Чуо сам пуно о употреби Фертике у узгајању кромпира за повећање приноса. Реците ми, која је инструкција за примјену ђубрива Фертил за кромпир? Када је боље направити дрогу?

Фертика је комплексно минерално ђубриво, представљено у различитим варијантама у зависности од врсте биљке за које се примењује. Када се узгаја кромпир, користи се посебно ђубриво “За кромпир”. То је прашкасти препарат са малим гранулама, који се брзо и потпуно раствара у води.

Карактеристике препарата

ђубрива

У ђубриво Фертик “За кромпир” садржи читав спектар корисних супстанци неопходних за добијање обилне бербе коренских култура:

 • азот;
 • фосфор;
 • калијум;
 • магнезијум;
 • сумпор.

Ђубриво апсолутно не садржи хлор и нешкодљиво је за биљке и људе.

Корисна својства ђубрива

прах

Као резултат припреме:

 • кромпир активно расте и сазрива брже;
 • повећана отпорност на различите болести;
 • постоји полагање више гомољака, што доводи до повећања приноса;
 • Роштиљке се складиште дуже и без губитка укуса.

Како се лек користи?

Ђубриво Ђубриво “За кромпир” има једноставно упутство за употребу. У зависности од периода у коме се употребљава лек, она се прави на следећи начин:

 1. Током припреме земљишта. Пре засадања кромпира у раном пролеће у тлу на месту да би производили ђубриво брзином од 80 г по 1 квадрата. м и ископати, док уклањате коријене корова.преплањено ђубриво
 2. Током садње кромпира. У припремљеним бунарима, направљеним на растојању од око 40 цм један од другог са растојањем редова од 70 цм, сипајте ђубриво у малу количину (максимум 20 г по бунару). Лопата пажљиво окрећите тло у рупу, мијешајте је са ђубривом, а затим положите гомоље. Ово је учињено тако да кромпир директно не контактира грануле.садња кромпира
 3. Током раста кромпира. Током хиллинга, кромпир се може хранити са Фертиком, користећи на 1 квадрат. м 30 г лекова. Опленити раширити око грмља и нежно мешати са земљом. Извођење хиллинга треба да буде двоструко, први пут – када садња расте до висине од 10 цм, а друга – пре редова.харинг кромпира

Related  Кајсија не даје плод много година: зашто и шта да радите?

Посебна карактеристика препарата је уградња гранула у влажну тлу. У сувом времену може бити потребно додатно заливање како би се растворио лек.

Искусни хортикултуристи кажу да се најбољи ефекат даје оплодњом кромпира од стране Фертилиа прије сјећења гомоља или директно током садње, јер таква апликација обезбеђује потребну равнотежу храњивих материја.

Ђубриво за кромпир – видео