Купио сам неколико грмља на веома лијепим дневним фестивалима Цхилендс, али једноставно не могу да одлучим о месту садње. Имам два цвијећа, један – испред куће на сунцу, други – у сенци зграда на фармама. Реците ми где ће бити боље расти Дечији недељни фестивал и како да се побринем за то?

Дневни дечији фестивалФестивал Даилили Цхилендс је хибрид велике групе најпрестижнијих травнатих трајница. Њена бујна, густа грмља се често могу наћи не само у усамљеним плантажама, већ иу групним композицијама, у којима се савршено уклапа услед своје скромне величине. Високе цветне стабљике са деликатним цвијећем на врху се користе за сечење у букете, осим што имају лагану арому.

Опис сорте

цвет дјетињства

Висина грмља минијатурног дневног не прелази 50 цм, а ширина до 30 цм. То се мора узети у обзир приликом формирања цветног лежаја, тако да елегантна грмља није изгубљена на позадини високих биљака. Сходно томе, предња страна или садња дуж ивице је најпогодније место за цвет.

Као и сви дневници, густа грмља се састоји од великог броја дугих уских листова, лагано закривљених, светло зелених боја. Крајем јуна, Цветови дечијих фестивала – високи стабљици са више цветова појављују се на грмљу, од по једног до три комада. Цвијеће попут љиљана има просјечну величину (њихов пречник није више од 12 цм), али врло лијепа боја: уста цвијета су жуте, а латице су обојене у фантастичном ружичастом ружичастом бојом.

У одраслој грму формирају се до 30 педантака. Сваки цвет цвета само један дан, али се одмах замјењује новим и траје готово цијели мјесец.

Буш поново може сјајан у септембру, али педунци ће бити пола већи.

Посебности култивације и неге дневних листова

млади дневно

Даилили Цхилендс Фестивал преферира глинене тло које треба оплођивати са хумусом, иако се може развијати у било ком тлу. Не треба му трансплантације и дуго се осећа одлично на једном месту. Међутим, грм убрзано и добро расте, па је потребно обезбедити приликом садње и оставити простор око њега са маргином.

Превише и снажни грмови могу бити посадјени, ископани и подељени на делове. На тај начин се вишегодишње множе у јесен или раном пролеће.

Најбоље дневно расте на сунчаним подручјима, али то неће нестати у пенумбри, међутим, цвет неће бити толико богат.

Занимљиво је да у зими сви остају умрли, а у пролеће грмље гради младе.

Брига за дневно је једноставна и једноставна:

  1. Периодично водите грмље, посебно у сувом љету.
  2. Одсећи бледе педке.
  3. У октобру је потпуно прекинут надземни део грмља.
  4. У регионима са озбиљним зимама, боље је покрити дневно са пиљевином или лапником како би се избјегло замрзавање.

Дакле, дневно је таква биљка која расте “самостално”. Учешће особе у његовом развоју је минимално, али резултати ће вас брзо учинити срећним и неће вас чекати. Једном када је посадио један грм, на крају цветница ће имати цијелу шуму прелепог цвијећа.

Видео о растућем дневном боравку