Ove godine sam se odlučio pokušati kao vrtlar i uzgajati rajčice. Sjetvom sjemena, izgleda da su se razvrstali – sadnice su uskrsle i već su svjetlucale na prozoru, čekajući njihovo vrijeme migracije u vrt. Recite mi, koja bi trebala biti daljnja briga za sadnice rajčica nakon što je slijetanje u zemlju?

Dobra žetva rajčice ne ovisi samo o jakim sadnicama. Glavnu ulogu ima i pravovremene mjere za brigu o mladim biljkama. Uostalom, s nedostatkom vlage ili hrane, rajčica se ne može samo razboljeti, već čak i umrijeti.

Briga o sadnicama rajčica nakon iskrcaja u zemlju uključuje:

 • zalijevanje;
 • labavost tla;
 • sijanje sadnica;
 • usitnjavanje;
 • gnojiva;
 • stvaranje rajčica.

Zalijevanje nakon sadnje i tijekom rasta grmlja

zalijevanje

Prilikom presađivanja sadnica u otvoreno tlo, rupe se obilno zalijevaju, tako da sljedećih 1,5-2 tjedna biljke ne trebaju dodatnu vlagu, već su dovoljno za to.

U budućnosti, samo je potrebno držati tlo ispod grmlja u vlažnom stanju, zalijevati ga dok se suši do početka postavljanja voća. No, od sada, rajčice zahtijevaju češće zalijevanje, tako da tlo stalno ima istu vlažnost. Njegove ljuljačke mogu potaknuti pojavu bolesti, zaustaviti rast zelenog voća ili ugroziti cjelovitost ljuske zrelog rajčice.

Uvečer je potrebno zalijevanje rajčice, usmjeravajući vodu strogo pod korijenom. Od dobivanja kapi na listovima biljke se razbole.

Otpuštanje i otpuštanje

okuchennye rajčice

Kako bi se osigurao pristup zraku korijenskom sustavu nakon svakog zalijevanja, potrebno je otpustiti tlo oko grmlja, dok uklanjaju korov. U ovom slučaju, dubina labavljenja je:

 • do 12 cm – s prvim otkopčavanjem;
 • do 5 cm – s daljnjom provedbom postupka.

Potresanje grmova je neophodno kada se slučajni korijeni pojavljuju na glavnom trupu. Ovaj proces poboljšava razvoj cijelog sustava korijena, obogaćuje zemlju kisikom i pomaže zadržati vlagu nakon navodnjavanja.

Za sezonu, rajčice preporučuju da se žvakati najmanje 2 puta.

Mulching razmaka između redaka

zagrtanje biljaka

Polaganje u prostor između redova rajčice zasadeno s malčicama će smanjiti količinu zalijevanja i dovesti do zrenja rajčice. Kao mulch, možete koristiti siderates, pereprevshie piljevina, slame ili treseta. Mulch sprječava ne samo brzo isparavanje vlage, već i izgled i reprodukciju korova.

Related  Što su ruže raspaljene?

Top preljev rajčice

top preljev

Da bi biljke imale hranjive elemente, potrebno je provesti četiri gnojiva:

 • prvi – 21 dan nakon transplantacije sadnica u krevet;
 • drugi – s otvaranjem četvrtastog cvjetnog četkom;
 • treći – s raspadom treće četke;
 • četvrti – 14 dana nakon prethodne oplodnje.

Kao gnojivo za rajčicu dobro je koristiti infuziju ptica izmeta, Bordeaux smjesu, drveni jasen, ureu, superfosfat.

Stvaranje postrojenja

pasynkovanie

U pasynkovanii ili pinching potrebe najviše rajčice, osobito visoke i velike bobice sorti. To pomaže u povećanju broja voća i ubrzava njihovo sazrijevanje. Za oblikovanje grma moguće je u 1, 2 ili 3 stabljika. Nakon pribadača na biljci treba ostaviti najmanje 5 četkica s voćem i 30 listova.

Prva skrb za rajčice u otvorenom videu