Tørket melon - hjemmelaget dessertSommeren er over. Nå kan du nyte fruktene hvis du tar vare på canning. Den beste måten å bevare melonens fordelaktige egenskaper på er å tørke. Men det er ikke mulig å slå melonen helt inn i en tørr, skjør skive. På grunn av det høye sukkerinnholdet er melonskiven alltid elastisk og vevd i en fletning for bedre innpakning innpakket i en beskyttende film. Tørket melon, bildet av som på siden, beholdt sine verdifulle egenskaper, til og med vitaminer.

Forbereder meloner til oppbevaring

Sort melon med fast kjøttMelonens særegenhet er at den ikke kan holdes frisk selv i en kort periode. Men vi vet fra de bibelske tider om fordelene med tørket melon. Ikke alle varianter er egnet til fremstilling av tørkede skiver. For å gjøre dette, bruk noen varianter, preget av et fast kjøtt og aroma. Eksempler på slike varianter er meloner:

  • Den kollektive bonden.
  • Torpedo.
  • Ananas.
  • Gulab.

For høsting for fremtidig bruk, velg bare intakte frukter av middels størrelse. Deres forberedelse består i tørking i generell form i to dager. Deretter kastes de skadede fruktene, resten blir grundig vasket og skåret i skiver. Skorpen og det grønne subkortiske laget fjernes.

Slik tørker du en melon hjemme

Ferdig melon veier 10 ganger mindre friskHvis det er en blank hjemme utendørs, naturlig, melon skiver kuttet sammen, men til slutt forlate jumper, slik at du kan henge på to skiver utstrakt i ventilert wire eller tau. Tykkelsen av strimlene er 2-4 cm. Ute Tørkingen tar omtrent to uker, skivene inverterte hver dag til fuktighetsfordampning satte jevnt. Veksten i vekt, i forhold til den opprinnelige, skjer omtrent 10 ganger.

Deretter kan de elastiske stripene flettes i fletninger, pakket med en film, slik at produktet ikke trekker fuktighet, la det oppbevares. En annen måte å lagre smeltet melon er glassglass, hvor skivene er installert vertikalt og lukket tett. Siden smelte av en melon hjemme i luften i lang tid, og kan forhindre feil vær, oftere for tørking, bruk spesielle enheter, ovner, tørkeskap.

Related  Ginger lemonade – en drink for helse

Hvordan tørke en melon med et verktøy

Du kan tørke melonen i en elektrisk tørketrommelFor å tørke melonskiver, som kutte epler, eggplanter, gulrøtter og andre frukter, kan du i ovnen eller på elektrisk tørketrommel. I alle fall blir tynne strimler kuttet for å tørke raskere. Skiver bør ikke være mer enn 0,7 cm tykk. Når de blir utsatt for varm luft i ovnen, bør temperaturen ikke være over 75 , Det er bedre hvis det er en vifte i skapet. Tørking utføres i to trinn. De første 7 timene tørkes ved forhøyet temperatur. Etter en pause i noen timer, tørk på 60 . Total tørketid er ca. 24 timer, inkludert en pause for å utjevne fuktigheten inne i strimlene.

Det er imidlertid mye mer praktisk å tørke en melon på en elektrisk tørketrommel som andre saftige produkter. Samtidig brukes ikke mer enn tre rister til å tørke raskere. Tørketrommelen er satt til en temperatur på 55, deretter 45 grader og periodisk invertert. Prosessen gjennomføres i løpet av dagen.

Elektrisk tørketrommel er et hus med internt monterte panner med perforeringer, hvor luften som tømmes gjennom åpningene på lokket pumpes gjennom den installerte viften. Luften oppvarmes og mates underfra eller fordeles på skuffene på siden.

Enheten er støyende, tar liten plass og energikostnadene avhenger av ytelsen til enheten. For husholdninger må du velge en mellomstorrker.

Forbrukeregenskaper av tørket melon

Tørket melon er deiligDet tørkede produktet har alle de samme egenskapene som den friske melonen, bare i en høyere konsentrasjon. Den viktigste energikomponenten i produktet er karbohydrater. Derfor anbefales ikke et tørket stykke å spise de som mister vekt og diabetikere. Som en frisk melon, kan en tørket stykke ikke forbrukes med melk, alkohol eller honning. Søtsaker kan spises, vasket ned med varm te, men i små mengder som 100 g av produktet inneholder 341 kalorier, 329 av dem er raske anvendbare sukker. Karbohydrater er mono- og disakkarider.

Related  Det er viktig å vite hvordan du lagrer bønner til neste høst hjemme

Tørket melon kan kjøpes i butikkenDet tørkede produkt bevares hele området av vitamin B, PP, E og A. store mengder av vitamin C. mineraler som er tilstede i alle forskjellige, er nyttig for alle som er nyttig frisk melon gjør dette produktet.

Tips for matlaging og lagring av melon

Tørket cantaloupe melonHvis du kjøpte en mislykket melon på markedet, ikke haste for å kaste den bort. Skjær i tynne skiver og litt podvyatte på den porøse overflaten av produktet. Deretter henger løftene for å tørke i luften. To timer om dagen burde hun være under solen. Når platene blir treg, vri dem inn i en turniquet eller vev en flett, tørk den i luften i tre dager. Oppbevares i lintasker eller i matfilm.

Hvis du kutter stripene i små fragmenter og ruller dem inn i baller, får du en praktisk form for bruk. Og hvis en klebrig overflate er sprinklet med sesam eller valmue, blir delikatessen enda mer attraktiv. Du kan rulle en melon i et kast med en nøttfylling og kutt i små biter.

I en alder av overflod er det ikke overraskende å ha godteri ved festbordet. Men delikatesser, tilberedt av tørket melon og servert til dessert, vil gi vertskapet en spesiell sjarm.

Tørket melon med skiver – video