U ljeto, gost iz prijatelja, primijetila je neobičnu petuniju crvene crne boje. Iako sam već dulje vrijeme bio angažiran u svojoj kultiviranju, nikada nisam upoznao takvu bogatu boju. Recite, molim vas, o Petuniji Debonair Black Cherry. Ima li ova sorta druge sorte? Mislim da oni također moraju biti originalni bojanje.

crna trešnjaMeđu velikim izborom petunije, postoje takve vrste, koje su vidjele samo jednom, ne možete zaboraviti. Njihov izvorni, možda čak i reći, čarobno bojanje počinje sanjati noću i ne napušta cvjećari samo dok se ne kupi takav željeni cvijet. Jedna od tih nevjerojatnih vrsta je Petunia Debonair Black Cherry. Koja je osobitost ove petunije i zašto je tako zaljubljena u ljubitelje cvjetova?

Karakteristične značajke ove vrste

Prije svega, potrebno je pojasniti da Debonair nije zasebna sorta, već hibridna serija višestrukih cvjetnih petunija. Raste u obliku kugle, grm je prilično gusta, često redovnog oblika s visinom i promjerom unutar 30 cm.U samom cvatu ima prilično skromne dimenzije (ne više od 8 cm u promjeru), ali ih ima puno.

Ime vrste prevedeno je kao “elegantno ili veselo”.

Hibridi Debonair posjeduju takve značajke:

  • jedinstveno bojanje cvatnje, koje se ne nalazi ni u jednoj od ostalih vrsta petunije;
  • snažan rast;
  • sposobnost samostalno uzimanje kompaktnog i lijepog oblika bez dodatnog obrezivanja i štipanja;
  • obilna i produljena cvjetanja;
  • dobra otpornost na bolesti i nepovoljne vremenske uvjete.

Jedan od najneobičnijih hibrida serije Debonair je petunia Black Cherry. Njezine cvjetnice su obojene tamnom bojom trešnje, mnogi uzgajivači još uvijek nazivaju “trulim trešnjama”. Važno je napomenuti da se oblačna vremena tamne i postaju gotovo crne.

cvijet crna trešnja

Raznolikost se razlikuje od jakih cvatova – latice se ne suzu na vjetru. Osim toga, čak i na kišnom ljetu, to je vrlo rijetko.

Popularne sorte serije

Ne manje učinkoviti i takvi hibridi Debonair:

  1. Lime Green. Ima zelenkasto-žutu boju cvjetova, središte cvatnje je svjetliji, a boja postaje lakša u blizini rubova latica.vapno zeleno
  2. Dusty Rose. Sredina cvatnje je obojena žutom, a latice su nježno ružičaste.dati ružu

Niz petunija Debonair se široko koristi za uzgoj u loncima i u privjesnim kutijama na balkonu.

Cvjetnice Petunia Debonair Crni Cherry – video