fylt med grønnsaker sure auberginerDet er mange beundrere av denne deilige retteren. Ikke bare det, syltet aubergine fylt med grønnsaker og sunne og næringsrike, de er også svært velsmakende med en behagelig syre, som vises i ferd med å gjære, og ganske uten tilsetting av eddik.

For fyllet er best egnet gulrøtter og tomater, hvitløk for fans av skarp liten, samt en rekke deilige røtter, som persille, pastinakk og selleri. Hva grønnsaker foretrekker en smakssak, prøv ulike alternativer, eller lage din egen unike oppskrift på syltet aubergine, tar vår basis.

Denne parabolen er flott for alle bord og er perfekt kombinert med både poteter og kjøtt. Det er også mulig å høste slike auberginer i bokser for langtidslagring. Men forberedelsen av denne parabolen er det høyeste nivået av matlaging. Faktum er at bokser med eggplanter bare kan “eksplodere” på grunn av fermenteringsprosessen. Imidlertid er det andre alternativer for høsting av sauerkrained auberginer til vinteren, men om dem senere. Først forbereder vi aubergine.

Ikke lag denne parabolen i store porsjoner. Eggplants mister sin piquancy og blir ubehagelig sure.

Nødvendige ingredienser

ingredienser for høstingFor forberedelse trenger vi følgende produkter (mengden er beregnet for 1 kg aubergine):

 • faktisk aubergine (forresten, de kalles også “blå”);
 • 2 – 3 stk. gulrøtter;
 • ca 100 g krydrede røtter, som vi snakket over;
 • hvis det er bestemt å legge til tomater, så er et par stykker av middels størrelse nok;
 • 1 hode hvitløk (en amatør), er det generelt anbefales matlaging syltet aubergine med hvitløk for vinteren, fordi denne grønnsaken bidrar til å styrke immunforsvaret i snøen sesongen;
 • tilfelle for krydder, trenger du 1 ts. pepper svart bakke eller 1 biter av bitter pepper, 1 ss. l. bakken paprika og litt grønn persille;
 • trenger salt, for kokende eggplanter trenger du 2 ss. l. for 2 liter vann, og for saltlake – 3 ss. l. på 1 liter;
 • Flere stammer av persille vil være nyttig å binde allerede utstoppede eggplanter, samt blomstrer av dill og laurbærblad for syring.

Trinnvis matlaging prosess

Ingrediensene er klare, vi vil direkte forberede sauerkrained eggplants fylt med grønnsaker:

 1. La oss koke det blå i saltet vann (proporsjonene er gitt ovenfor). Før du sender fruktene til kokende vann, gjør vi et par punkteringer på fatene sine med en gaffel slik at huden ikke brister under tilberedningen. pierce grønnsakene med en gaffelTilberedningstiden avhenger av størrelsen på frukten, i gjennomsnitt tar det omtrent 10 minutter. Det viktigste er ikke å fordøye! Du kan sjekke beredskapen ved å piercing huden med en gaffel, hvis den enkelt smelter, så er det på tide å fjerne eggplantet.koke eggplanter i saltet vann
 2. De kokte eggplanter blir plassert under en improvisert trykk i flere timer. Så vil overflødig væske og bitterhet av frukt.legg eggplantet under pressen
 3. Klemt og litt flatt eggplanter kuttet i halvparten, men ikke til slutten, omtrent tre fjerdedeler. Alt, vårt halvfabrikat for ytterligere fylling er klar.
 4. Cooking stuffing. For å gjøre dette graler vi gulrøtter og røtter på riven, slipper tomater fra huden og frøene, og resten er finhakket. Deretter blir grønnsaker satt ut, noen gjør det i forskjellige panner, men kriminalitet skjer ikke hvis alle grønnsaker stewes sammen. Til slutt tilsett krydder (en blanding av paprika og hakkede greener).grønnsaker for aubergine fylling
 5. Vi gni den blå på steder med kutt med hvitløk, pre-knust presse og stuff stuffing. Ikke angre sist, det er utrolig deilig! Klar til å sure en aubergine slips stammer av persille. Hvis du ikke kan takle stengene, ta enkle tråder og kny eggplantene med dem, det blir ingen store problemer.fylte eggplanter kledd med en streng
 6. Forbered gryten. For å gjøre dette, kok vann og tilsett salt (proporsjonene er gitt ovenfor).
 7. Det siste stadiet. Ta potten hvor aubergine vår gjæret gulrot, hvitløk og andre ingredienser vil nå tilstanden overlagret på den første bunnbanen og dill blomsterstand laurbær, så tett pakket fylt aubergine og fylle det avkjølte laken.

syltet fylt med gulrøtter aubergineI saltlake skal eggplanter stå 24 timer ved romtemperatur og ytterligere 12 timer i kjøleskapet. Ferdig! Du kan veve. Bon appetitt!

Den gjenværende aubergine aubergine skal fjernes fra saltlake og lagres i kjøleskapet, og legger til litt vegetabilsk olje.

Videooppskrift for matlaging av aubergine med gulrøtter og paprika

Alternativer for høsting av syltet eggplanter til vinteren

Grønnsaker, inkludert aubergine, vokst mye, all fall ikke har tid til å spise, holde dem for den lange vinteren til fest på favorittrett, for eksempel for en festlig nyttårsbord.

La oss starte med den enkleste metoden, dyp frysing av halvfabrikatet. Frys eggplantet etter det tredje trinnet i matlagingsprosessen beskrevet ovenfor. Om vinteren, å få grønnsaker fra fryseren, er det veldig enkelt å gjøre resten av matlagingstrinnene, fordi det ikke er noen problemer med gulrøtter og hvitløk.

Avfrost det halvfabrikata anbefales i kjøleskapet, og ikke ved romtemperatur. Så eggplantene vil ikke miste form og vil ikke bli “dehydrert”.

Og nå la vi lage de sauerkrained eggplants fylt med grønnsaker for vinteren. Oppskriften er litt forskjellig fra ovenstående.

Så ingrediensene er de samme, men i dette tilfellet vil vi tilberede marinade i stedet for saltlake. For å gjøre dette, koker 3 liter vann med tilsetning av bare 2 ss. l. salt, laurbærblad (5 stk.) og pepperkorn (10 stk.). I tillegg blir fyllingen ikke stuvet, vi bruker den i sin råform.

Allerede fulle eggplanter legges tett i en gryte, helles med en avkjølt marinade og legges under undertrykkelse i 2 uker ved romtemperatur. Etter den angitte tiden, prøv, hvis de ikke er nok sure, kan du utvide prosessen for en annen uke. Ferdige auberginer må lagres i kjelleren, og i fravær av sistnevnte – i kjøleskapet.

For elskere av den tradisjonelle måten å lagre vinterkuponger, kan du anbefale å rulle opp aubergine eggplanter til vinteren i bokser. For å gjøre dette må du sterilisere boksene på vanlig måte, legg deretter de fylte eggplanter i dem, hell marinaden og rull dem ned.

Kvasshenye auberginer med hvitløk og persille – video