potetpannekakerEn populær rett i europeisk mat er potetpannekaker. Oppskriften stammer fra Hviterussland, men varianter kan finnes i ethvert land hvor poteter forbrukes (fra europeisk nord til Latin-Amerika). Oftest er parabolen utarbeidet av ukrainere, russere, jøder og polakker.

Navnet “draniki” kommer fra verbet “drat” (grate, peel off), i Russland og Ukraina kalles de også teruns eller deruns. Matlaging er veldig enkelt. Den klassiske oppskriften på potetpannekaker består av et minimum av ingredienser:

 • potet (hovedprodukt);
 • løk;
 • salt;
 • Egg (for liming);
 • vegetabilsk olje (for steking).

draniki med rømmeHvis ønskelig, er det mulig å legge til fint hakkede grønnsaker av dill, hvitløk til pannekaker. Tradisjonelt serveres de til et bord med rømme, smeltet smør eller smør.

Draniki er tilberedt umiddelbart før servering. I bokstavelig forstand, blir de skiftet fra en panne til en tallerken. I en avkjølt form mister parabolen sin smak.

Til tross for en veldig enkel oppskrift, blir ikke potet dranics hentet fra hver husmor. Det skjer at i stedet for duften, er solens farge, med en sprø skorpe, oppvasken på bordet fet, litt appetittvekkende pannekaker med en smak av rå poteter. Du trenger bare å kjenne noen få hemmeligheter bevist av århundrene, og så vil alt vise seg på best mulig måte.

En klassisk oppskrift med et bilde av steg-for-steg potetpannekaker

ingredienseringredienser:

 • poteter – 3-5 stk.
 • løkpære – 1 stk.
 • kyllingegg – 1 stk;
 • salt – ¼ ts;
 • pepper svart bakken – til din smak;
 • vegetabilsk olje – til steking.

forberedelse:

 1. Peel potetene fra skallet og fra peelingløkene, vask.
 2. Løk gni på en liten rist, gjør det samme med poteter. Overfør til en bolle, bland og vri ut overflødig væske.
 3. Tilsett egg, salt og pepper etter smak. Rør.stadier av forberedelse
 4. Hell på vegetabilsk olje i pannen, slik at laget er ca 3 mm. Spred oljen til et hvitt lys dis. Bruk en spiseskje, legg en potet på en panne. Ikke danner pannekaker for tykk eller stor i diameter.steke til skorpe
 5. Stek på hver side i 1,5-2 minutter. Potetmassen, som forblir i bollen, blir kontinuerlig blandet, slik at stivelsen blir jevnt fordelt, i stedet for å slå seg ned til bunnen. På grunn av dette vil draniki under steking holde formen godt og ikke falle fra hverandre.
 6. Umiddelbart fra varmen, server dem på bordet med rømme eller en spesiell dressing for pannekaker – en mache.

For å tilberede pannekaker, bruk en panne med en tykk bunn, helst støpejern.

Matlagingstips:

 1. Det er veldig viktig å velge riktig poteter for pannekaker. Egnede varianter med høyt innhold av stivelse, fremmer utseendet av en viskositet som ikke tillater at potet smelter. Draniki fra slike poteter vil perfekt holde skjemaet.
 2. For å få draniki til å bli deilig, må potetene gni på den minste riven (det kalles hvitløk på en annen måte).rist poteter på en fin riper
 3. I følge den klassiske oppskriften er potetpannekaker tilberedt uten mel, det er hennes tillegg som gjør parabolen gummi. Kyllingeggen og stivelsen som finnes i potet er tilstrekkelig for den nødvendige viskositeten.
 4. Ikke legg de skelte poteter i vannet, fordi noe av stivelsen vil forlate det, og det er nødvendig å opprettholde pannekakens form. Tørrere må rengjøres, skylles i kaldt vann og tørkes med et papirhåndkle.
 5. Løk vil ikke la de slitte potetene mørke. For dette må pærene gnides først, og deretter tilsettes revet poteter og blandes. Dette gjelder spesielt for stivelsesholdige potetsorter, fordi det i en renset form mørkner det raskt.
 6. Pass på å gni løk på den minste riven. Da blir fibrene ødelagt, det vil gi juiciness til den ferdige parabolen, og løk smak i draniki vil ikke bli følt.
 7. Potetpannekaker krever mobilitet og fart, produktene må raskt gni, blandes og stekt.
 8. For å danne en vakker draniki i en panne, må potetmassen være tett og viskøs. Derfor må du kvitte seg med overflødig væske, det vil si, drenk forsiktig juice som har blitt skilt fra skrapte løk og poteter.

For de som ikke liker buen i det hele tatt, kan du ikke legge den til draniki. Og slik at potetene ikke mørkner, blir den riflete massen sprinklet med noen dråper presset sitronsaft og lukker oppvasken på toppen med en matfilm for å redusere kontakten med luften.

Variant av pannekaker med hakket kjøtt

pannekaker med hakketeVeldig smakfulle og næringsrike potetpannekaker med hakket kjøtt er oppnådd. Forbered dem på følgende måte:

 1. Potetmasse gjør det samme som for den klassiske oppskriften. Plasser den i en sil og la den tørke overflødig væske. For å gjøre massen mer tett, legg til potetstivelse (med 1 tsk til 500 g poteter).
 2. For fylling kan du bruke svinekjøtt, kalvekjøtt, kylling eller kalkun (kombinere flere typer kjøtt). Kombiner forkjøttet med hakket løk og hvitløk. Fra krydder, legg til forskjellige bakte peppers, tørket oregano og basilikum.
 3. Nå danner kjøtt draniki. En del av potetmassen sprer seg på et tynt lag, ovenfra legger du også tynt kjøtt, og igjen et lag med poteter. Tetning på alle sider slik at fyllingen ikke ser ut fra ingensteds. Overfør arbeidsstykkene til et papirhåndkle.
 4. Når du danner alle pannekaker, legg dem i en panne med oppvarmet olje og stek i 4,5-5 minutter på hver side under det lukkede lokket.

Related  Kok jam fra vannmelonskorpen: oppskrifter, bilder, tips

Grapeseed saus

saus dressingFør du lager potetpannekaker, lag en meget velsmakende saus til dem – en meieri maskin. For å gjøre dette:

 1. 100 g tørr, lettmalt hytteost (4-5%) med en skje, slip gjennom en sigte.
 2. Bland med 400 ml rømme (15% fettinnhold).
 3. Finskåret en liten haug med grønne løk, noen få dråper og 1-2 hvitløksklær. Legg til ostemasse massen, bland grundig til en homogen konsistens.
 4. For servering på bordet, overfør til en liten bolle eller gryte.

Som du kan se, er det ingen spesielle vanskeligheter med å lage potetpannekaker. Vi håper at oppskriften med bilder, tips og hemmeligheter kommer til nytte, og en deilig hviterussisk tallerken blir en hyppig gjest på bordet ditt.

Videooppskrift på pannekaker med kjøtt