Добар дан! Уморан сам од зезања у кочи са кромпирима и краставцима. Одлучио сам да сејем земљом с прекрасним травом, да бих се одморио на дацха, а не да радим напорно. Због тога се поставило питање – како узгајати травњак у дацхи својим рукама без икаквог корова? Постоје ли неки трикови и замке о којима бисте требали унапред знати?

Проблем је сасвим хитан. Ипак, диван травњак је сан многих власника приватних кућа. Али да бисте добили овакву орнаментацију земље, морат ћете се озбиљно борити. Да, не ради, већ се борите – непријатељ мора бити потпуно уништен и потпуно немилосрдан. Довољно је пустити мало ситне ствари, тако да је траве травњака срушено од корова. Па, почнимо.

Припрема земље

Припрема треба започети унапред, пожељно шест месеци пре сјећења травњака. Најбоље је то провести у августу или почетком септембра.

Објасните границе будућег травњака и, избором беса (пожељно, у наредним данима, не обећавајте кишу), третирајте локацију одговарајућим хербицидима. Торнадо и Агрокуиллер су се показали прилично добри. Они су у стању уништити сву вегетацију, па их пажљиво употријебите, а да не заборавите на заштитну опрему.

Хербициди

После 2-3 дана, биљке почињу да жуте и суше, а након 5-7 потпуно умиру. Место се може ископати и уклонити стебла мртвих биљака.

После тога, сачекајте месец дана – сјеменке корова које остају у земљи ће се развити. Поновите казнену акцију, уништавајући остатке. Опет опоравите земљу, уклањајући остатке корова. Оставите локацију до следеће године – средином априла-маја (у зависности од региона и времена у одређеној години), можете наставити радити. Током овог периода хербициди су потпуно неутралисани.

Борба против младих корова

Свежа травна трака неће дуго задовољити вашу чистоћу и лепоту. Жао ми је, али свеприсутни коров ће и даље бити на травњаку. Могу их носити вјетром или, само ће остати од прошле године, а не хербициди потпуно уништени. Наравно, они озбиљно оштете појаву травњака.

Корови на травњакуСа њима се мора борити озбиљно. На срећу, процес није превише компликован. Препоруцујемо се травњаку једном у недељу или две. Током овог времена трава има времена да порасте на пристојну висину, али корова само избацују прве листове и стабљике. Због тога ће се једноставно косити заједно са травнатом травом. Да, поново ће поново порасти. Али цео лето они це расти само неколико центиметара, а зимске мразе це их доврсити у потпуности. Најважнија ствар овде није да им дозволите да расте довољно да бацају стрелицу и посеју травњак новим дијелом семена. У супротном, борба ће постати много компликованија. Дакле, у првој години редовно сечење траве није само питање лепоте, већ и сигурности травњака.

Хируршки рад

Нажалост, чак и за наредне године, корова ће се осећати. На пример, свеприсутни маслачак. Његова сета носи ветар већ дугих километара, и немогуће је заштитити од њих.

Овде је неопходно радити искључиво ручно и врло пажљиво. Морате уклонити цео корен – напустите процес и за две недеље ћете добити нови коров. Најбоље је то урадити након киша, када је земља темељито натопљена. Ако нема кише, користите посебан коријен елиминатор.

Коријен елиминатор

Уз помоћ, нежно можете мешати тло испод травњака, практично не оштећујући саму траву, и лако је извући плевел заједно са кореном.

Наравно, одржавање травњака у савршеном стању није лако. Али његов прелепи поглед потпуно компензује све време и труд.

Дубље истражите проблем који ћете моћи да виде