Sitronmynten vokserMelissa, blant andre varianter av peppermynte, preges av sitrus notater i lukt og tilhører familien av labial blomster. I Europa, hvor planten lenge har blitt dyrket som en krydret-flavored kultur, kalles sitronmelte sitronmynte. Dette navnet har sittende fast i Russland.

Sitron mynteplante, som avbildet, når en høyde på 30 til 100 cm og består av en kraftig pubescent oppreist stengler, på hvilken de hjerteformede eller ovale blader med synlig bulker avrundede kanter.

Det er i blader og øvre deler av skuddene som de fleste av de aromatiske og næringsstoffene er inneholdt, mens blekrosa eller nesten hvite sitronbalsamblomster tiltrekker massen av bier hver sommer.

Som en vidunderlig krydder og honning, er sitronmint høyt verdsatt av gartnere og lastebilbønder. Melissa urt er brukt i en rekke oppskrifter for folkemedisin, og kokker er glade for å legge til duftende løvverk til marinader, grønnsaker og fiskeretter. Melissa understreker smaken og aromaen av bakte fjærfe, søte bakverk og oster. Duftende greener er uunnværlige i forfriskende og terapeutiske teblandinger, cocktailer.

Te med sitron mynteOm sommerdagen gir planter generøst krydret greener, og hva skal man gjøre med kaldt vær? Hvordan lage mint til vinter for te? Lagre de nyttige egenskapene til sitronmelisse for hele den kalde årstiden kan være på mange måter, men fremfor alt er det viktig å samle sitronmynte riktig.

Hvordan lage mint for te til vinteren?

Tilberedning av sitronmynte for te til vinterenSkjær friske grønne ledningen i klart kjølig vær når plantene ingen dugg eller regn merkene. Den beste tiden å høste – det er morgen og kveld timer, når den brennende solstrålene vil ikke gjøre bladene og de øvre delene av stilkene visne og miste en så verdifull smak. Den høyeste konsentrasjonen av essensielle oljer, vitaminer og andre stoffer som er viktige for organismen i det grønne balsam akkumulert på tidspunktet for blomstring, så på denne tiden og tilbringer Cut greener, for å forberede seg på vinteren myntete.

Tørk myntebladene for teSå snart de øvre saftige delene av skuddene blir høstet, vaskes vegetabilske råvarer, og krydret med sitronmynte, som på bildet, tørkes forsiktig med papir eller servietter. Du kan møte anbefalinger, hvor råstoff råvarer anbefales ikke å vaske, men å blanchere før tørking:

  • På den ene siden vil det bidra til å bevare bladets opprinnelige grønne farge, noe som vil påvirke utseendet på retter og drikke med melissa positivt.
  • På den annen side, hvis forsinket, blir bladene av sitronminte raskt myke, taper elastisitet og helt taper form når den tørkes eller fryses.

Det er rasjonelt å blanche citronmynte hvis det er bestemt å lage sirup, duftende sukker eller frys i form av batch-terninger for vinteren, fordi selv med kortvarig oppvarming økes sekresjonen av juice.

Tørking av sitronmynt hjemme

Bunter av mint sitronForbereder mynte for te til vinteren, fra skuddene dannes små bunter, som ligger i avstand fra varmeapparatene og direkte stråler. Med en konstant luftstrøm og en tørr atmosfære, tørrer gresset etter noen dager.

Related  Gresskar candies er en uvanlig velsmakende dessert

Leaf forberedelse i en elektrisk tørketrommelUnder tørking er det bedre å beskytte planter mot angrep av insekter og støv, som dekker buntene med gasbind. Hvis gresset tørkes ved hjelp av moderne elektriske tørketrommel, brukes de mest milde modiene, og på samme måte som på bildet, blir lemonmynten på paller lagt jevnt og gradvis fra tid til annen.

Tørrmynte for te er lagret i lukkede krukkerDe tørkede bladene og toppunktene av stilkene er malt og lagt i tett lukkede glassglass, hvor melissa vil bli lagret gjennom hele vinteren.

Er det mulig å fryse mynte for vinteren?

Melissa, som andre varianter av mynte, kan du forberede vinteren, frysing og hele skudd og individuelle blader.

Mint isbiterFor dette pakkes de vasket og tørkede bunter i folie, matfilm eller lukkede tette poser og i små porsjoner lagres i en fryser. Du kan fryse for vintermynten i form av svært komfortable isterninger, som i flere måneder vil være nyttig for å smake te, sauser og få medisinske buljonger.

I frosset form beholder melissa helt smak og lukt, men bladene taper helt form. Derfor, for produksjon av slike kuber, kan du ta både greener og saftige stilker, pre-chopping dem i en blender.

Tilberedning av sitronmynt for søttand

Sitron mynte med sukkerPå grunnlag av sitronmelisse, som på bildet, kan du lage svært velduftende sukker, som er sikker på å nyte ikke bare en søt te lover, men også husmødre, baluyuschim sine kjære duftende bakverk og hjemmelaget bakverk. For en slik uvanlig krydder ta friske urter sitronmelisse, og knuste det, parallelt med blanding med sukker. 200 gram vegetabilsk råvarer tar 200 gram vanlig sukker. Dersom det er ønskelig, administreres preparatet sitronskall, urt timian eller andre varianter av mynte.

Related  Populære Aubergineoppskrifter på koreansk

Hvordan kan du ellers forberede mynte for te til vinteren? Ikke mindre glede for store og små kjære vil bli en sirup av sitronmelisse.

Melissa sirup100 gram rene, tørre eller blanke krydderurter krever 100 gram vann og 200 gram sukker, hvorav halvparten er dekket med bakte sitronmynt og forlatt i 8-12 timer for å la gresset gi juice. Når sukkeret er praktisk oppløst, helles citronmynte med sukker sirup og bringer blandingen til koking. Fjern beholderen fra brannen med en sirupkjøl, det ferdige produktet filtreres og helles i de tidligere steriliserte bokser eller flasker med godt maltdeksel.

Du kan lagre mynte sirup i kjøleskapet, og bruk den til å legge til te, deig, porridge og fruktsalater.

Det er mange måter å høste sitronminte på vinteren for te og andre retter. For eksempel er aromatiske oljer og sauser laget på grunnlag av duftende urter. Men du kan bruke upretensiøsiteten til planten og prøve å dyrke en busk med sitronmint hjemme i potten.

Hvordan vokse mynte hjemme?

Transplanterer mint sitron i en krukkeDen enkleste måten er å skille delen av voksenbusken av sitronminte, som på bildet, høsten i din egen hage og overføre den sammen med jordklods til en romslig krukke der dreneringslaget er forhåndsinnstilte. For å fylle potten kan du ta både løs hagejord og ferdigblandet jord for frøplanter eller grønne avlinger.

Melissa liker ikke sure jord, så dolomittmel er tilsett til jorden.

Stiklinger for planting i en krukkeHvis du ikke kan få en allerede etablert plante, fortvil ikke. Melissa for noen få dager gir røtter, hvis fra stiklinger lengde på 15-20 cm fjerne de nedre bladene og dypp stengene i vannet med noen dråper vekststimulerende middel. Om en uke senere plantes unge planter med sitt eget rotsystem i bakken. Fra dette øyeblikk hjemme, i en krukke mynte kan vokse ikke ett år, behagelig familiemedlemmer med friske greener. Etterpå krever anlegget moderat vanning, sprøyting med tørr luft og dens forhøyede temperatur.

Den mest arbeidsomme og lange måten er å dyrke mynte fra et frøhus.

Den beste tiden for såing er våren, men siden det er tilrådelig å få friske grønnsaker om vinteren, vil det være nødvendig å forsegle frø i bakken på slutten av sommeren eller høsten, når lysets varighet avtar med hver dag som går. I dette tilfellet velger Melissa det lyseste stedet på vinduskarmen, og enda bedre å utstyre hus for mynte i potten med ekstra belysning.

Mint vokser på vinduskarmenI en beholder med jordblanding i en avstand på 5-7 cm er det lavt grunne spor, jorden er fuktet og tørrfrøene blir sådd. Etter behov er jorden fuktet, og spirer bør forventes omtrent en uke senere. Hvis spirene er for hektiske, blir de tynnet eller dived. Til citron mynte dannet en sunn sterk busk, for melissa velger det lyseste stedet på vinduet eller balkongen.

Related  For å lage en bønnehøst for vinteren, må du vite hvordan du tørker den

Vanning utføres opptil 3 ganger i uken. For å forhindre blomstring og svekkelse av planten, når skuddene i hjemmelaget mynte i potten når en høyde på 15-20 cm, blir stengets spiss forkortet. Et slikt tiltak vil føre til utseende av sidegrener og en økning i antall løvverk.

Hvis du kutter av toppene av stilkene for tørking eller frysing, gir sitronmynt, som er vokst hjemme, opp til tre fullverdige høstinger om vinteren.

Men oftere gir slike husplanter hver dag syv duftende løvverk for te, kurativ forkjølelse og andre populære produkter med sitronmynt.

Video om sitronmynt