Ја имам парцела од 20 хектара у близини викендице. Следеће године сам одлучио да зарадим новац. Реците ми, шта расти у башти за продају да зарадим?

У нашем времену, људи све више доводе у питање како добити додатни приход, а понекад и да раде. Сретни власници земље не могу заиста размишљати о томе. Да бисте зарадили, можете узгајати поврће и воће на продају у врту.

Нијансе посла из кухиње

огород

Пре него што посадите кухињску башту како би остварили профит, вреди обратити пажњу на неке карактеристике зараде из баште:

 1. Пре свега, неопходно је одредити које усеве биљке – пуно, али једно, или мало по мало, али другачије. Приликом избора усева за садњу, величина земљишта је од велике важности, тако да је профит опипљив, мора бити најмање 20 хектара. У мањој области нема пуно тога да расте, али не и да зарађују. Иако, ако је башта мала, можете посадити једну врсту биљке, на пример, лук – најпопуларнији производ на пролеће.
 2. Будући да ће ово радити у сезони, јер ће зима морати да дође до нечег другог.
 3. За тренутак примања из баште, профит ће морати да потроши пуно физичког напора, а не вреди рачунати на велике профите у првој години, јер ћете морати да трошите новац на семе, ђубрива итд.
 4. Такође је потребно размотрити могућност заливања баште, јер ће то утицати на принос.
 5. Важан фактор ће бити састав земљишта и локација врта. Плодност тла зависи од приноса, а подручја са црном тлу нису доступна свима. Поред тога, засада без пластеника у сјеверним регионима, рано поврће неће имати посебан профит, или чак и потпуно умријети.
 6. Неопходно је размишљати о транспорту и одлучити шта извозити жетву на продају. Најоптималнија верзија контејнера ће бити картонске кутије, мреже или пладањ, у зависности од врсте гајења усева.
 7. Морате наћи тржиште продаје: продати се иза шалтера, дати продавцима или се с продавницом сложити на снабдевање поврћа и воћа.

Related  Како направити бијели травњак на песку?

Колико и шта садити?

зелен

Многи се баве продајом травњака за зеленило: лук, першун, копер. Или посадили ране краставце и парадајз, као и редквице. Ако биљке парадајзате са стоком, саднице се такође продају.

Можете посадити све или већину баште једним поврћем. Одлично је започети с кромпиром – и то ће се дуго чувати и неће бити проблема са имплементацијом. Ако почетни капитал дозволи, мотоблок ће бити добра идеја да се олакша ручни рад. Иначе, корисно је у узгоју других усева.

картофел

Друга опција је јагода. Али вреди узети у обзир да се за три године јагоде дегенерише, тако да ћете морати поново да посадите грмље (саднице се могу узгајати сами) или променити продату усев.

клубника

А после јагода добро је посадити бели лук. У бијелој бази није превише захтеван, добро чуван, а цијена када је продаја пристојна.

цхеснок

Најпопуларније бобице су:

 • рибизла;
 • купина;
 • малине;
 • космоса.

малина

Понуде на тржишту бобица су увијек довољне, а асортиман је у недостатку. Поред тога, неке сорте (на пример, патцх малина) могу да сакупљају у првој години гајења.

Беријано грмље се може посадити дуж периода баште, остављајући свој центар за бели лук или кромпир.

Како зарадити новац у земљи и башти