Često koristim kao svlačionicu cvjetova infuzija banana kože. Susjedi u dači savjetovali su ih da vode sadnice. Recite mi, kako nanijeti piling od banane za gnojidbu krastavca i rajčice?

rajčice i bananePečenje banane može se koristiti za oplodnju krastavaca i rajčice na jedan od sljedećih načina:

  • donijeti svježi oblik tijekom sadnje;
  • koristiti kao malč;
  • pripremiti infuziju za korijenske obloge;
  • napraviti otpad “banane” komposta.

Nanesite banane kore tijekom sadnje sadnica

Svježe banane kože se preporučuje dodati na dno posude kada pečenje rajčica sadnica. Prije moraju biti izrezani. Za odrasle sadnice, paradajz posadene na krevete, kao i za krastavce, korisno je pažljivo ubaciti kožu u blizini korijenskog sustava biljaka.

U roku od 2 tjedna otpad od banane u tlu će se raspasti, a proizvodi njihovog propadanja napunit će zemlju hranjivim tvarima i poboljšati njegovu propusnost vode i zraka.

Preporuča se prekriti bananu s slojem tla tako da ne postane pljesniva kada dođe u dodir s zrakom.

Prelazna slijetanja

Suhe isjeckane kože egzotičnog voća služe kao izvrsna sredstva za usitnjavanje. Naravno, s masivnim kultiviranim rajčicama i krastavcima, gotovo je nemoguće to učiniti, no tijekom sezone je sasvim moguće prikupiti materijal za mali staklenik.

“Banana” infuzija za korijenske obloge

Najučinkovitije je korištenje infuzije kore od kore banana kada se uzgajaju krastavci i rajčice u staklenicima. No, biljke na krevetima na otvorenom terenu sa zahvalnošću će odgovoriti na zalijevanje s hranjivim otopinama, posebno svježe zasađene mladih sadnica.

Infuzija za zalijevanje rajčice i krastavca može se pripremiti pomoću:

  1. Svježa kora. Tri ljuštene kože od banane staviti u bočicu od 3 l i sipati vodu na sobnoj temperaturi. Pustite da pere 3 dana. Razrijedite infuziju vodom u omjeru 1: 1 i stavite biljke pod korijen.
  2. Osušene banane kože. U 1 litru vode, stavite 4 peels, insistirati nekoliko dana, razrijediti.

Peeling banana treba temeljito oprati prije uporabe. Akumulira razne kemijske pripravke koji procesiraju banane tijekom rasta i nakon žetve kako bi se produljio rok trajanja.

Kompost na bazi banane

kompost

Banana kože, zajedno s ostatkom kuhinjskog otpada, obično se koriste pri polaganju kompostne hrpe. Ako se želi (ako se iznenada veliki broj peels okupili), može se napraviti “banana” kompost bez dodavanja drugih otpada:

  • u plastičnoj posudi izlijeva obična zemlja iz vrta i oguliti;
  • baciti preform s Baikal za ubrzanje sazrijevanja i miješati.

Nakon 4 tjedna masa se ponovo oplodi drogom i dobro se prevrne. Do iduće sezone kompost za hranjivim tvarima bit će spreman.

Korištenje banane kore za rajčicu – video