Добио сам дацху од моје баке, а заједно са њом – грмље дивље руже. Хтео сам да је ископам како бих проширио ружичку башту, а мој сусјед ми је савјетовао да користим грмље за грапље руже. Могу ли, као почетник, упутства корак по корак за инокулацију ружа на руже? И више, када је боље да се вакцинишете?

пржена ружаКао што знате, ружа захтијева пажњу и пажљиву бригу. Међутим, чак и са свим захтевима краљице, она може патити од хладне зиме или изненадне промјене температуре. Да би се повећала зимска чврстоћа грмља, узгајивачи цвећа већ дуго користе методу калемљења руже на пси руже. Дивљи грмови лако толеришу хладне зиме, а мање је вероватно да ће их мање штетити нападачи.

Када могу да добијем вакцинацију?

У зависности од времена диференцијације:

  1. Пролећна инокулација. Поступак треба извршити најкасније до краја маја, док се бубрези не почну развијати.
  2. Летња инокулација. До августа, руже цветају и остану у активном покрету сокова, што олакшава лако одвајање коре и добро зарастање сељака.
  3. Винтер Иноцулатион. Мозете посадити рузу крајем зиме, али ова метода захтева прелиминарну бербу рузиних колица и пуцања. У јесен, пилула мора бити трансплантирана у посуду и спустити се у подрум. Такође су смештени резанци ружа.

Како одабрати право стабло и графт?

За подлоге најбоље је користити сорте псе руже са повећаном зимском чврстошћу. Пожељно је да не постоји пуно шиљака на пуцима – ово ће довести до компликација процеса инокулације. Идеална је за вакцинацију на ружичастој ружичастој ружичастој ружичастој рупи, добро је зимјена и не баш лепо.

Као подлога погодна је само садница пилула која није старија од три године, узгајана из семена.

5 до 7 дана пре инокулације пролећа или љета, ружичаста кука треба редовно залијевати. Ово помаже да се повећава проток сапуна у погонима, тако да ће се лакши лакирати.

Што се тиче руже, онда би требало да се изабере здравих годишњих паса на којима је дрво добро сазрело (требало би да буде глатко и сјајно), са снажно развијеним бубрезима.

Корак-по-корак инструкције за калемљење руже до псе руже

Према исказима искусних цвјетара, један од најбољих резултата је да се рожњаче рожњаче у коријену руже паса, или да се пуни. Преживљавање на овај начин је више од 90%.

Низ поступака је следећи:

  1. Ружне кукове треба ископати мало прије излагања коријенске огрлице и добро га обришите влажним сунђером. Кичма треба да буде чиста, тако да тло не улази у место графтења.
  2. Оштрим ножем да би два резове у врату кори -. Уздужни око 5 цм у дужину, а попречно, око 2 цм Они морају бити постављени тако да се добије слово “Т”.рез на врату
  3. Исеците велики пупољак од сечака руже. Рез је направљен пошевно, а укупна дужина лопатице је не више од 3 цм.росе буд
  4. Пажљиво отворите рез на врату руже паса и убаците бубрег у њега са ружичастим снимком. Сам бубрег мора остати споља. Ако је потребно, скратите штит.бубрежни трансплант

Чврсто затворите рез на врату, причвршћујете бубрег, а помоћу изолационог трака проширите место вакцинације. Да ископа грмљавину пилуле да земља мало затвори око. Ако је бубрег остао зелен за месец дана, вакцина је успјела.

Вакцинација руже на псе руже под ларапом – видео