Мој лимун три године, али не жели да расте. Младе пуцке у протеклој години нису се појавиле, а стари су периодично рушили листове. Реците ми, које ђубриво за цитрусе може сами кувати кућу? Више волим да избегавам хемију.

собни лимунПостројења цитрусних кућа требају пажљиву негу, у којој главни акценат треба да се направи на врху облачења. “Слободни” цитруси, који расте на отвореном простору, имају богато земљиште, на којем, респективно, постоји велика понуда храњивих материја и њихово хватање дуже време.

Биљке у затвореном немају такву могућност, ограничене су количином тла која се налази у лонцу. По правилу, ово су веома мале количине, пошто младе саднице обично расте у плитким вазама. Они брзо бирају од корисних микроелемената у тлу и ускоро почну да изгладну од недостатка.

Код куће, цитруси се могу оплођивати и са препаратима за куповину и производима из сопствених производа.

Фолк методе цитрусног ђубрења

сушена кафа

Искусни узгајивачи, који се баве растуштима у унутрашњости цитруса, већ дуго су приметили позитиван ефекат коришћења органских материјала приликом садње садница.

Мешавина коњског ђубрива и тла у омјеру 1: 3 обезбеђује азотни азот у наредних 6 месеци.

За даље храњење, можете користити кухињу отпад, храну и друге фолк лекове:

  1. Асх. Расправити 1 тсп. у литру воде.
  2. Веедс. Отворите листове киноа и додајте у земљу.
  3. Теа Велдинг. Пре наношења суви, тако да мали инсекти не почињу.
  4. Цоффее гроундс. Користите слично пиву.
  5. Шећер. Ефективно за ослабљене биљке и у фази активног раста. Можете једноставно посипати 1 тсп. на површини тла, а затим сипајте, или можете припремити раствор за заливање (исту количину шећера по 1 воде). Примијенити не више од једном у 7 дана.
  6. Еггсхелл. Прашкаста љуска да посипа земљу око грмља. За наводњавање, инсистирајте у врели води неколико целих граната 3 дана.
  7. Вода из акваријума. Користите за периодичну заливање испод корена.

Метода наношења врхунског обрађивања цитрусног лепка је показала да је добро. Лијек прво треба растворити у води (1 литар – 2 кг љепила) и загријати до конзистенције текућине. Сипати биљке испод корена. Када је тло мало суво, обавезно га ослободите.

Чување фреквенције

јаја у лонцу

Зими, успоравају се процеси раста цитрусних плодова, у овом периоду је потребно само једно додатно ђубриво мјесечно. Са доласком пролећа и активацијом раста погађања, биљке треба чешће оплођивати. Припремљени препарати се могу мењати природним ђубривима и наносе се једном недељно.

Нутријски компост за цитрусне биљке поседује руке – видео