Poznati vrlo hvaliti gnojivo monofosfat kalij. Kaže da se žetva daje dvostruko više. Recite mi, kako primijeniti gnojivo kalijev monofosfat u vrtu za povećanje prinosa?

Jedan od uvjeta za dobivanje dobrog i visokokvalitetnog usjeva jest pravodobna gnojidba usjeva s gnojivima, organskim i mineralnim. Potonji uključuju kalij monofosfat, koncentrirani pripravak u obliku bijelog praha, koji se naširoko koristi za liječenje vrta, vrta, pa čak i zatvorenih biljaka.

Prednosti i svojstva kalij monofosfata

prah

Ova mineralna gnojiva postala su priznata među kamionima zbog činjenice da je pogodna za gotovo sve usjeve. Lijek ima dobru topljivost i brzo se probavlja. Postotak kalija i fosfata u svom sastavu iznosi približno 30 do 50.

Kao rezultat obrade kultura s kalijevim monofosfatom:

  • poboljšava okus voća;
  • se produžuje rok trajanja usjeva;
  • biljke su manje pogođene praškastim plijesni i drugim gljivičnim bolestima;
  • više voća se pričvršćuje;
  • povećava otpornost na mraz;
  • aktivno raste bočni izbojci;

Primjena lijeka

monofosfat u pakiranju

Kalcijev fosfatni fosfor koristi se u povrtnjaku kao foliarni obrok. Da bi se to postiglo, otopinu se dobiva iz praha, slijedeći upute. Ovo rješenje može biti zasađeno biljke, kao i sprej ih na vrhu. Najočitiji učinak uporabe lijeka opažen je u proljetnoj obradi biljaka i pri presađivanju sadnica u otvoreno tlo.

Prskanje ili zalijevanje trebalo bi biti učinjeno samo u večernjim satima, kada sunce izgubi aktivnost, tako da gnojivo ne brzo isparava.

Za zalijevanje biljaka koje se uzgajaju na vrtu, u kantu vode se ne doda više od 20 g lijeka. Uzgoj tla u kojem se uzgajaju mlada sadnica nije tako snažno rješenje – 10 g praha po vatu vode.

No, za voće i bobice potrebno je više koncentriranog gnojiva: 30 g gnojiva se razrjeđuje u 10 litara vode i raspršenim plantažama.

monofosfat

Dobar rezultat je liječenje s kalijevim monofosfatnim kalijevim sadnicama rajčice, zbog čega se povrće ravnomjerno zri. Dovoljno dvaput godišnje za sipati rajčice 2% otopine lijeka (2 grama praha po litri vode), izdržljiv između navodnjavanja najmanje dva tjedna.

Značajka kalij monofosfata je njegova kompatibilnost s drugim lijekovima. Da bi se postigao veći učinak, može se kombinirati s mnogim gnojivima, iako postoje iznimke.

Nemoguće je miješati kalij monofosfat s gnojivima, koji se temelje na kalcij i magnezij.

Top preljev rajčice s mineralnim gnojivima – video