syltetøy fra fiken til vinterenDenne uvanlige delikatessen blir ofte tilberedt i de sørlige områdene i vårt land, hvor hvert år en rik høst av frukt modner. Hvis du bor i nord, så vær ikke lat for å kjøpe frukt i butikken – syltetøy fra fiken vil minne deg om den varme sommersolen og glede på de kaldeste vinterdager. Prøv det en gang, du vil elske en frukt dessert med hele ditt hjerte. Ønsket om å behandle dem igjen, vil presse deg til nye kulinariske eksperimenter. Så vær oppmerksom på våre oppskrifter og start din første forskning med dem.

Jam med nøtter og fiken

syltetøy fra fiken med nøtterEn vakker godbit for å smake som en favoritt marmelade søtsaker. Denne effekten oppnås på grunn av at fruktene er kokt rett i huden. Dessert er forberedt ganske raskt og krever ikke bevaring. Hold det i kjøleskapet, dekket med vanlige plastdeksler.

ingredienser:

  • fiken – fem kilo;
  • sukker – fem kilo;
  • sitron;
  • hasselnøtt – 700 gram;
  • vann – en liter.

Prøv å erstatte hasselnøtt med valnøtter. Vi er sikre på at du vil sette pris på den nye smaken av en kjent delikatesse. Også slik syltetøy blir ofte tilberedt med kvede. I dette tilfellet bør frukt tas i samme forhold, og mengden sukker er regulert i henhold til personlige preferanser.

fiken for syltetøyVi tilbyr deg en enkel måte å lage syltetøy på fra fiken. Steg-for-steg oppskrift med bilder vil hjelpe deg å forstå alle detaljer og nyanser av en enkel prosess.

sovner med sukkerFyll frukten med sukker og la dem stå i minst åtte timer. Når tiden er gått, hell fiken med vann og send den til ovnen. Kok frukten til sukkeret er helt oppløst. Etter en kvart time etter koking, slå av varmen og avkjøl fremtiden syltetøy til romtemperatur.

Related  Eggplanter med rød, hvit eller strengbønner for vinteren: oppskrifter og matlagingshemmeligheter

fyll opp muttere og kok til ferdigHell nøtter i pannen og lag maten i ytterligere 15 minutter. La blandingen avkjøle, og tilsett deretter hakket sitron, som tidligere ble skilt og skrelt. Kok fiken sist og sørg for at den resulterende massen er blitt viskøs nok.

Hell syltetøyet i steriliserte krukker og lukk det tett. Når den søte desserten er avkjølt ved romtemperatur, lukk oppvasken stramt med dekslene og send den til bunnen av kjøleskapet.

Aserbajdsjansk oppskrift av syltetøy fra figs – video

Jam av blommer og fiken

syltetøy fra plommer og fikenEn deilig dessert, beskrivelsen av hvilken vi vil gi nedenfor, vinner sammenligning med lignende produkter på flere punkter samtidig. For det første inneholder denne oppskriften på syltetøy ikke fôr for mye sukker. For det andre forbløffer delikatessen med den sated duften av kanel og en nellike. Og til slutt er det forberedt veldig enkelt, uten å kreve noen kokker.

ingredienser:

  • plommer, fiken, sukker – 500 gram av hvert produkt;
  • bakken kanel og nellik – en teskje
  • zheliks med pektin – en spiseskje;
  • kalk.

For denne oppskriften er enhver sitrusfrukt egnet. Så kan du trygt erstatte kalk med sitron eller oransje. Selvfølgelig vil smaken av hver ny dessert være forskjellig fra originalen.

Så, forbereder vi syltetøy med fiken og plommer.

peel og kutt plommerKutt plommene i halve og fjern beinene. kutt fikenVed et fiken kuttet av haler, og med lime fjern en peeling og klem ut juice. Klipp fruktene i stykker, kombiner dem i en dyp kasserolle og hell i 50 ml vann. Legg til samme zest.klem ut limejuice

Kok fruktene under lokket på lav varme, regelmessig røre dem og mashing med en skje. vi samler skumNår fruktene er litt respektert, hell limejuice til dem og legg til en skje full av geleringsblanding. Ta med kokekarens innhold og hell det til sukker.brygge syltetøy

Related  Vi lager en deilig matbit for champagne

Kok behandlingen i ytterligere 40 minutter, spred den deretter over de vasket og steriliserte krukkene, stram dekslene. Hold jam med fiken og plommer i kjøleskapet.

Jam av figen og druer – video

Videooppskrift av syltetøy fra armenske fiken

Fordeler og skade på fig

fiken er bra for kroppenHistorien til denne sørlige kulturen er forankret i bibelske tider. Den første omtale av fiken er knyttet til den gamle egyptiske sivilisasjonen. Deretter ble det kalt et fiken, en vinbær, fig.

Nyttige egenskaper av fiken er også kjent for folk siden antikken. Vitaminer, sporstoffer og en stor mengde folsyre, inneholdt i fiken, bidrar til hjertets gode funksjon, fordøyelsessystemet. Det er kjent at vanlig bruk av fiken hjelper kroppen til å bekjempe inflammatoriske prosesser. Men på grunn av den store mengden sukker, anbefales ikke frukt for personer som lider av diabetes og overvekt.

i syltetøy mange sporstofferHva kan du si om fiken syltetøy? Fordelen og skade på dette produktet er relativt. Under matlaging, selvfølgelig, dør vitaminer, men mikroelementene som er nødvendige for kroppen vår forblir. Sukker, som brukes til å lage syltetøy, legger heller ikke til delikatessen av nyttige kvaliteter.

Gitt alle disse fakta, anbefaler vi ikke å spise en fignatbit hver dag i store mengder. Behandle dette produktet som en godbit som øker stemningen og gjør livet litt bedre.