Дуго сам хтео да узгајам анемоне, а овде сам у цвећару ухватио пакет семена. Дошла је кући, а онда је дошао комшија и додијелио ми још три гомољака. У дому ће сада бити цела анемона. Одлучио сам да држим кртоле до прољећа, јер су зиме хладне. Подстакните, када је боље да садите анемоне и да ли је могуће садити семе већ сада?

анемонесКомпактни жбуње са уклесаним лишћа и тендера, али са великим цвећа сликаних у различитим нијансама, један од првих да се појави у пролеће на кревету испод снега. Ово су анемони из породице буттеркупа. Постоје многе врсте анемонес, сваки одликује боја и облика цвасти, што може чак бити дупло, и времену цветања. Слетео на кревету неколико варијанти, цветају у рано пролеће, на почетку и на крају лета, можете креирати композицију која ће угоди оку шармантан цвета дуже време, упркос кратком временском периоду (у просеку анемонес цвета више од три недеље).

У зависности од врсте, анемони могу имати и крхки али меснати корен у облику цилиндра и гомоља.

Време када се анемони могу засадити зависи од тога који се материјал сеје користи:

  • ако је то семе – боље их посјети за зиму;
  • Ризом и туберозни анемони обично су посадили у пролеће.

Карактеристике семена подсијевањасјемење семен анемона

Јесење анемоне у јесењу избегава дуготрајну и дуготрајну процедуру стратификације семена неопходних за повећање брзине клијања. Да би то учинили, на крају јесењих плитких контејнера морају бити напуњене лабаве подлоге која се састоји од песка и тресета. Пре почетка првог мраза у мешавини влажног тла, сјемите семе и лагано их потресните. Немогуће је дубоко продубити, јер се калеми не могу пробити на површину.

За сјетву треба користити само свеже обрађено сјеме.

Сада је најинтересантније: контејнер с семеном треба одвести на улицу и прикопат на цветни лежај. Одозго, покријте га палеоцима. На почетку пролећа ће се повећати сјеменке које су преживеле природно стратификацију са зимским мразима. Када расадник расте, можете га трансплантирати на стално место.

Када је семе расте анемона треба узети у обзир три фактора: прво, семе имају веома ниску клијање, друго, за хибридне сорте, ова метода није погодна, јер биљке се не чувају високо-квалитетне знаке, и трећи, израсла из семена анемонес цветају само трећу годину.

Пролеће садња анемонаанемони кртола

Сорте са ризом су најбоље посејане у пролеће, поготово када се стара биљка умножава. Јесење трансплантације не могу преживјети. Цвјетни цвет прије сјетве прољећа је потребан да се “пробуди”. Да би то учинили, морају бити умотани у тканину која је обилно навлажена стимулансом раста и ставити врећу најмање шест сати. После наведеног времена, кртоле су спремне за садњу на цветном кревету.

Приликом садње туберозног анемона, тачка раста би требала потражити. На равној страни гомоља.

Видео о растућим анемонима

Related  Користимо ефикасан инсектицид Теппеки у области против штеточина