juice gjennom juiceSalt eller søt, krydret eller mild smak, med tillegg av saften av annen frukt og grønnsaker, eller en ren, jevn tomatjuice kan være forskjellig, men det har lenge vært verdsatt som en velsmakende, velduftende og veldig nyttig drikke. Mange kvinner bruker på kjøkkenet en flott og praktisk ting som sokovarka, men dessverre ikke alle kokker vet hvordan å forberede tomat juice i den.

Det finnes mange forskjellige oppskrifter for en slik vitamin, velsmakende drikke, og vi vil bare vurdere de enkleste, men samtidig de mest interessante.

For å forberede tomatsaft i en juicekoker til vinteren, er det bare noen få ingredienser som trengs. Men det er viktig å velge den rette, slik at tomatdrinken blir deilig, og juicen vil stå i rekkefølgen av hele høsten.

Hvordan velge ingrediensene?

tomater for juiceHovedbestanddelen i vår forberedelse vil selvfølgelig være tomat eller tomat. Hvis grønnsaket ble dyrket i hagen din, så er det ingenting å bekymre deg for, et slikt produkt vil absolutt ikke føre til mistanke. Men hvis det ikke er mulighet til å samle en frisk tomat direkte fra bushen, bør du umiddelbart gå til butikken og velge det beste kvalitetsproduktet.

Før du begynner å velge, la oss snakke om grønnsaket selv. Det er mer enn 1200 (!) Av alle slags tomat. Alle er forskjellige i smak, størrelse, farge, juiciness, hardhet, tetthet og mange andre faktorer. Hva slags tomater vil smake til familien din – bestem deg selv. Men i tillegg til å dele fruktene av grønnsaket selv av eksperter, utmerker seg følgende typer:

 1. Tomater av den første typen varierer sterkt uttalt smak, stor størrelse og juiciness.
 2. Grønnsaker, bestemt til den andre arten, har vanligvis en rund form. De er mellomstore i størrelse, men selv, vakre i utseende.
 3. Tomater av den tredje typen har en krydret smak og utsøkt smak.
 4. Den fjerde typen av denne ingrediensen er liten i størrelse, søt smak. Du gjettet det? Selvfølgelig er de første som kommer til å tenke på kirsebærtomater.

Som du sikkert allerede forstod, for tomatjuice i en juicekoker for vinteren bruker vi store, saftige grønnsaker. La oss begynne å velge ingredienser for parabolen. Gode ​​tomater er frukt uten skade, ikke krøllete, uten riper, sprekker, sjetonger, rotete steder. I intet tilfelle bør tomater være brune eller andre flekker. Skallen må være monofonisk eller med en jevn overgang av farge. Jo lysere tomat, jo rikere er det, noe som betyr at den inneholder mer vitaminer og andre næringsstoffer.

Related  Kok jam fra vannmelonskorpen: oppskrifter, bilder, tips

Tomat bør være av middels størrelse (ikke overgrodde og smårollinger!). Ekstremt velkommen tilstedeværelsen av peduncle, dette er viktig! Fargen er vanligvis mørkegrønn, men på ingen måte brun. Utvokst kan ikke velges tørt, dette er et sikkert tegn på det gamle, uaktuelle produktet.

Fraværet av en peduncle forårsaker mistanke. Vanligvis selgere fjerne den gamle, tørre “halen” for å skjule varens alder.

En frisk, moden grønnsak føles elastisk til berøring. Imidlertid snakker en for vanskelig tomat om umodenhet og for myk – om forverring.

Ikke gå glipp av en så viktig faktor som duften. Lukten av en god tomat skal være appetittvekkende, typisk for tomat. Spesielt sterk aroma kan bli fanget ved stengelen. Hvis lukten er sur, begynte et slikt produkt å rote. Har ingen smak generelt den grønnsaken, som ble revet umodig.

Bulgarsk pepperFølgende ingrediens er ikke nødvendig for en tomatsaftoppskrift i en juicekoker, men hvis ønskelig, kan du legge til bulgarsk pepper. Selvfølgelig, igjen er det bedre å ta det direkte fra hagen, men hvis det ikke er mulig, går vi til butikken eller til markedet.

Kvalitet, moden, smakfull bulgarsk pepper har følgende data. Fruktene er store nok, selv om det avhenger av varianter. Elastisk, glatt, solid. Vekt, sprekker, riper og bukser fører til rask skade på varene. I tillegg kan forskjellige mikrober og smuss samle seg på skadede hudområder. Farge av høy kvalitet pepper er monofonisk. Huden er skinnende, glatt.

Fargen på den bulgarske pepper betyr noe. Rød grønnsak inneholder flere kalorier, sukker, vitamin A og C. Gul pepper kan skryte med det største innholdet av kalium, fosfor. Grønn farge indikerer lavest kaloriinnhold, men den bulgarske pepper av denne fargen inneholder mye vitamin K.

Peduncle bør være lett, smidig, saftig.

Related  Hvordan lage tomater i din egen juice til vinteren – populære oppskrifter

Tilberedning av tomatjuice i en juicekoker

vitaminrik juiceMange elskerinner, som lenge har vært kjent med juiceprosessoren, vet førstegang at denne tingen er veldig praktisk å bruke på kjøkkenet. Og selv om forberedelsen av tomatjuice i en juicekoker for vinteren vil være en innovasjon, vil vi prøve å gjøre denne prosessen så nyttig og minneverdig som mulig.

Tenk på tre av de enkleste, men så mange oppskrifter.

Oppskriften på det klassiske emnet

For å lage en drink med en fantastisk smak i henhold til den første oppskriften, trenger vi ingredienser:

 • tomater – 4 kg;
 • sukker – 1 spiseskje;
 • salt – en halv spiseskje
 • Bulgarsk pepper – 0,7-1 kg.

Den siste ingrediensen kan utelukkes hvis ønskelig.

Det første trinnet i forberedelsen av tomatjuice i juicemakeren hjemme er at vi må male tomater. Du kan gjøre dette på flere måter: Bruk en stor rivemaskin, i en blender, kutt i mellomstore kuber. Med den bulgarske pepper, hvis du bestemmer deg for å legge den til tomatjuiceoppskriften i juiceprosessoren, må du gjøre det samme.hakkede tomater

I risten på råvarer, eller bare sette toppkapasiteten, legger vi tomater. I den samlede sokovarku fyller vi vannet i basen (den nedre beholderen), lukk lokket tett og legg det på sterk brann.

vi lager juiceEtter fem minutter med matlaging, legg til peppertallene, hell salt og sukker ut. Igjen, lukk lokket tett og la det stå i lang brann i 35-40 minutter. Under oppvarming, rør de avfrostede ingrediensene i toppruten.

resten i bollenNår gitteret for råmaterialer forbli bare ben, en liten mengde av masse og skinn, fjerne klar kulinariske mester fra varmen og hell drikken fra det andre nivået sokovarki på forhånd steriliserte glass. For å sikre at massen er til stede i den tilberedte saften, fjerner vi resterne fra den øvre pannen gjennom en sigte direkte inn i karet for preformen. Vi rulle den opp, skru den opp og ned og la den stå på et varmt sted. Saften til den første oppskriften er klar!strømpe for vinteren

Oppskrift på tomatsaft for elskere av skarpe

tomatjuice med hvitløkFor å forberede saften til den andre oppskriften trenger vi:

 • tomater – 2 kg;
 • hvitløk – 5 hoder;
 • rød pepper Chile – 4 stk;
 • granulert sukker – 4 ss;
 • eddik – 6 ss;
 • løvblad – 1-2 stykker;

Related  Spicy tillegg til parabolen – avokado saus

vasket tomaterTomater vaskes grundig og kuttes i halve eller kvartaler (avhengig av størrelsen på grønnsakene), hvitløk rengjøres og kuttes stort. Skarp chili pepper hogge inn i de minste stykkene. Vi legger alle ingrediensene i øvre bolle av sokovarka, saharim. Vi heller alt sammen med eddik, bland godt sammen. Over kaster en laurbær. Vi legger på en stor brann i 10-15 minutter, lukker lokket tett.

Etter utløpet av denne tiden, åpne lokket på sokovarki, bland ingrediensene som avfrostes fra dampen, lukk risten igjen og la den lage mat i ytterligere 40 minutter. På slutten av tiden skyter vi inn i brannen, vi henter saften fra juicebeholderen inn i krukkene. Vi lukker dem og legger dem bort på et mørkt sted.juice med krydder

Oppskriften på tomatjuice i en juicekoker til vinteren var enkel, men drikken viser seg å være svært velsmakende og interessant.

En oppskrift på smakfull juice med urter

juice med urterHva, hvis ikke greener, lagrer mange vitaminer som er nyttige for kroppen? La oss prøve å lage tomatjuice i en juicekoker hjemme med forskjellige greener.

ingredienser:

 • tomater – 3 kg;
 • basilikum – 1 gjeng;
 • persille – 1 gjeng;
 • salt – 1 teskje

tomater for juiceSkyll grundig mine tomater, grønnsaker skyllet med kokende vann. Tomater slip, legg i øvre bolle av sokovarki. Basilisk finskåret, plassert i gitteret for råvarer. I persille trenger vi bare blader, stengler kastes bort. Blader grinder også, vi legger til andre ingredienser.

Solim på toppen, dekk med lokket og lag i ca en halv time. Etter at tiden er gått, sender vi slangen med juice til krukken, bland ingrediensene i en kasserolle, lukk lokket igjen og stek i ytterligere 15-20 minutter.

kanistersteriliseringKlar tomatjuice helles i beholdere, på toppen legger vi et par blad av persille og basilikum for smak, rulle opp glassene. Vi går på et mørkt sted.

Tre lyse, men så forskjellige og interessante oppskrifter hjalp oss med å skape smakfull, nyttig, uvanlig smak for drinker.

Hvilken sokovarku å velge – video

Slik fungerer en Juice Maker – video