У мом малом ружичастом врту расте само руже које имају необичну боју. До недавно је главна атракција цвора била црна ружа. Сада сам гори са жељом да купим ружичасту ружу. Реците ми, које су популарне сорте са овом бојом?
лила руже
Мауве руже су огромна група биљака, која укључује разне врсте ружа, од чајног хибрида, и завршавајући са истом великом групом као схраби. Уједињује цвијеће једну особину – имају боју која није карактеристична за руже. За разлику од уобичајених црвених, бијелих, жутих или ружичастих боја, такве руже имају боју боје. Такође се називају плавом или љубичастом бојом, у зависности од превладавајуће боје.

Како су се појавиле необичне рузе?

Оригинална боја социјализма постигнута је као резултат селекције, тако да су све лила розе јединствени хибриди. Тврди се да је основа ове боје посебан ген који боје боје.

Када се узгајају руже, потребно је узети у обзир да на сунцу губи богату боју. Најоптималније место за садњу је локација, која после ручка пада у пенумбру.

Популарни представници лила ружа

Међу цвећа са таквом невероватном боје се јављају као нове сорте развијене од 2000. године, и још древни, добро познат још од краја КСВИИИ века. Дакле, најпознатији представници лила ружа су варијанте:

  1. Блуе Ниле. Чај и Хибрид Буш са просечном висином од око 1 м. Убива снажно студдед, цвет је веома велики (до 20 цм у пречнику), у већини случајева се налази само у бекству, понекад у цваст обухвата три руже. Цветање је продужено, праћено јаком аромом. Након потпуног отварања пупољак, боја постаје лакша.плави нил
  2. Плава Рхапсоди. Мирисна, обилно цвета ружичаста грмља расте више од 1 м висине. Инфлоресценције су бујне, жуте стамене су јасно видљиве у центру цвијећа. На почетку цветања, руже су засићене љубичасто, а онда добијају сиво-лила боја. На боју утичу и временски услови.плава рапсодија
  3. Кардинал де Рицхелиеу. Висока грмља, цветање једно, али дуго (више од мјесец дана). Руже су средње величине, мирисне, тамно љубичасте, распоређене у три по једна цвета, понекад у јединственој количини.Кардинал де Рицхелиеу
  4. Новалис. Росе-флорибунда, расте дебео грм у висини од око 80 цм Цвети 2-3 пута током сезоне. Пупи велики, веома напуњени, формирају бујне, али мале социјализоване, са неколико на једну грану. Боја је тихо лила.новалис
  5. Орион. Компактан низак грм (не више од 30 цм висине) бенда на спреј медијуму издашно двокреветне цвеће посејани бледо лила боје.

Видео о парку подигнут је Блуе Велвет