spiret hveteSprouted hvete er en kilde til ungdom, helse og skjønnhet. Mange spør spørsmål om hvordan å vokse hvete riktig og hvordan man tar det. I frøplanter må vitaminer og sporstoffer opprettholdes, noe som gunstig påvirker alle kroppssystemer.

Hvordan spire hvete

hveten begynte å spireFor spiring velger du helt intakt korn. Det må tas hensyn til at hvetespiring ikke behandles med kjemikalier, da dette kan påvirke bakteriene negativt.

Sprøytingsprosessen er delt inn i følgende trinn:

 1. Bestem mengden korn som trengs. Anbefalt beløp: 1 spiseskje per person per dag.
 2. Korn fyller på et rent papirark, nøye med å velge den skitne og skadede hveten. Sett i en kolander, skyll under en strøm med kaldt vann.
 3. Velg en beholder for spiring. Et glass eller en porselenplate med en bred bunn eller en jernbakke er egnet.
 4. Hvete helles i en beholder, fyll med vann og la det stå i 2-4 minutter. Tørk væsken, spre forsiktig kornene over overflaten.
 5. Hell hveten med varmt kildevann, fra over dekselet med et bandasje eller gasbind. Du kan lukke beholderen med et lokk, og la et lite spor for luftinntak.
 6. Plasser beholderen på et mørkt sted i 8-9 timer. Bytt vannet.
 7. Etter utseendet av spirer, tørk væsken og legg hveten i kjøleskapet eller på balkongen.

Prokrochennuyu hvete kan spises i 24-34 timer. Hvis spirene har vokst ut og nått 3-4 mm, legg ikke korn til maten.

Hvete spirer innen en dag, men noen varianter gir spire og på dag 2-3. Du kan spire kornet i kjøleskapet, men det senker prosessen.

grønne spirer av hveteGrønnspirer av hvete uten korn er veldig nyttige. De kan dyrkes ved å plassere spiret frø i torv, humus eller sagflis. Daglig vanning og god belysning bidrar til den raske veksten av gress. Spirer kan konsumeres på 8-9 dager når de når en høyde på 13-16 cm. De er skåret med saks og tilsatt supper, salater og side retter.

Grønnspirer anbefales å lagre i kjøleskapet ikke mer enn 7-8 dager, ellers vil de miste sin smak og visne.

Sprouted hvete: fordel og skade

norm for forbruk av hvetekimSprouted hvete er et helt lagerhus av vitaminer og næringsstoffer. Bruken av spirer øker immuniteten, normaliserer syrebasebalansen, eliminerer vitaminmangel og fjerner kroppen av giftstoffer.

Kornene inneholder:

 • kalium;
 • magnesium;
 • antioksidanter;
 • jern,
 • fiber;
 • fosfor.

Sprukket korn har gunstig påvirkning på mage-tarmkanalen, øker blodstrømmen og styrker kardiovaskulærsystemet. Det anbefales å inkludere frøplanter i kostholdet til personer som er overvektige.

Legene anbefaler å studere fordelene og skadene av spekket hvete før forbruk: Produktet har kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å inkludere frøplanter i menyen:

 • barn under 10 år;
 • i de postoperative og rehabiliteringsperioder;
 • folk som lider av sykdommer i mage og tarmen;
 • allergiske pasienter med intoleranse overfor glutenholdige matvarer.

Du kan ikke bruke spire korn i perioden med forverring av inflammatoriske sykdommer.

Slik tar du spiret hvete

en tallerken av spiret hveteLære om fordelene og skadene av korn, folk er interessert i hvordan man tar hvetekim. Fra riktig bruk av spirer avhenger direkte av inntaket av nyttige stoffer og sporstoffer inn i kroppen.

 1. Unngå varmebehandling av hvete. Ved økende temperaturer mister kornene nyttige stoffer.
 2. Grind kornene i en kjøttkvern eller blender. Den resulterende masselignende massen blandes med oliven eller linolje. Spis 1 spiseskje hver dag til frokost.
 3. Fra spirer kan tilberedes infusjon. For å gjøre dette, fyll kornene med rent vann og legg dem på et mørkt sted i 2-3 timer. For å legge til smak, legg til drikke sitronsaft eller oregano blad.
 4. Tørk og grøt plantene i mel. Tilsett blandingen til ferdigretter og drikkevarer.
 5. Hvetemelk er veldig nyttig. 3 spiseskjeer av spritkorn blandes forsiktig med 2 ss rosiner. Hell varmt kildevann og sett på et mørkt, kjølig sted i 4-5 timer. Infuser infusjonen. Du kan lagre den i kjøleskapet i 24 timer.

I de første dagene som du tar spire, spis ikke mer enn 2 ss per dag, ellers kan diaré oppstå. Etter 2-3 ukers bruk kan du øke det daglige forbruket av spirer opp til 60-70 gram.

Ikke inkludere spiret hvete i kostholdet, sammen med fet melk, blomsterhunne, sopp. Dette kan forårsake allergisk reaksjon og kvalme.

spiret hvete klar til å spiseFordelene og skadene av hvetekim har blitt studert av spesialister i lang tid. Korn inneholder et unikt sporelement, som helbringer alle kroppssystemer. Med riktig spiring og forbruk av hvete, kan du ikke bare bli kvitt kroniske sykdommer, men forynge også huden, styrke ledd og muskler.

Spirer hvete i 2-3 dager – video