naturlige vitaminerBlant alle bevarer, opptar kompotter en ganske stor andel. Disse deilige og varierte drikkene er kilder til vitaminer, så nødvendige om vinteren. Komposisjon av druer og epler til vinteren har en rik smak og nyttige egenskaper.

Druer og dens fordeler

druerMangfoldet av varianter av denne bemerkelsesverdige bæren er flott. Smaken er søte, sur-søte og sure druer. Frukt kan være saftig eller tett, med bein og uten, stor og liten. Ofte brukes druer til produksjon av ulike typer viner. Kompositter fra bær er deilig og nyttig.

Druer er rikt på vitaminer (C, PP, B1, B6, P, B12) og mineraler, inneholder magnesium, kalsium, karoten og andre nyttige stoffer.

Egenskaper av druer:

 • antioksidant effekt, senking av aldring;
 • kjemper mot virus og bakterier;
 • pleide å forhindre grå stær;
 • forbedrer hjernefunksjonen, sliter med tretthet;
 • bidrar til å behandle nyresykdommer, forstoppelse, fordøyelsesbesvær og andre problemer.

Avstå fra å bruke druesaft og kompott for mage- og duodenumproblemer (sår og andre sykdommer), diabetes, fordøyelsessykdommer.

epler og deres brukbarhet

eplerEn av de vanligste og favorittfruktene i de midterste breddegrader er eplet. Smakpaletten, varianter, vekstforhold, former og størrelser av frukt er svært varierte.

Epler er rikt på vitaminer i gruppe A, B, C, E, PP, inneholder jern, kalsium, kalium, magnesium, jod, natrium, fosfor, cellulose, syrer.

Eples egenskaper:

 • restorative og tonic effekt;
 • øke immunitet, bidra til å gjenopprette styrke;
 • styrking av blodkarets vegger;
 • forebygging av sykdommer i galleblæren, gikt, forstoppelse, revmatisme, urolithiasis, tarmproblemer, aterosklerose og andre sykdommer;
 • fremme blodrensing, redusere kolesterol;
 • styrke synet, forbedre tilstanden til huden, håret, neglene;
 • bidra til å spare minne, redusere vekten.

Apple compote anbefales ikke til å drikke med gastritt med høy surhet (spesielt i akutt stadium), sår, pankreatitt.

En kombinasjon av nyttige egenskaper og fin smak vil gjøre det mulig å lage en god kompot av druer og epler til vinteren.

For fremstilling av drue-eplekompot er det bedre å bruke modne saftige varianter av epler. Det optimale valget av druer vil være mettede modne bær av mørke varianter Lydia, Isabella.

Related  Enkle hjemmelagde vinoppskrifter laget av bjørksaft

Epler og druer har mange varianter, og alle er egnet for kompott. Kombinere forskjellige varianter, kan du få ny smak av denne drinken, bevart for en lang vinter.

Oppskrift på en duftende kompote av epler og druer uten sterilisering

eple og druerEn drink som kan tilberedes raskt, men anbefaler ikke umiddelbart å drikke. Han må brygge godt før han får en vakker farge. Druer må ha tid til å formidle sin smak og aroma.

For en drink trenger du en krukke (3 liter):

 • druer – 350g;
 • epler – 4 stk;
 • vann (2L);
 • sukker (1 glass);
 • sitronsyre, nelliker (etter smak).

For kompott ta så mange komponenter som du vil ta en drink til slutt: vil du få mer frukt eller drikke selv. Forholdet kan justeres i alle retninger.

Kokeprosess:

 1. Vask epler og druer under vann og tørk dem.fruktene mine
 2. Klipp kjernen av epler. Se alle blokkene nøye: det skal ikke være et ormhull. Hvis fruktene er veldig store, så kutt dem i halv eller i stykker. Du kan ikke fjerne skallet. Sterkt liten er det ikke nødvendig å kutte, ellers blir bitene bare smeltet.kutte epler
 3. Klipp druer fra kvistene. Gå gjennom druene, hvis gjengen holder seg stramt, så i komposten kan du sette en hel haug, men hvis druene strewed, er det bedre å rive den av. Druer er forsiktig atskilt fra børstene, hvis du forlater kvistene, så vil kompoten ha en tart smak.vi rydder druer
 4. Kok vannet i en gryte.
 5. Skyll bokser godt.
 6. Sov i epler og druer.
 7. Du kan legge til litt sitronsyre eller et par sitronskiver, fedd. Banken fylles i halvparten.
 8. Hell kokende vann fra pannen i alle krukker. Dekk dem med rene lokk.
 9. Etter 5 minutter, hell vannet fra alle bokser tilbake i pannen, ta det tilbake til full koking.
 10. I en annen grytepanne, kok kapsene for å rulle i 5-10 minutter.
 11. Ingredienser i bokser fylt med sukker (til din smak).
 12. Etter kokende vann, hell blikkene med kokende vann til toppen og straks rulle opp med hette.vi ruller kompot
 13. Vri boksene med nakken ned og pakk den godt inn.
 14. Etter fullstendig kjøling må de overføres til et pantry eller en kjeller.lagring av kompott

Related  Sommeroppskrifter for paier med aprikoser

Drikke på den tiden vil allerede skaffe seg en rosa nyanse, og utvilsomt en guddommelig duft. Men vi lærer bare om dette når du åpner drikke.

Forholdet mellom alle ingrediensene er vilkårlig og mengden sukker du trenger for å bestemme graden av surhet av druer og epler.

Drue-eple drikke er klar. På vinterkvelden med hele familien servering eller middag, vil du alle huske sommeren og nyte den hyggelige smaken av kompott. Den rike fargen på compote vil glede deg.

Ikke oppbevar kompott i plastflasker – de absorberer utenlandske lukt i seg selv, selv om de vaskes grundig med brus.

Druer av mørke varianter gir komposten en rik nyanse. Hvis du har lette bær, kan du bruke frukten av sort currant for å få fargen.

Pikant smak av kompotet vil bidra til å gi en carnation, kanel, muskatnøtt.

eple drue komposittNå kan du nyte smaken, fargen og aromaen av compote fra druer og epler om vinteren! Og siden det også er nyttig, kan ingen nekte en slik godbit.

Hvis du heller i en karaffel med epler og druer og kaster noen isbiter, så vil du overraske alle gjestene med denne drinken, den langvarige smaken. Og ikke alle av dem vil kunne gjette hva denne drikken er tilberedt fra, og det vil ikke være noen lys fra dem som vil vite ingrediensene. En kompote med druer og epler, en oppskrift med et bilde og en beskrivelse vil avsløre hemmeligheten din om å lage en fantastisk drink.

En enkel oppskrift på compote av epler og druer – video