Recite mi, ako su radovi na razvoju travnjaka nedavno završeni, postoje li posebne preporuke za brigu o travnjaku u tom razdoblju i koliko često vodu travnjak nakon sadnje ili polaganja?
 

Da biste dobili lijep svijetle travnjak, na žalost, nije dovoljno pripremiti svoje stranice za sužavanje tla, uklanjanje svih nepotrebnih elemenata iz tla i kupovati skupe sjemenki travnjak kulture. Travnjak traži stalnu njegu. Jedan od najvažnijih načina za brigu o travnjaku i održavanje punog izgleda je, naravno, zalijevanje.

Kada je u pitanju navodnjavanje unutar standarda brige za biljke, potrebno je obratiti pozornost na kvalitetu vode za navodnjavanje, sustavi za navodnjavanje uređaj, nedostatak zemljišta s karakterističnim nakupljanja viška vode, kao i odabrati pravu trave režim zemljišta za navodnjavanje u skladu s vrstom sadi tla i sorti biljke kultura.

Značajke zalijevanja pri transplantaciji višegodišnjeg travnjaka

Ako iz nekog razloga mora biti premješteno područje travnjaka, često se koristi uobičajena metoda transplantacije. Provođenje ovih radova zahtijeva neke trikove iz bilo kojeg vrtlara. Evo samo nekoliko njih:

 • Mjesto travnjaka, planirano za transplantaciju, obilno je zalijepljeno unaprijed. To će olakšati ekstrakciju biljaka iz tla i zaštititi korijenski sustav od oštećenja;
 • Ispravite bilo kakve nedostatke u vezi zelenila vaše web stranice, uključujući i postupak presađivanja travnjaka treba biti u proljeće. Rok za sve planirane manipulacije travnatim usjevima je početak lipnja;
 • U slučaju akutne nužde ili izvanrednog stanja uz stanje dostupnog travnjaka, transplantacija se može napraviti u bilo kojem prikladnom vremenu, bez obzira na sezonu. Ali u ovom slučaju, trebali biste biti spremni za činjenicu da postoji opasnost da se presađena bilja jednostavno ne navikne;

Glavni neprijatelj transplantiranih travnjaka je suša, pretjerano visoke temperature zraka i nedovoljno zalijevanje. Presađivanjem stranice, trebali biste pripremiti i planirati transplantaciju stranice, kopanjem željenog područja na dubinu od oko pola lopatice.

Obilan navodnjavanje zemljišta, pripremu travnjak za transplantaciju moraju čekati određeni vremenski period dovoljan da zadrži vodu natopljenu u tlo, a zemlja sa sve većim travnjak omekšala.

U transplantacijskom radu važno je ne uklanjati nakupine zemlje iz korijena transplantirane vegetacije. Na kraju transplantacije trebali biste pokušati razrijediti travu što je moguće marljivo što ćete jednostavno hodati po njemu.

Zalijevanje se provodi u sljedećem načinu rada:

 • Svakodnevno upotrebljavajući prskalice i prskalice;
 • Ako je trava transplantirana u ljetnim vrućim vremenima, zalijevanje se provodi dva puta dnevno, poželjno ujutro i navečer;
 • Treba izbjegavati prelijevanje transplantiranog mjesta, jer to neće dopustiti da se korijenje razvije, izazvat će putrefaktivne formacije;
 • Zalijevanje treba obavljati obilno, ali ne pretjerano. Apsolutno je neprihvatljivo oblikovati lokve i stagnaciju u novo zasađenoj zelenoj površini.

Briga za travnjak nakon transplantacije

Mnogi smatraju polaganje valjanog travnjaka kao proces koji je jednostavan, ne skup, apsolutno jednostavan i jamči jednostavno nevjerojatan rezultat. Ovo nije sasvim točno.

Kada je vrijeme trke položi na području kuće ili vrta, može poremetiti majstorske manifestacije, kao što su blijedi, žutilo, suhim područjima, gubitak sočnost lišća i svjetline boja. Razlog za pogrešno oblikovanje ili pogrešan program skrbi za travnjak, zasađene pecivo.

Dobro planirana irrigacija ima posebnu ulogu u programu održavanja i održavanja normalne stope rasta i razvoja trave travnjaka. To je zbog primitka dovoljne količine vlage koja je osigurana da travnjak širiti duž mjesta će korijen kroz gradilište. Odgovarajući na pitanje, koliko često vodu travnjak nakon sadnje ili polaganja, možete dati preporučeni raspored za navodnjavanje travnjaka:

 • Kako bi se ubrzao rast i razvoj slame, nije jednostavno navlažen, već zasićen duboko u 20 cm;
 • Nakon svakog zalijevanja potrebno je savijati rub valjka i provjeriti stupanj vlaženja tla. Ako je potrebno, zalijevanje se ponavlja ili reducira sljedeći put;
 • Prvog tjedna nakon polaganja treba pratiti dnevno zalijevanje, obilježeno potpunim namočenjem tla, ali bez formiranja lokvama i stagnacije;
 • Pospite raslinom travnjaku sa sprinklerima i sprinklerima.

Kod pravilno izvedenih radova na polaganju, korišteni travnjak će zahtijevati zalijevanje jednom ili dvaput tjedno, ali u slučaju da vremenske pojave nisu popraćene sušom i toplinom.

Video o pravilima zalijevanja travnjaka