Baru-baru ini dalam lawatan, saya melihat kekwa yang indah dari pewarna yang luar biasa – bunga putih yang besar dengan tip hijau. Tuan rumah berkata bahawa pelbagai ini dipanggil Anastasia dan boleh menjadi warna yang berbeza. Saya ingin tahu lebih lanjut mengenainya. Beritahu kami tentang pelbagai krisan Anastasia.

Chrysanthemum Anastasia kepunyaan wakil-wakil taman bunga besar. Blossoms bunga besar terry sehingga diameter 15 cm, kelopak bunga seperti sinar. Hal berkembang yang dilampirkan pada batang yang kuat sehingga panjang 17 cm. Nama itu diberikan kepada anak perempuan kaisar Rusia yang terakhir, Puteri Anastasia, atas nama krisan itu.

Subspesies of Chrysanthemum Anastasia

Variasi ini agak baru (muncul pada tahun 2001), tetapi ia sudah popular dalam membuat karangan bunga, kerana ia mempunyai kestabilan yang baik apabila dipotong dan mampu berdiri dalam sejambak hingga 3 minggu.

Chrysanthemum pelbagai ini adalah yang paling banyak dalam bilangan subspesies. Terdapat lapan dalam semua:

  1. Chrysanthemum Anastasia putih. Mempunyai hal berkembang yang indah putih dengan warna merah jambu halus. Di tengah-tengah bunga itu agak kekuningan.anastasia putih
  2. Chrysanthemum Anastasia Green. Pembungaan berwarna dalam warna hijau muda. Kelopaknya berbentuk jarum, petua kelopak sedikit berputar ke bahagian atas. Ketinggian semak boleh melebihi 1 meter, permulaan berbunga – bulan Oktober. Baik bertolak ansur dengan musim sejuk di tempat terbuka di hadapan tempat perlindungan.anastasia hijau
  3. Chrysanthemum Anastasia Pink. Ia mekar dengan perbungaan merah jambu.anastasia merah jambu
  4. Chrysanthemum Anastasia Bronze. Mempunyai warna bulu halus menengah dari gangsa cahaya.anastasia bronz
  5. Chrysanthemum Anastasia Lilak. Mempunyai bunga bulu yang kaya dengan warna merah jambu yang sangat terbuka. Bunga di tengah musim gugur, diameter bunga adalah 20 cm.anastasia lilac
  6. Chrysanthemum Anastasia San. Bunga berwarna kuning, sederhana subur dengan kelopak jarum, tengah hal berkembang adalah separuh tertutup.anastasia san
  7. Chrysanthemum Anastasia Mula Putih. Bunga-bunga adalah sangat luar biasa, bunga itu sendiri dicat putih, dan tengah-tengah hal berkembang dan petua kelopak kehijauan.anastasia mula putih
  8. Chrysanthemum Anastasia Cream. Mempunyai pembengkakan berwarna krim dengan warna kuning.krim anastasia

Merawat kekwa

Merawat Chrysanthemum Anastasia termasuk pelaksanaan saranan umum. Untuk berbunga yang banyak, tumbuhan memerlukan penyiraman biasa. Bumi selepas menyiram adalah perlu untuk melonggarkan atau menutup tanah di sekeliling belukar mulsa.

Adalah mustahil untuk bertolak ansur dengan kebocoran kelembapan, kerana sistem akar krisan itu bertindak balas secara negatif terhadap kelembapan tanah yang semakin meningkat, dan proses pembusukan mungkin bermula.

Chrysanthemum tumbuh dengan baik di bawah cahaya terang, tetapi takut cahaya matahari langsung, yang menyebabkan luka bakar. Untuk musim sejuk, tumbuhan biasanya dipindahkan ke bilik (bilik bawah tanah), tetapi beberapa subspesies boleh musim sejuk di atas katil bunga di hadapan tempat perlindungan musim sejuk.

Untuk mendapatkan perbungaan besar, beberapa pucuk sampingan harus ditinggalkan di krisan, dan sisanya harus dipotong. Semut tinggi memerlukan sokongan tambahan.

Untuk menjalankan penggunaan makanan menggunakan organik (kotoran burung, mullein) dan baja mineral (nitrogen, fosfat-potash).

Chrysanthemum disyorkan untuk dipindahkan setiap tiga tahun. Apabila memindahkan belukar boleh dibahagikan kepada bahagian-bahagian dan digunakan untuk penghasilan semula. Kilang ini juga disebarkan oleh keratan dan biji benih.

Petua untuk mengembangkan bunga kekwa besar – video