Posjećivao je prijatelja i upravo je cvjetala vrlo neobičnu ljubičastu Snježnu dahiju s bujnim bijelim cvjetovima. Recite nam, molim vas, više o ovoj raznolikosti, postoje li neke značajke njegovog uzgoja?

ljubičasta snježna dalijaViolet Snow dahlia se odnosi na hibridne polu-minijaturne sorte. Među ostalim vrstama ovog cvijeta ističe se obilnim i dugim cvjetanjem, što je, osim toga, vrlo spektakularno zbog velikih upletenih cvatova, gotovo u cijelosti pokrivajući grm. Ljubitelji ljubičica cijeniti hibrid ne samo zbog izrazito dekorativnog izgleda, već i zbog činjenice da se brzo razvija, a u brizi je lagana i nezahtjevna.

Što izgleda biljka?prvo cvjetanje

Snijeg Violet Dahlia raste nije jako velika: svjetlo malo prošiven lišće s malim zubima na rubu pločastog samostalno formira gustu rozetochki (prosječno 10 cm). Nakon 8 mjeseci nakon sadnje, kada je Bush najmanje 2 reda listova na njemu početi da se formira kratkim peteljkama. Na svakom od njih je pričvršćen od 3 do 5 pupova, obojena zeleno. Kao otkrivanje postanu dovoljno velike da promjera double cvijeća 4 cm, sa zelenom bojom postepeno mijenja boju u bijelu, ostavljajući široki obruč.

cvjetne ljubice

Važno je napomenuti da se u nekim primjercima plave sjene mogu jasno vidjeti na cvjetovima. Iskusni vinogradari tvrde da je takva biljka već sport, a ne sorta.

Ime Violet dobila za izvornu obliku cvatova – odvojeno se nalaze izdužene latice su prikupljeni u obliku zdjele i nalikuju cvijeta Dahlia. Oni drže na grm za dugo vremena, najmanje 2 mjeseca, a novi pupoljci cvatu čak i prije nego što su prvi cvjetovi izblijede, tako da je Bush u ovom trenutku cijelo vrijeme prekriven s elegantnim bijelim čepom. Ova bujna i valovita cvatnje izdvaja snijeg Dahlia među ostalim hibridima.

Osobitosti uzgojamlada ljubičica

Briga o hibridu kao cjelini ne razlikuje se od uzgoja drugih vrsta ljubičica. Snježna dahlia raste vrlo brzo, a prvo cvjetanje se događa i prije postizanja jednogodišnjeg grma. Za reprodukciju ljubičice se koriste reznice – oni su također vrlo uporan i dobro ukorijenjeni.

Njegova živa zelena granica na laticama zadržava ljubičasta čak i kada se čuva u toploj sobi.

Jedina nijansa koja treba obratiti pozornost je tendencija sporta. Najčešće bijeli cvjetovi postaju plavi, ili plavo-zeleni, a ostavljajući da zatamnjuju.

Tajne raste ljubica – video