Odlučio je popuniti ružičasti vrt i ima neke grmlje ruža za tkanje, ovdje samo ne znam, kako da odrastu. Recite mi gdje je bolje saditi šunkrvene ruže i kako se pravilno brinuti za njih da rastu prekrasne bujne grmlje?

Osvjetljavanje ruža neophodno je prilikom izrade vertikalnog vrtlarstva. Lukovi i paviljoni, ukrašeni ovakvim ružama, izgledaju šik.

Penjanje ruža na luku

No, kako bi svilenkasta ruža ukrašavala svoj izgled s pogledom, potrebno je upoznati osobitosti njegovog sadnje i brinuti se o njoj. Uostalom, pogreške u skrbi, ne samo pokvariti izgled grma, ali i dovesti do njegove smrti. Dakle, ako je ružna mladunčad već stekla, prije svega postavlja se pitanje, gdje ga biljka i kako se brinuti o tkanoj ruži.

Uvjeti za sadnju wisps of roses: vrijeme i mjesto iskrcaja

sjemenjača

Za mlade grmlje uspio se naseliti na novom mjestu i ojačati prije početka prvog mraza, najoptimalnije vrijeme za sadnju bit će kraj proljeća.

Pri odabiru mjesta za ručno tkanje treba slijediti dva pravila:

  • ovaj brand ne voli nacrte;
  • takva ruža voli sunce, ali se boji direktne sunčeve svjetlosti.

ustao je pored ograde

Ne možete posaditi biljku na uglu kuće, gdje su skice prilično uobičajene.

Mjesto za sadnju ruže trebalo bi ostati u hladu barem dva do tri sata dnevno, inače će biljka spaliti i latice će izgorjeti. I u vrlo sjenovitom dijelu stranice grm će polako rasti i slabo cvjetati.

U slučaju slijeganja nekoliko grmlja između njih, morate uvući 1 m, udaljenost između redova treba povećati na 2 metra. Također, nemojte sjediti vrlo blizu zida, morate se povući na udaljenosti od 50 cm.

Priprema tla prije sadnje ruža

sadnja penjačkih ruža

Preporučeni cvjetnici savjetuju pripremiti tlo nekoliko tjedana prije sadnje ruže. Da biste to učinili, odaberite web mjesto na mjestu za kopanje, oploditi tlo s tresetom, vapnom i humusom. Kopati dubinu od 50 cm i širine 50 cm.

Prije sadnje sadnica potrebno je izrezati pruner korijenjem i izbojcima, ostavljajući najviše 30 cm i stavljajte dijelove vrtnog vrta.

Zemlja iz jame pomiješati s gnojivom (po mogućnosti mišići) i napuniti ga mladom ružom grmom.

Osnove brige o penjanju

njegu ruža

Njega za lisnatom ružom uključuje sljedeće:

  1. zalijevanje. Dovoljno je voditi ružu jednom tjedno, grm vrlo dobro podnosi suho ljeto, ali je osjetljiv na višak vlage.
  2. Dodatno oplodnje. Ruže se oplodi gnojivom, organskim i mineralnim gnojivima.
  3. Pravodobno liječenje bolesti. Ako su listovi prekriveni bijelim mrljama (praškasti plijesan), bush treba tretirati dvaput (s prekidom) s Bordeauxovom tekućinom. Kada se pojavljuju smeđe mrlje na izbojcima (rak koru), moraju se hitno smanjiti, sudjelujući u zdravom pucanju i gori.
  4. Obrezivanje. Dolaskom proljeća na grm, izrezati suhe i slabe grane, a ljeti – rezani cvjetovi koji su izblijedjeli.
  5. Sklonište za zimu. Počnite raditi samo kada temperatura padne na 5 stupnjeva ispod nule. Za to, vezati grane, ukloniti izbojci iz nosača i staviti ih na lišće, te ih pokriti odozgo s filmom.

sklonište za zimu

Uz pravilnu skrb za vinsku ružu, bujno cvjetanje može se diviti više od godinu dana.

Video o pravilnoj montaži i skrbi o usponu