Дуго сам сањао о узгајању божанства, али овде је мој сусјед дијелио грмља и обећао да ће у септембру дати једну сорту. Реците ми, да ли треба да производим ђубриво за пионве када садем у пролеће или јесен? Које дроге треба користити?

Пеониес цветајуПеоније се односе на биљке које не толеришу трансплантацију, могу да живе на једном месту до 50. године. Због тога је изузетно важно, чак и пре сјећења, одредити локацију грмља и створити неопходну снабдјевеност храњивим састојцима за даљи развој.

Цвјетни грмеви нису веома захтевни за састав земљишта, али најбоље се раде на јелима са неутралном киселином. Препоручује се обогатити сиромашно земљиште примјеном органских и минералних супстанци у фази садјења.

Биљке биљите већ у пролеће (пре него што садња почне да развија бубреге), ау раној јесени, али већина цвјетова практикује плантажу у августу.

Пролећна амбалажа пионира може се обавити не раније него што температура ваздуха достиже вредност од 10 степени топлоте.

Фертилизација у јаму за садњу

пион слетање

Место за садњу цвећа треба припремити унапред, најмање 2 седмице прије изласка (у којем случају ће земљиште имати времена за насељавање). Да бисте то урадили, ископирајте прилично велику депресију, величину не мање од 50 цм у пречнику. Ово ће омогућити моћном кореновом систему да се слободно развија и омогућиће да се направи потребна ђубрива.

У свакој јами потребно је исцртати:

  • 15 кг хумуса;хумус
  • 250 г костију;кост
  • 200 г азотно-фосфурних ђубрива;суперфосфат
  • 150 г калијумског ђубрива;калијум сулфат
  • 35 г бакар сулфата.бакар сулфат

Када се узгајају пионице на тлу са високом киселином, мора се додати креч (до 200 г).

Храњење божура након истребљења

Млада грмља посађена у тлу уз увођење хранљивих састојака током целе сезоне обезбеђене су свим потребним елементима у развоју за развој. Потребно је додатно ђубрење, почев од друге године пионирских садница.

За целокупне пеоније за цео вегетативни период потребно је 4 додатно ђубрење:

  1. Након појаве младих паса и висине до 10 цм. Почетком маја покријте снимак раствором уреје.
  2. Пре него што почнеш да се плашиш. Потапати биљке раствором минералних компоненти: додати 2 кашике у канту воде. уреа и 4 тсп. припрема “Идеал”. Потрошња за заливање – најмање 6 литара испод грмља. Након недељу дана, обавите коријенску гардеробу натријум хуматом.
  3. Током буднице. Налијте грмље раствором који се састоји од нитросфосца и “Агрицола за цвијеће биљке” (по 4 тсп за канту воде). Након паузе од 5 дана, пршите пеоније на листу Бутон (10 г за исту количину воде).
  4. После краја цветања. Извршите коријенско ђубрење с комплексним ђубривима, на примјер “Кемира-јесен”.

Правовремена примена ђубрива када се узгајају пионери кључ је за бујну цветање, па немојте занемарити.

Израда ђубрива приликом садње пионира – видео