Frosne grønne bønner hjemmeErfarne husmødre vet hvordan man ikke bare skal samle en fantastisk avling, men også holde den på vinteren. Favorittoppskrifter av pickles, hentet fra bestemødre, mister ikke populariteten deres, men mer og mer relevante er frysemetoder, noe som gjør det mulig å bevare de nyttige egenskapene til produktene så mye som mulig. Volumetrisk frysere, gjort tilgjengelig for den vanlige mannen på gaten, hjelper deg å huske husholdningene om vinteren med ikke-sesongens grønnsaker og frukt. Frosset er underlagt nesten alle produkter, inkludert de nylig blitt populære aspargesbønner. Men for ikke å få et beklagelig resultat, forglemmelig å ha brukt penger, tid og sted i fryseren, bør du vite hvordan du fryser aspargebønner for vinteren.

Forberedende stadium

Forbereder asparges for frysingFor å få smakfulle og brukbare billets, må du velge riktig produkt.

Hvis aspargesbønner dyrkes på egen hånd i hagen, er det nødvendig å samle det i tide. De mest delikate bønnene er melk, som ikke har tid til å vokse for mye. Modne pods er harde og uegnet til frysing.

Hvis asparges bønner er kjøpt på markedet, ikke nøl med å prøve å peke pod med en spiker. Det ville være fornærmende å bli kvitt den smakløse høstingen om vinteren.

På forberedelsesstadiet, gå gjennom alle bøssene, bli kvitt bortskjemt. På den andre må du kutte av spissene fra begge sider, de er uegnet til forbruk og kan ødelegge smaken av klare måltider.

Det spiller ingen rolle i hvilke forhold aspargesbønner ble dyrket og lagret, ikke et lite antall mikrober er tilstede på den. Det er en oppfatning at lave temperaturer er i stand til å ødelegge ulike bakterier, men “sjokk frost” er ikke tilgjengelig hjemme, slik at frysing av bønner til vinteren ikke tillater deg å bli helt kvitt uønskede skadelige mikroorganismer. For å rense produktet vaskes bønnene flere ganger i rennende vann.

Hvis det er tvil om opprinnelsen og kvaliteten på bønnene, er det bedre å fryse det ved å pre-brew produktet.

Avhengig av formålet som bønner er frosset, kan det stå helt eller kutt i små stykker.

Related  En livgivende drikke for alle anledninger – tinktur av havtorn

Frosne råbønner frost for vinteren

De vasket og kutte bønner tørkesDet virker som om det kan være lettere? Spilt på pakker, legg dem i fryseren og vent på vinteren å spise ferske bønner. Men her er det triks.

Hvis grønnsakene ikke tørker godt på forhånd, fryser de i fryseren og danner en solid isbit. Om vinteren må du prøve å bryte av noen bøtter fra denne blokken eller bruke hele pakken om gangen.

Overflødig fuktighet i iskrempreparater tar ikke bare et tilstrekkelig sted, men gjør også retter som er kokt fra dem vannet og smakløst.

Ta tid, la bønnene ligge før du legger i poser for å tørke. For å gjøre dette kan du sette det på kluter eller papirhåndklær. Alternativt, hvis volumet av det tilberedte produktet er lite, la det være i en kolander.

Forberedte bønner legges ut på pakkerEtter tørking setter bønnene i poser og forsiktig fjerner all luft fra den, er bundet.

Hvis du vil være sikker på integriteten til hver pod, legg dem på skjærebrettene og send dem til forfrysing. Deretter pakkes de frosne pods i poser.

Frysing av kokte bønner

Bønner er pre-blanchertFor å koka aspargesbønner riktig, bevare sin smak og nyttige egenskaper, og ikke å miste sin lyse attraktive farge, følg følgende anbefalinger:

  • senk de tilberedte bønner i kokende vann;
  • kok ikke mer enn 3 minutter, ellers blir bønnen for myk og uegnet til lagring;
  • Klar pods eller små firkanter forsiktig polstret med en støy;
  • Sett straks i en beholder med isvann, som ikke bare vil avkjøle bønnene, men også bevare sin lyse farge;
  • hold i isvann i minst tre minutter;
  • Legg det ferdige produktet på håndklær for å tørke;
  • spred bønnene i små pakker;
  • bli kvitt all luften, som forsiktig trykker på posen;
  • Pakket bønner lagres i fryseren.

På emballasjen angis navnet på produktet, vekt og dato for emballasje. Denne metoden vil gjøre det mye lettere å søke etter den nødvendige posen om vinteren.

Etter blanchering plasseres produktet i isvannEn av alternativene, hvordan man fryser aspargesbønner hjemme, er å forberede en vegetabilsk blanding, der den kommer inn.

Related  Slik riper du raskt en moden granateple uten sprut

Pakking av aspargesbønner før frysingOppbevar de frosne aspargesbønner ved en temperatur på -18 grader. Utgifter for et år, mer dette produktet er ikke lagret.

Og bruken av frosne bønner vil finne noen elskerinne. Med den, og gode supper, salater, grønnsakspot, og som en selvstendig garnering, er det ikke dårligere enn andre grønnsaker. Korrekt frosne bønner beriker vinterdiet med vitaminer og vil glede seg over den friske, lyse smaken.

Hvordan fryse asparges bønner – video