Чуо сам пуно о додавању квасца у исхрану младих бројлера за њихов брз раст. Реците ми како дати квасац бројлерским пилићима и могу ли користити обичан влажни квасац?

Домаћи бројлари су мало другачији од узгајања у фабрици. У овом случају, постоје широке могућности за храњење пилића са природним адитивима, као што је отпад од хране и хране са стола особе. Растући број бројлера такође одговара на увођење квасца у храну. Активне компоненте квасца подстичу апетит и брз раст пилића, али је важно знати како правилно дати квасац пилићима бројлерима.

Када се квасац може уносити у храну пилића?

бројлери

Мишљења фармера перади у времену додавања хране за младе бројлера су благо подељене на квасац. Неки верују да се то може учинити када се пчелиње окрећу месец дана.

Међутим, већина фармера бројилаца практикује увођење квасца када пилићи постану старији од 20 дана када почну активно расти. Најважније је то што раније не ради, јер мале пилиће још нису ојачале комору, а додаци квасца само ће погоршати ситуацију.

Код прве примјене, једна доза квасца за једну пилетину није већа од 2 г.

У “менију” хране бројлерима, квасац мора бити присутан све док пилићи не стигну до 50 дана, односно до тренутка клања.

Који је квасац додан храњењу пилића?

Пошто крмни адитиви за бројлере често користе такве супстанце:

  1. Пекара Влажна (суха) квасца. Користе се за припрему влажних шавова.
  2. Крмни суви квасац. Они су део купљене хране у потребним пропорцијама. Одвојено се користи за самоприправу почетне и завршне хране.

Влажне печурке са пекарским квасом

влажни квасац

Квасац за пецење се може додати у мокра храна, претходно их растворити у топлој води. Да бисте добили 10 кг мокре квасне кашице, биће вам потребно:

  • 10 кг суве хране за храну;
  • 300 г влажног квасца;
  • 15 литара воде.

Све компоненте морају бити темељно помешане и постављене на сунцу или на топлом месту у трајању од 6 сати. Смеша се мора мешати једном на два сата.

Посмртне остатке квасног меса, које пилиће не једу, треба избацити из хранилице, иначе ће се ферментирати.

Феед мик са сувим квасом

квасац крме

Често, фармери перади припремају почетну и завршну храну за пилиће самим тим, додајући сувим крмним квасом на њега. Важно је посматрати одређене пропорције. Дакле, уравнотежена стартна смеша треба да садржи најмање 5% крмног квасца од укупне масе. У финалној храни, квасац остао је и 5%.

Припрема влажне каше са квасом – видео