dolma i druebladSiden det osmanske imperiet var en del av sultanens kjøkken og en av sine lyseste representanter dolmen i druebladene. Oppskriften på matlaging har nådd i dag nesten uendret.

Mange mennesker fortsatt er opphetede debatter om hvem som oppsto ideen om stuffing drue blader, kål og grønnsaker som paprika, tomater, aubergine. Grekerne insisterer på sin gresk opprinnelse, ringer parabolen “dolmasy” armenere og georgiere tildele utseendet selve parabolen, kaller det “dolma”, usbekere har kalt det “dulma”. Det er også en mulighet for at dolma oppsto i den store tyrkiske kjøkken, takket være sine rike mattradisjoner. Tilstedeværelsen av denne parabolen er typisk for mange land som bidro til tyrkisk påvirkning. Under erobringen av tyrkerne sterkt beriket og variert mat av mange lands særegne kulinariske innovasjoner.

I alle fall oppskriften dolma i drue blader på mange kilder er designet for elite mat, da den inneholder en rekke ulike matlaging teknikker, kokker krever visse ferdigheter og evne til å harmonisk kombinere forskjellige ingredienser i en skål.

Oppskrift på dumas fra drueblad på armensk

dolma på armenskFor forberedelse av dolma trenger:

 • 0,5 kg hakket kjøtt;
 • 100 g rund ris;
 • 2 løk pærer;
 • 1 bulgarsk pepper;
 • 0,5 chili peppers;
 • 2 store tomater;
 • 30-35 store druer blader;
 • 5 sperver av koriander, persille;
 • ved en klype tørket basilikum, dragon;
 • for 0,5 ts. koriander og zira korn;
 • 30 g smør;
 • salt, pepper.

Tradisjonelt serveres dolmaen i armensk til et bord med kremaktig hvitløkssaus eller et tykt surt melkeprodukt – matsun, som kan erstattes med hjemmelaget yoghurt eller fettfattig rømme.server dolma med kremaktig hvitløkssaus

Å forberede sausen du trenger:

 • 200 ml krem;
 • 3 hvitløksklær;
 • 50 g smør;
 • 3-4 sprigs mynte, persille, koriander.

Tilberedning av saus:

 1. Ristet hvitløk på smeltet smør i 3 minutter på lav varme.
 2. Hell i små porsjoner krem ​​og bring dem til tilstanden til de “første boblene”. Slå av komfyren.
 3. Finhak grønnsakene og bland den med krem.
 4. Legg sausen til smak.

I det tradisjonelle armenske kjøkkenet, i fremstillingsprosessen, bruker mineraler fra drueblad til kjøttkjøtt 3 typer kjøtt: lam, biff, svinekjøtt i like deler. Også et alvorlig øyeblikk er det faktum at kjøttet ikke blir slipt i kjøttkvern, men skåret i små biter ved hjelp av skarpe kniver.

Forberedelse av produkter:

 1. Kut kjøttet i fylling.
 2. Skyll risen med kaldt vann.
 3. Skal og finhakk løkene.
 4. Koriander og ziru knust i en mørtel med hvitløk, en klype salt og 1 ss. vegetabilske oljer.
 5. Skyll druer med kaldt vann, fjern stikker.druebladene vasker og fjerner stiklinger

Related  Å hjelpe hver vertinne – oppskrifter av syltetøy fra epler

Dolma i vinbladene

Steg-for-steg oppskrift med bilde:

 1. Vask druebladene i en dyp skål og hell den surgjorte eddik med kokende vann (ca. 2 ss per 1 liter vann). Denne prosedyren vil myke og rense bladene. La det brygge i 5-7 minutter, deretter avløp. Hvis bladene er harde – du kan koke dem i ca 5 minutter.koker bladene
 1. Tomater rengjøres ved å helle dem med kokende vann.
 2. Bulgarske paprika og chili peppere er hakket og hakket i en blender sammen med skrællede tomater.
 3. Finhakk løkene og greenene.
 4. Bland hakket kjøtt med ris, hakket paprika med tomat, urter og løk. Forsiktig knead, krydret med knust koriander, zira og hvitløk. Pepper å smake.å lage kjøttpålegg til dolma

For fylling av lean dolma ( “pasuts dolma”) er verdt et forsøk å bruke ikke bare den tradisjonelle ris og matvarer som linser, kikerter, små røde bønner, hvete.

Formasjon av dolma:

 • spredt ut på en flat overflate drue blader med tykke årer oppover;
 • legg skjeen av fyllingen i midten;
 • vikle først bunnen av arket, deretter sidedelene, og vri deretter inn i et rør, tett å trykke på den resulterende linjen. Så gjør det med alle bladene, etterlater 5 stk for “pute” på bunnen av pannen.dolma danner

Mer tydelig se hvordan du skal forberede en dolma av drueblad og form det riktig, kan du ved å se på videoen.

For fyllingen er best å ta de unge bladene på druene samlet på våren, så vil den ferdige dolma være øm, og de grove blodårene vil ikke ødelegge inntrykket av fatet.

Stable dannet tett kiler bør være en til en i en dyp gryte bunnet prostelennuyu værende vine blader (eller sette på bunnplaten av en vanlig panne opp ned) for å Dolma ikke å brenne under koking.Legg tett dolmaen i en panne

Related  Tradisjonelle måter og oppskrifter av verdens folk som høster koriander for vinteren

Neste – for å fylle i saltet kokende vann i henhold til nivået av de øvre lag av drue ruller (man kan også bruke buljong), tilsett en knott av smør og dekk med en tykk tung plate til enten å levere varene i form av bokser med vann. Bring til koke fatet, å feste til et minimum og fortsette å slukke brannen i ca 1 time. Sjekk beredskap av en bar kan brytes: arket må være lett skilles, og ris – for å være myk og kokt.

Ferdig dolma bør gis tid til hvile og brygge. For dette er det best å pakke pannen med et teppe og la det stå i 20 minutter.

Dolma i drueblader kan enkelt fremstilles i en multivark, gitt at det i utgangspunktet inneholder en anti-pinne bolle og er en tykkvegget beholder.

Oppskriften på dumplings fra friske drueblader er nesten det samme som oppskriften på syltetøy fra syltetøy. Forskjellen er den eneste prosessen – soaking hermetisert blader for å kvitte seg med overflødig syre. De trenger ikke å bli kokt i tillegg. Bare hell kokende vann og la stå i 5 minutter.

vi serverer dolma på bordetTil tross for at Armenia til ære for dolma er årlige festivaler med demonstrasjoner av ulike kulinariske eksperimenter (for eksempel fôring populære retter med sopp, kirsebær, granateple saus og mutter og ert stuffing) ikke mindre enn den er kjent i Aserbajdsjan, der dolma er også ansett som en del av nasjonal mat.

dolma i AzeriCooking dolma drue blader i Azerbaijani forskjellig ved at for å fylle mer tradisjonelt bruker saltet fisk (stel stør, stør, etc.) snarere enn kjøtt. Ved bruk av kjøttbiff, bruk deretter lammet til forberedelsen. I løpet av sommeren, overflod av grønnsaker, fylt med det meste frukt og grønnsaker – paprika, tomater, aubergine, kvede, epler og kål blader, sorrel, fiken. Aserbajdsjansk dolma krydret med sitron eller eplejuice, nøtter, ulike vegetabilske oljer med et utvalg av krydder. Om et dusin retter i Aserbajdsjan i navnet inneholder ordet “dolma”.

Related  Vet du hvordan du åpner vin uten spinn?

Den ferdige dolum skal serveres varm med saus som en selvstendig tallerken eller i en kald mat som en matbit med grønnsaker. I noen av alternativene vil det være en lys dekorasjon av bordet og den viktigste vanlige parabolen. Ikke vær redd for et stort antall prosesser for forberedelsen. Tross alt, i henhold til kompleksiteten til dolmaen er mye dårligere enn den vanlige fulle kålen, er forberedelsen av kålbladene mye mer arbeidskrevende enn å bare suge druenbladene i vannet.