koriander blankKilantro, silantro, koriander – alle disse er navnene på en krydret kultur, allment kjent og elsket i øst, i Europa og på det amerikanske kontinentet. Koriander er ofte referert til som hele planten og dens runde frø brukes til å smake kulinariske retter, pickles, marinader og bakevarer. Og det kaukasiske navnet “coriander” og den sør-amerikanske “silantro” betyr duftende greener.

Det er ikke ved en tilfeldighet at det er koriander i Kaukasus, i kanten av langleverene, som er krydret med kjøttretter. Regelmessig bruk av grønt med skarp, frisk aroma påvirker positivt blodtrykket og blodtilførselen. Stoffene som finnes i bladene av koriander, stimulerer produksjonen av magesaft, fremmer rask fordøyelse av fett kjøtt og rensing av kroppen.

Og i løvverkene og i korianderfrøene er det mange essensielle oljer, vitaminer, organiske syrer og andre biologisk aktive stoffer, takket være at krydder har en markant gunstig effekt på kroppens generelle tilstand og dets beskyttende krefter.

Om sommeren, når vitaminer bokstavelig talt “vokser på senger”, er det ikke verdt å legge til en salat eller kjøttgryte et par sprigs med krydret gress. Men hva skal jeg gjøre om vinteren, når denne typen grønne områder ikke er så lett tilgjengelig? Slik holder du korianderen om vinteren, og hva kan du forberede fra denne fantastiske planten til fremtidig bruk?

Hvordan holde koriander for vinteren?

vi høster koriander for vinterenSom andre varianter av krydret-flavored greener, kan fersk koriander lagres i kjøleskapet i ikke lenger enn 3-4 uker. For å gjøre dette, skjærer de unge stilkene og blomstene av bladerne ned i en beholder med vann, bunken er dekket på toppen med en pakke og plassert i kald tilstand. Omtrent samme tid vil forbli saftige og grønne blader av koriander, hvis de blir satt sammen i poser eller beholdere.

For å samle kondensatet dannet inne i beholderen, kan du legge et serviett, som fra tid til annen må bytte.

Men uansett hvor mye du vil forberede koriander til vinteren i sin opprinnelige form, er det lite sannsynlig at det blir mulig. Men fortvil ikke. Vokst på avlingene vil ikke høsten gå tapt. Hvis du utnytter de mange oppskrifter for korianderhøsting for vinteren, som inkluderer tørking, salting, frysing og andre behandlingsmetoder.

Høsting av koriander i tørket form for vinteren

tørket korianderEn av de enkleste og mest vanlige måtene å bevare de nyttige egenskapene og aromaen av grønn i lang tid, tørker. Hvis alle regler er oppfylt, opprettholdes temperaturen og varigheten av prosessen, den knuste koriander forlater butiksaroma og aroma gjennom året og kan brukes til å legge til sauser og varme retter.

Related  Tomatjuice i en saftkoker for vinteren

Før du kokker cilantro for vinteren på denne måten:

 • stengler og blader vaskes;
 • Fjern alle brutto og skadede deler av anlegget.
 • Greens tørkes forsiktig, slik at råmaterialet til tørking ikke etterlater spor av vann.

Gourmeter sier at den skarpe lukten av koriander blir mykere hvis greenene er malt før forbruk eller behandling.

Derfor kuttes unge deler av skudd og bladplater, og deretter legges et tynt jevnt lag på rene bakervarer. Høsting av koriander til vinteren ved hjelp av tørking utføres i et tørt, ventilert rom. Vegetabilske råvarer bør være plassert borte fra direkte sollys og varmekilder med en temperatur over 40 ° C. Hvis grønnene tørkes i en ovn eller en elektrisk tørketrommel, er det viktig å sikre samme temperaturregimet for maisblokken og overvåke prosessen hele tiden, slik at råmaterialet ikke holder sammen, og fuktighetstapet går jevnt.

Den tørkede korianderen helles i et rent glass eller keramisk tallerken med tett lukkede lokk. På et kjølig mørkt sted lagres krydret greener i omtrent et år, og helt bevare alle aktive stoffer som er iboende i cilantro-aromaen og smaken. På samme måte tørker frø av koriander også, som om vinteren vil være nyttig for å lage duftende brød, legge til sauser, hakkede kjøtt- og fjærferetter.

Krydret olje basert på koriander og grønnsaker

krydret smørBasert på tørket koriander og frø av denne planten, kan du lage en krydret olje til dressing salater, lage hjemmelaget majones og marinader. For å gjøre dette, blir bakken av planten eller hele stengene, samt korianderparaplyer, strømmet med vegetabilsk olje og forlatt i en glassbeholder i 8-10 dager på et mørkt, kjølig sted. Cilantro, rik på aromatiske stoffer og essensielle oljer, allerede i denne perioden overfører noen av dem væsker.

Hvis du forlater vegetabilsk råstoff i en lengre periode, oppnår oljen en rik rødbrun skygge og en søtaktig krydret aroma.

Og fra friske greener av koriander, basilikum og andre krydder basert på olivenolje, er det mulig å lage mat og lagre for vinteren en krydret dressing for frokostblandinger og poteter.

For å forberede det vil du trenge:

 • 1 glass frisk løvverk av grønn basilikum;
 • 1 kopp hakkede unge stilker og blader av koriander;
 • 1 skrællet og hakket hvitløksklær;
 • 1/2 en pod av peeled jalapeno;
 • 1/2 kopp olivenolje.

Grønnsaker til dette preparatet av koriander på vinteren er forrenset, min og knust i en blender, etterpå blir olivenoljen gradvis tilsatt i bolle og blandingen forsiktig blandet igjen til det er jevnt mashed. Tanking, helles i glassbeholdere, vil være klar i en måned med lagring i et mørkt, kjølig sted.

Om ønskelig kan litt sitronsaft og salt tilsettes til duftende olje. I så fall kan sausen serveres med kjøtt, sopp og bakt grønnsaker.

Kan jeg fryse koriander til vinteren? Ja, og i dette tilfellet er vegetabilsk eller smør nyttig, og det grønne som har bevart alle dets nyttige egenskaper, vil bli en fantastisk krydder for grønnsaker og kjøttretter, smørbrød, ris og pasta.

Related  Populære deilige oppskrifter av kaningryte i rømme

Frysegrønne: Oppskrifter for korianderhøst for vinteren

frysende koriander for vinterenLave temperaturer tillater ikke bare å holde korianderen om vinteren, men også å lagre alle vitaminer og aktive stoffer i sammensetningen. Den enkleste måten å fryse koriander består av:

 • i den foreløpige skott og vask greens;
 • i sin forsiktig tørking på et papir eller et håndkle
 • i sliping og distribusjon på tette pakker.

Deretter blir de lukkede beholderne med krydret gress fjernet til fryseren, hvor grønnsakene skal lagres. Hvis denne oppskriften anskaffer for vinter ikke bare koriander, men også andre urter, er det bedre å signere pakkene på forhånd for å lette anerkjennelsen av grønne råvarer i fremtiden.

Dele kuber basert på hakkede grønnsaker av koriander kommer til smaken av et økende antall husmødre. Gjør dem hjemme er ikke vanskelig. Løvverk og saftige deler av petioles er malt, og den resulterende massen dekomponeres i isformer eller andre beholdere med lite volum. Lagt til det ristede grønne vannet, festes det, og gir en korianderform utarbeidet for vinteren.

I stedet for vann kan du legge til smeltet krem ​​eller olivenolje, samt hvitløk og sitronsaft, med hvilken koriander er godt kombinert.

Snackolje med koriander og grønnsaker til vinteren

Smør, som grønnsak, hjelper grønt og alle dets fordelaktige egenskaper blir bevart nesten til neste vår.

For å bruke denne oppskriften og holde koriander på vinteren, blir grønnsakene hakket, omhyggelig blandet med myk olje, og lagt ut på matfilm eller et pergamentark, som er praktisk for lagring og etterfølgende kappestang. I fryseren lagres smør med cilantro greens i 3 til 6 måneder, det samme produktet kan brukes mens du lager retter fra ris og poteter, hakket kjøtt og pasta.

snack olje med korianderHvis ønskelig, i tillegg til koriander, legg til grønne og svake løk, hvitløk og sitronskall, skiver med søt pepper og andre krydrede kulturer.

Et lite bordsalt vil hjelpe den krydrede oljen lenger, og grønnsaker og urter i den, forblir saftige, som når de høstes fra hagen.

Hvordan holde koriander for vinteren: marinade oppskrift

cilantro i marinadeTilsetningen av eddik fremmer langsiktig konservering av matvarer, og grønnsaket av koriander er ikke et unntak. Den enkleste oppskriften på høsting av koriander på vinteren er å fylle hakkede grønnsaker med en marinade på 300 ml vann, en klype salt og en spiseskje på 9% eddik.

Related  Enkle hjemmelagde vinoppskrifter laget av bjørksaft

Tett fylte glassburger med krydret løvverk:

 • hell klar marinade:
 • gi å brygge;
 • da legges litt vegetabilsk olje fra oven;
 • dekke beholderne med deksler.

Cilantro forberedt i henhold til denne oppskriften på vinteren, vil forbedre smaken av salater, sauser til kjøtt og grønnsakspott. Oppbevar grønnsaker under marinade i kjøleskap eller kjeller.

Channi fra koriander med hvitløk og nøtter

chutney fra korianderFans av orientalsk mat kan bruke oppskriften til høsting av koriander for vinteren, hvor sammen med grønnsaker brukes og frøene til denne planten. Kjernene til valnøtter og hvitløk er malt, i samme beholder tilsett hakkede løk, koriandergrønt og persille. Den krydder med krydder vil gi en liten pod med skrellede frø.

I knuste grønnsaker og krydderurter skal du legge til tørkede korianderfrø, gurkemeie, fenegreek, paprika og salt. Som en marinade ta vann blandet med vin hvit eddik. 50 ml kokt vann vil kreve 3 ss eddik. Væsker i en blanding legger så mye til at den tykke pastaen har vist seg, dermed saus, uten å stoppe, rør nøye.

En ferdig krydder, tilberedt fra koriander på vinteren, legges ut på bokser og lagres i kulde. Server chutney kan være stekte skiver av courgette eller aubergine, legg sausen i ris eller couscous.

Chinchurri saus fra koriander

chimicurri saus fra korianderFor å forberede den berømte latinamerikanske chimichurri-sausen, som er krydret med biff av sitt saftige biffkorn og fylt med sopp og grønnsaker, usyrede kaker, trenger du:

 • 1 stor bunke koriander, skrelt fra grove petioles og stengler;
 • 8 hvitløksklær;
 • 3 ss rødvineddik;
 • juice av en kalk;
 • 70 gram ristet gresskar frø;
 • 1/2 kopp olivenolje;
 • en liten rød pepper, malt eller finhakket;
 • salt til smak.

krydret tilsetningsstoff til fiskAlle komponenter, unntatt olivenolje, blir malt og blandet i en blender til mashed, deretter forsiktig helles i oljen, og sausen blir omrørt igjen, og oppnår en jevn, homogen masse. Salt, sitron eller lime juice og vineddik er lagt til din smak. Hovednotatet med smak av krydder er gitt av koriander og hvitløk. Et slikt preparat av koriander til vinteren er pakket i små glassbur og lagret i kjøleskap.

Cilantro forberedelser til vinteren – video