Druga godina bila sam angažirana u uzgoju broilera. Hranim ih posebnom hranom koja je nadopunjena potrebnim kompleksima vitamina. Htjela bih znati pravilno dati riblje ulje tovnim pilićima.

Riblje ulje je obavezan dodatak, koji bi trebao biti u prehrani uzgoja broilera. Njegova redovita uporaba ne samo da povećava imunitet pilića raznim oboljenjima, uključujući i crijevne bolesti, nego i ubrzava njihov razvoj i rast, što je važno kod uzgoja ove pasmine pilića. Osim toga, riblje ulje se koristi za sprječavanje i liječenje bolesti peradi kao što su zajednički rakovi i osteomalazija. To vam omogućuje značajno smanjenje gubitaka.

Masnoća je dobra alternativa vitaminskim pripravcima, omogućuju vam ravnotežu omjera masti i vitamina (posebno vitamina A i D) u dnevnoj prehrani od ptica. Posebno je korisno dodati riblje ulje u sezonu kada prirodni vitamini nisu dostupni (zimi i proljeće), a za brojlere uzgojene u zatvorenim prostorima, može se povremeno davati tijekom cijele godine. Pomaže u asimiliranju kalcija i formira jaku masu kosti, tako da ptica može izdržati svoju znatnu težinu.

kokoši

Prije nego što unesete ovaj vitamin u dnevni izbornik ptice, trebate znati pravilno davati riblje ulje tovnim pilićima, i to:

  • od kojega se doba primjenjuje;
  • koliko dodati;
  • kako se miješati.

Kada mogu početi davati masti pilićima?

Riblje ulje može se dodati u hranu, počevši od petog dana života pilića. Prvo se mora dati jednom dnevno u malim količinama. Kako kokoši odrastaju, treba povećati dozu.

Preporučeni su poljoprivrednici s peradi koji rade na brojlima za tov broda, primjerice 7 dana da se hrane uz dodatak droge i 7 dana – za čišćenje hrane. Dnevna konzumacija ribljeg ulja od strane ptice može izazvati proljev u njoj.

Držite lijek na mjestu zaštićenom od svjetlosti, jer vitamin A koji se nalazi u njemu pod utjecajem sunčeve svjetlosti razgrađuje, a vitamin D se prevozi do toksičnog toksikola.

doza

ulje kozjeg jetre

Prvi dodatak nije veći od 0,2 ml pripravka za jednu piletinu (po danu). Usvojeni pilići, količina ribljeg ulja može se unijeti do 0,5 ml po glavi. Pilići za odrasle mogu se mješaviti u masnoj prehrani pri brzini od 2 do 5 ml po ptici.

Tjedan dana prije klanja broilera potrebno je isključiti riblje ulje iz prehrane ptica, jer može dati mesu miris ribe.

Način dodavanja

kaša

Preporuča se dodavanje ribljeg ulja u vrećice. Kako bi se osiguralo ravnomjerno raspoređivanje, neposredno prije miješanja, mast treba razrijediti toplom vodom u omjeru 1: 2. Zatim je ova voda već dodana u hranu i dobro promiješana. Mnogi poljoprivrednici peradi zbog praktičnosti izračuna su dodani u 0,5 tsp. za svaki kilogram mesokarpa.

Dodavanje ribljeg ulja gljiva za kokoši – video