dodajte na tlo kada sadite biljke ili dodajte gornji sloj supstrata. Brzina primjene je do 4 g po litri lončanog volumena za velike biljke i 1,5 g za cvijeće s niskim zahtjevima za gornji sloj. Ponovljeni gornji preljev treba obaviti najranije 2 mjeseca.osmokot
  2. Aktivni univerzalni. Može se koristiti za sve vrste zatvorenih biljaka, kao i za vrtno cvijeće. Način primjene: širiti se na površinu tla (1 žličica granula po litri tla). Učestalost primjene – 1 put u tri mjeseca.
  3. Actinine za palme i dekorativnelistopadne biljke. Koristi se na isti način kao i univerzalni oblik.aktivin za dlan
  4. Piramide Royal Mix Push za cvjetnice. Stavite u posudu između korijena cvijeta i zida posude za cvijeće. Jedna piramida je dovoljna za kapacitet od 3 litre. Periodicnost primjene – 1 puta u 6 mjeseci.kraljevska mješavina
  5. Plantacott Plus. Pogodno za gnojidbu svih vrsta biljaka. Pomiješajte granule sa zemljom ili raspršite na površini. Brzina primjene je od 2 do 7 g po 1 litre zemlje, ovisno o veličini i potrebama cvijeta. Trajanje lijeka je 6 mjeseci.plantakot

Granulirani oblik umjetnih gnojiva daju dugotrajnu sobnu cvjetove sa svim potrebnim hranjivim tvarima, što pozitivno utječe na njihov rast i cvjetanje.

Gnojivo za unutarnje cvijeće dugotrajnog djelovanja Osmocot – video