havtornetoljeOrange oransje med rød tint er vellykket brukt til kosmetiske prosedyrer, husholdningsforhold og som et middel. Folk bruker flere teknologier for hvordan man kan lage havtornolje hjemme, inkludert alle hovedkomponentene i denne busk. Disse inkluderer:

 • fersk juice;
 • kake fra bær;
 • bein.

frukt og solsikkefrøDe behandles både separat og i et kompleks. Resultatet er en aromatisk og medisinsk potion. Følgende er tidsbestemte metoder.

Havtorn olje

lagring av havtorn i olje og glassPå fabrikker blir en oljeaktig blanding presset ut av frøene selv. Med sin konsistens er det mer viskøs og ekstraordinært gjennomsiktig. Fremgangsmåten for å oppnå en slik aether er svært komplisert. Til dette formål brukes spesielle ovner og pressutstyr. Det er vanskelig å gjennomføre et slikt eksperiment hjemme. Derfor er det bedre å bruke billigere metoder.

Hjemmelaget olje lagres best i glass eller keramiske beholdere. I dette tilfellet må lokket tette flasken tett slik at luften ikke forverres.

Av bær

slike bær brukes ikke til matlaging av havtornoljeForberedelse av havtornolje hjemme begynner med valg av moden, litt overripe frukt. Det er nødvendig å prøve at det ikke var flekker på en mugg og forfall, da alle slike feil ødelegger kvaliteten på en eter. Etter dette må den valgte avlingen vaskes grundig. Sikten og det gode vanntrykket fra springen er et fantastisk alternativ. For å tørke frukten godt, kan de legges på en vaffel eller et papirhåndkle. Noen elskerinne bruker en avis eller en panne. Alt er klar for matlaging. Det er to metoder for å skaffe olje.

Oppskrift nr. 1: med friske bær

Utførelsesstadier:

 1. I saftpressen er modne bær avbrutt. I et annet tilfelle kan de knyttes (pundet) med en rullestift eller en potetpasta. Gjør dette i en tre eller en glassskål.måter å miste havtornet bær
 2. Klem saften og skille mashen. Bruk ofte gasbind, brettet i flere lag.klem ut havtornet juice
 3. Den resulterende kaken (3-4 kopper) helles 0,5 liter olje. I originalen brukes uraffinerte solsikkeoljer eller olivenolje. Du kan erstatte dem med soya eller mais.solsikke og olivenolje for kake-tinktur
 4. Prosessen med å insistere. Det varer omtrent 5-8 dager, det tar like lenge som bær for å mette væsken med vitaminer og mikronæringsstoffer.
 5. Belastende. Først passerer blandingen gjennom en sigte, og deretter gassbind.vi kle på juice og olje kake
 6. Gjenta prosedyren. Fra den gjenværende pomace klemmer du igjen juiceen. Denne oppgaven er best behandlet juicer, som hjemme gjør havtorn olje som en plante.
 7. Rester av sekundær prosessering må fylles med en avgjort eter.

For å male plantens frukter, kan du også bruke kjøttkvern eller blender. For best effekt er det verdt å sende massen gjennom maskinen flere ganger.

Oppskrift nr. 2: med stekt frukt

Utførelsesstadier:

 1. Tørkede bær skal plasseres i ovnen. Temperaturen skal ikke overstige 70 ° C, fordi de kan brenne ut. Det er viktig å overvåke denne prosessen. Når kornene forandrer farge og hærder, kan de fjernes.panne for tørking av havtornbær
 2. Tørre og harde frukter må males til en pulvermasse. Kanskje, uten kaffekvern eller blender her kan det ikke.
 3. Det resulterende melet skal helles med magert olje slik at det dekker bakken med en kant på 3 cm.Hell oljeskrudd havtorn
 4. Dekk og legg på et mørkt, tørt sted i en uke. Det er ønskelig ved romtemperatur.
 5. Ved slutten av perioden må blandingen filtreres gjennom en klut eller sil. La det stå i et par dager. Når bunnen av krukken blir overskyet og sammensetningens farge blir gjennomsiktig, er det nødvendig å helle ferdigproduktet i en annen beholder.anstrengt og klar til å spise havtorn olje

Related  Hvilken modell av maskiner for konservering av bokser er best

For å få et konsentrert legemiddel, anbefales det siste elementet å utføre minst 5 ganger. I en slik behandlings-og-profylaktisk eliksir kommer den fjerde delen av blandingen fra næringsstoffer. Blant annet er det viktig å bli kjent med en annen oppskrift på havtornetolje hjemme. Det er forskjellig i sammensetning og teknologi for forberedelse.

Stek bær, du må blande dem hver 30-40 minutter, så de brenner ikke. Ved hjelp av en tre eller gummi spatel fremmer en ensartet tørking.

Ben, juice og olje kake

frosne havtornet bærDenne tinkturen gjøres oftere for kosmiske prosedyrer, selv om mange med hell tar det inne for terapeutiske formål. Frosne matvarer brukes til å forberede aetheren, noe som gjør det mulig å lage mat selv om vinteren. Men først må du lage blanke i høst: samle modne bær, rengjør dem, vask godt, tørk og frys i poser eller matbrett.

Teknologien for å skaffe olje fra gyllenhavdornen demonstrerer følgende algoritme:

 1. Tining. Først anbefales det å sette den frosne skuffen i kjøleskapet. Etter 4 timer kan den trekkes ut og la den løsne på vanlig måte.tining av bær
 2.  Wash. Denne prosedyren er nødvendig for å fjerne overflødig vann og rester fra skadede stykker.skyll bær
 3. Spin. Nå må du klemme ut saften så mye som mulig, samle og skille kaken.klem juice
 4. Shredding. Tør det spinnende produktet på papir. Velg deretter frøene forsiktig og slip dem i en kaffekvern. Etter blanding av mosede bær og mel oppnådd fra beinene. For ikke å ødelegge sluttresultatet, er det viktig å observere alle finesser av hvordan havtornoljen er laget hjemme.å gni bær og hogge beinene
 5. I morgen i et bad i 3 timer. For å gjøre dette, trenger du en svigersønn 2 kasser: stor og liten. Legg lokket på bunnen av servise, som stativ, og hell bunnen med vann. Legg en mindre beholder (2 liter) fylt med knust kake, bær juice og vegetabilsk olje. Blandingen er premixet i god tro.stewing på dampbadet
 6. Vi opprettholder. I et bortgjemt hjørne, la det stå opptil 72 timer.
 7. Vi samler det oljeholdige laget dannet på overflaten av sirupen. Du kan fjerne den med en skje, samt en pipette.buttery infusjon
 8. Hell sammensetningen i en beholder med mindre dimensjoner og med en smalere topp. La i 3 dager og fjern filmen igjen.

Olje kan behandles av munnhulen med periodontal sykdom, pulpitis, stomatitt eller etter fjerning. Det er også effektivt i behandling av forkjølelse. De behandler halsen og bihulene i nesen.

havtornoljeGjenta siste avsnitt i denne prosessen til overflaten ikke lenger er oljete flekker. Fargen på medisinen vil vise seg å være lettere enn andre metoder for å skaffe olje. Dette skyldes at frøene ikke har pigmentering, til slutt ikke vær redd. Så, disse tre enkle oppskriftene viser hvordan du kan lage havtornolje hjemme ganske enkelt og med førsteklasses kvalitet.

Related  Eggplanter med rød, hvit eller strengbønner for vinteren: oppskrifter og matlagingshemmeligheter

Olje fra havtornet kake – video