stekte peanøtterDe som liker hjemmelagde snacks, spør ofte seg selv hvordan man kan steke peanøtter i en panne? Kostnaden for nøtter i butikken er relativt lav, men i sammensetningen, i tillegg til direkte jordnøtter, kan det være absolutt unødvendige tilsetningsstoffer. Derfor er det bedre å prøve å lage en delikatesse hjemme.

Hvordan steke peanøtter i en panne?

stek peanøtter i en panneSteking i stekepanne er den raskeste måten å behandle nøtter på. Ett kilo peanøtter trenger 100 gram solsikke eller olivenolje. Rostingsprosessen er veldig enkel:

 1. Hell olje i tykkvegger med høye sider.
 2. Sett på en stor brann (eller på en elektrisk komfyr, oppvarmet til maksimal temperatur) i omtrent et minutt.
 3. Dekk nøtene og reduser brannen til et minimum (den varme oljen holder temperaturen i lang tid, så innholdet i stekepannen vil bare brenne over en stor brann).
 4. Stek opp, roer hele tiden, ca 5 minutter.

Peanøtter skal mørke og med lite trykk er det enkelt å dele seg i to halvdeler. For din egen komfort, prøv en mutter for å være sikker på at den er klar. Tørk deretter forsiktig den varme oljen. De som ikke vet hvordan å steke peanøtter i en panne med salt, må gjøre alt ovenfor. Salt legges til de varme peanøtter, men først etter at oljen har blitt drenert.

Steking, i seg selv, forbedrer smaken av peanøtter. Men for ekstra smaksstoffer kan du legge til salt med krydder, tørkede urter.

Siden det er umulig å steke peanøtter i en stekepanne uten olje, må folk som følger nivået av kolesterol ta hensyn til andre metoder for forberedelse.

Steke peanøtter i en mikrobølgeovn

stek i mikrobølge peanøtterSelvfølgelig, for å få nøtene “fra en pakke” er det nødvendig å steke dem i en panne. Men hvis du ikke ønsker å tilbringe mye tid på å forberede snacken, så er det verdt å lære om å steke peanøtter i en mikrobølgeovn. Det bør umiddelbart bemerkes at nøtter ikke vil være duftende, men stekeprosessen vil ta et minimum av tid.

Det vil ta:

 • Råskallede erter: 500 gram;
 • salt å smake;
 • en spiseskje vegetabilsk olje.

Hell møtene i en dyp gryte, egnet for bruk i mikrobølgeovn. Dryss med salt, dryss med olje og bland godt. Slå på ovnen for 1100 W strøm. Den totale koketiden er 7 minutter. Men ca 5 minutter etter begynnelsen av tilberedningsprosessen, er det nødvendig å blande innholdet i gryten for å oppnå en mer homogen smak.

Ved steking av peanøtter i mikrobølgeovn er det nødvendig å bruke beholdere med lokk. Nøtter har en eiendom å flytte fra hverandre. Peanøtter i skallet kan ikke plasseres i mikrobølgeovn i det hele tatt.

Det er verdt å forberede seg på at en varm peanut fra en mikrobølgeovn ikke vil ha en karakteristisk stekt smak og lukt. Varme nøtter kan til og med virke fuktige. Men sju minutter er nok for en fullstendig varmebehandling av produktet.

Hvordan lage peanøtter i en ovn?

stekte peanøtter i ovnenOvnen er en utmerket løsning for de som ikke liker fettete snacks fra stekepannen, og smaken av nøtter fra mikrobølgeovn virker for frisk. Før du steker peanøtter i ovnen, må du lagre 500 gram nøtter, folie eller oljert pergament.

 1. Varm komfyren til 180 ° C.
 2. Legg nøtene i ett lag på en folie eller pergament.
 3. Smak til med salt.
 4. Sett i ovnen i 20 minutter.

Ovnen vil også være et uttak for de som ikke vet hvordan å steke peanøtter i skallet. Når alt kommer til alt, når du steker i stekepanne, blir skallet enkelt oljet, og mutter fra innsiden vil forbli fuktig. Ved å øke steketiden vil oljen begynne å brenne. Men roasting i ovnen vil kreve mye tid, men peanøtter vil også vise seg duftende, ikke fett, og vil også være enkle å rengjøre fra skallet.

Brent peanøtter: fordel og skade

Mange kaller peanøtter en mutter og tilskriver den passende nyttige egenskaper. Men faktisk er peanøtter en bælgplanteavling. Følgelig er effekten på kroppen mer som effekten av å spise erter, bønner og linser.

Fordelene og skadene av stekte peanøtterKaloriinnholdet i stekt peanøtter er 627 kcal per 100 g. Jordnøtter inneholder nyttige mineraler, antioksidanter og vitaminer, som er ekstremt nødvendige for optimal immunitetsarbeid. På grunn av det faktum at en stor mengde enumettede fettsyrer (spesielt oljesyre) finnes i jordnøtter, kan den konsumeres selv av personer med høyt kolesterol.

Peanøtter vil normalisere kolesterol bare hvis de stekes uten olje.

Til tross for det høye kaloriinnholdet, kan stekt nøtter også forbrukes av de som sitter på Middelhavet diett. Det rette settet av produkter vil bidra til å forhindre koronar hjertesykdom og redusere risikoen for slag. Du kan også gi grillet mat til barn. Tross alt er peanutkjerner en utmerket kilde til diettprotein og aminosyrer som er nødvendige for vekst og utvikling av barnets kropp.

Stekt peanøtter, hvis fordel og skade har vært vitenskapelig bevist, anbefales for å forebygge kreft. Peanøtter inneholder høye konsentrasjoner av polyfenoliske antioksidanter, spesielt p-kumarinsyre. Denne forbindelsen bidrar til å redusere risikoen for å utvikle magekreft ved å begrense dannelsen av kreftfremkallende nitrosaminer. Og en annen polyfenolisk antioksidant (resveratrol) forhindrer degenerative sykdommer i nervene, Alzheimers sykdom, virus- og soppinfeksjoner. Resveratrol kan også redusere risikoen for slag ved å endre molekylære mekanismer i blodkarene. Reduksjon av følsomheten av kapillærene til skade oppnås ved å redusere aktiviteten av angiotensin, et systemisk hormon som er ansvarlig for å øke blodtrykket.

stekt peanøtter med saltSelvfølgelig er nyttige egenskaper direkte avhengig av hvordan du steker peanøtter. Hvis bruken av hjelpeingrediens av olivenolje, den del av stekt nøtter organisme anrikning av vitamin E. Vitamin E – er en sterkeste antioksidant som bidrar til å opprettholde integriteten av hud og slimhinner, og også beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler.

En servering av stekt nøtter vil gi 85% av den daglige normen for nikotinsyre.

Som alle andre produkter har peanøtter sine kontraindikasjoner. Spesielt anbefales det ikke å gi nøtter til små barn, siden sannsynligheten for å utvikle en alvorlig allergisk reaksjon er høy. Individuell intoleranse sprer seg både på rå og på stekte peanøtter. Derfor, før du steker peanøtter i en panne, er det nødvendig å sjekke om det er allergi. Med individuell intoleranse, noen få minutter etter å ha spist nøtter, kan symptomer som:

 • oppkast;
 • akutt smerte i magen;
 • ødem i munn og strupe;
 • kortpustethet;
 • følelse av å klemme brystet.

Hvis noen av de ovennevnte symptomene oppstår, bør du snarest ringe til en ambulanse, ellers kan bruk av snacks resultere i døden.

skrelles skrelles og skrellesMen selv om en person ikke har en individuell intoleranse, er det verdt å være redd for et produkt av dårlig kvalitet. Rå peanøtter er vanskelig å lagre, siden det er svært utsatt for soppmugg, spesielt Aspergillus Flavus. Denne sopp produserer aflatoksin: et kraftig og farlig kreftfremkallende middel som kan provosere levercirrhose og kreft. Hvis du vet hvordan du skal steke peanøtter riktig, kan du litt redusere nivået av giftstoffer. Men full beskyttelse mot aflatoksin varmebehandling gir ikke. Derfor, før du kjøper et råprodukt, må du snuse og til og med prøve mutter. Infiserte jordnøtter vil ha en bestemt bitter smak.

Så, vitenskapelig forskning på spørsmålet “er stekte peanøtter nyttige?” Svar med en entydig “ja”. Og termisk behandling av nøtter øker kun biotilgjengeligheten av ovennevnte antioksidanter.