Zajedno s ljetnikom od starih vlasnika dobili smo maline i kupine. Ako maline dobio vrlo osobna, slatke i velike, s kupine bili malo nesretni – bobice od jedne godine roditi mali i kolač. Susjed je bio umoran gledajući na našu muku i obećao da će u proljeće dodijeliti nekoliko kovača kupina iz svog vrta, kaže da su joj bobice vrlo velike. Navedite opis sorte kovčega Kiova i karakteristike okusa usjeva.

kiša kolačaPrilikom odabira voća i bobica, vrtlari čine visoke zahtjeve za obilje i kvalitetu usjeva, uključujući i relativno kupinu. Crne korisne bobice često se uzgajaju u prigradskim područjima. Jedna od najomiljenijih sorti je kišna kupina, prema opisu i opisu koji je najveća plodonosna vrsta vrtnog grmlja.

Raznovrsne značajke Kiowabush kupina

BlackBerry Kiowa – kasno-zrenja sorti, raste uspravno grm puca visina prelazi 1,6 m gusto lisnato, lišće obojana u svijetle smaragdno boje .. Cvjetovi s bijelim cvjetovima s nježnom ružičastom bojom.

Važno je napomenuti da uspravne grane održavaju prosječni prinos dobro, ali ako je jajnik veoma velik, bolje je postaviti podlogu ili ga vezati tako da se ne razbije.

U ljeto, počevši sredinom srpnja, na grmlju počinju sazrijeti vrlo veliki glutes – drugim riječima, ne mogu se jednostavno nazvati. Neki primjerci težine 20 grama, a prosječna težina jednog ploda je oko ’15 kupina standardni oblik sa zaobljenim duguljasto, crna, sa sjajnom sjaj. Sjeme u bobicama je mala i gotovo nevidljiva. Okusom dominiraju slatke note, kiselost je vrlo mala, ali miris je zapanjujuća.

Blackberry voće traje 6 tjedana, čak i posljednji usjev zadržava svoju izvornu veličinu.

Prednosti i nedostaci sortekupina

Uz veliku količinu žetve, kupina Kiova ima i druge pluse koji ga povoljno razlikuju među ostalim vrstama:

  • Bobice su prilično čvrste i dobro se transportiraju;
  • uz pravilnu njegu grm će uživati ​​u obilnom žetvu;
  • dugi plodovi;
  • visoka zimska izdržljivost – bez zaštićenih grmova ne smrzavaju ni na 23 stupnjeva mraza;
  • dobra otpornost na bolesti, osobito prije rovanja, antrakita, hrđe i praškastih plijesni.

Među nedostacima, možda, postoji samo jedan nedostatak: svi dijelovi grmlja i mladica i lišća su prekriveni prilično dugim i oštrim bodljama, što je teško za njegu kupina i berbu bobica.

Još vrijedi napomenuti da je razvučena plodnih ponekad uzrokovati probleme kada raste tu raznolikost u sjevernim krajevima: bobice jednostavno nemaju vremena za sazrijevati sve pred hladni val.

Video pregled velike bobice kupine Kiova