Дуго сам сањао о балзаму из Новог Гвинеје. Прошла је кроз све наше цвећаре, али нашла само семе. Ја стварно не волим да се трудим са садницама, али немам шта да радим, заиста желим да добијем тако згодног човека. Реци ми како да узгајам балзам од семена Нове Гвинеје? Када се они могу посејати и које тијело је боље узети?

Нови гвинејски балзамБалсамин Нова Гвинеја је хибрид добијен као резултат избора разноврсне фабрике Хавкер. Као и већина селекционих сорти, ова врста балзама се разликује од рођака у већим величинама. Осим тога, стабљике биљке су моћне, а не зелене, као и обично, али са црвеним нијансом. Листови су такође већи, док боја може играти различите нијансе зелене, али углавном има тамну боју са израженом централном веном.

Посебност новог гвинејског балзама је да се пупољци различитих облика истовремено цветају на једној грмади: једноставни и двоструки, монохроматски и обојени у неколико боја.

Сорта је вишегодишња и широко се користи у унутрашњем расту због елегантног изгледа, посебно током цветања, који траје готово током цијеле године. Такође се може посадити на отвореном простору, али у овом случају цвет ће бити годишњи, јер неће преживети ниску зимску температуру.

Да би се биљка из Новог Гвинеје развила из сјемена, неопходно је мало напора, јер су сјеменке биљке врло мале.

Чланак у теми: узгој биљног врта у земљи!

Припрема семена и тла за сетву

семена

За спречавање болести, семе се мора испразнити у раствор калијум перманганата 10 минута прије сетве. Пошто семе врло чврсто расте, поред тога их треба натопити у чисту и топлу воду.

За мала семена биће погоднија за сејање, могу се мешати са сухим финим песком.

За култивацију садница балсам Новогвинеаска неопходно је припремити веома лабаву земљу, у супротном ће бити тешко одрасти до шумских шума.

Најбоља опција била би да се ова смеша користи:

  • 1 део тресета;
  • 1 део песка.

Семе сејања

Можете започети садњу крајем фебруара. Припремљено семе треба да се шири на површину, избегавајући касније згушњавање погинака. Не морате да попуните земљиште земљом, већ га прелијте из залива за заливање јер су сјеменке врло мале. Боље је да их лагано прикачите прстом и обилно потресете са пиштоља за прскање. Горњи поклопац са паковањем и ставите лагано и топло прозирно поље са температуром од најмање 21 степен топлоте.

Брига о семену

пуцања балзама

Након клијања семена, уклоните филм. Обично траје око 2 седмице. У једној заједничкој посуди расту све док немају два права лишћа. У то време, они морају бити редовно напуњени и не смеју бити допуштени.

Затим садите саднице у засебним лонцима. Када одрастају мало, притезите врхове да бисте стимулисали разгранавање и дају грмљу леп облик. Узгајане од семена балсам новогвинеиские могу цветати након 4 месеца.

Видео о расту новог гвинејског балзама