Fordel og skade av honning fra løvetannVanlige løvetann, som mange tar for en luke, har et kompleks av nyttige komponenter. De kan spises på forskjellige måter, for eksempel å lage honning fra løvetann, hvilke fordeler og skader som er beskrevet nedenfor. Dette er en naturlig medisin som kan helbrede fra ulike plager.

Naturlig honning og kunstig

hjemmelaget honning fra løvetannDen naturlige løvetannens honning samles inn av bier. Den har en lys farge og en rik aroma. Men nektar av den gule blomsten er bitter, og hvis det er en rekke andre blomstrende planter, bier fly rundt løvetann side. Derfor, naturlig honning fra disse blomstene er vanskelig å finne, og det vil koste er ikke billig. Selv om det er et lagerhus av vitaminer og mineraler.

Men et slikt produkt kan tilberedes i hjemmekjøkkenet, uten å ty til hjelp av bier. Oppskriften på honning fra løvetann er ikke komplisert, prosessen tar ikke mye tid. Men fordelene med delikatesser er vanskelig å overvurdere.

Nyttig produkt

solfylte nyttige blomsterEnergiværdien på 100 g av produktet er 190 kcal. Te med slik delikatesse vil heie og gi styrke.

Enn honning fra løvetann er nyttig? Det er en naturlig kilde til vitaminer og viktig for organismens mikroelementer. Mineralsammensetningen av honning fra løvetann er imponerende:

 1. Fosfor – hjelper til å lære og arbeide, det har en gunstig effekt på tennene.
 2. Kalsium styrker bein og muskelvev i kroppen.
 3. Magnesium deltar i viktige prosesser i vev og organer.
 4. Kalium er “viktigste” vitamin for hjerte og hjerne.
 5. Natrium – fremmer normal vekst av en ung organisme og bidrar til å opprettholde blodkarets elastisitet.
 6. Jern regulerer nivået av hemoglobin i blodet.
 7. Mangan vil bidra til å overvinne tretthet og døsighet, og til og med kjøre bort depresjon.
 8. Zink – forbedrer hudtilstanden og har en gunstig effekt på cellene i hele organismen.
 9. Selen er en av de viktigste fiender av onkologi.
 10. Kobber – Fremmer riktig vekst og utvikling av kroppsceller.

Ikke alle vitaminsirup fra apoteket kan tilfredsstille en så rik sammensetning. Noen få skjeer med deilig medisin om dagen vil hjelpe kroppen til å håndtere stress og virus.

unikt produkt av løvetann blomsterForuten mineraler inneholder maskros honning også en hel haug med vitaminer:

 • og,
 • B1,
 • B2,
 • B5
 • B6
 • B9
 • C
 • E,
 • K
 • PP,
 • kolin
 • Beta-karoten.

Dette er en naturlig vitaminbombe. Vitamin C vil bidra til å bekjempe infeksjoner, styrke immunitet og styrke bein. Vitamin A har en gunstig effekt på øynene. B-vitaminer styrker nervesystemet og fremmer celleregenerasjon. Vitamin E kalles “vitamin av ungdom”, fra bruken, forbedrer hudtilstanden. PP-vitamin bidrar til å senke kolesterolet.

Dette er bare de viktigste komponentene til nyttig honning fra løvetann. Men hvor mange av dem er fortsatt en del av legemidlet og fordeler kroppen!

Regelmessig inntak av 4-5 spiseskjeer honning per dag dette bidrar til å redusere trykket, eliminere giftstoffer fra kroppen, gir kroppen med vitaminer, bidrar til å forsiktig håndtere problemet med forstoppelse, reduserer migrene og bidrar til å bekjempe stress.

Te med denne honningen vil gi styrke og styrke nervene dine, bidra til å bekjempe forkjølelse og virussykdommer. Produktet bidrar også til normalisering av mikroflora og styrker veggene til fartøyene. Inkludert i sammensetningskomponenter, forbedre beinstrukturen og forhindre utvikling av osteokondrose.

Kan jeg skade løvetannskjønn honning

Til tross for at fordelene med honning fra løvetann er åpenbare, kan det føre til skade.

De som har sett reaksjonen til bee produkter bør brukes med forsiktighet og honning løvetann. For å forberede hjemmelaget honning bruke blomster rik på nektar og pollen, derfor det bør brukes i rimelige mengder.

Barn under 5 år bør bedre avstå fra en slik deilig behandling, for ikke å provosere en diatese.

Med diabetes er spising søtt mat begrenset, og honning er et veldig søtt produkt.

Problemer med vekt – en annen grunn til å forlate løvetanns honning. Det forbedrer appetitten.

Hvis løvetann samlet nær veier eller miljømessig forurenset område vil en slik honning løvetann skade mer enn nytte.

Fordøyelsessykdommer – en annen grunn til å forlate det søte legemidlet. Faktum er at løvetann honning er en avføringsmiddel. Ja, og med sykdommer i magen, kan det føre til ubehagelige opplevelser.

Honning løvetann oppskrifter

blomster løvetann til honningDet er mange oppskrifter for å forberede løvetannhonning, nyttige egenskaper og kontraindikasjoner beskrevet ovenfor. Oppskriften kan endres til din smak, og legger til forskjellige komponenter som vil gjøre et allerede nyttig produkt enda mer verdifullt.

I alle fall må du først lage blomster for honning. De må samles vekk fra veiene, vekk fra storbyen.

Løvetann, som en svamp, absorberer all forurensning fra atmosfæren og jorda. Derfor er stedet for å samle blomster så viktig.

For honning er store blomstrende sunne blomstrer uten tegn på sykdom egnet. I produktet er det bare gule blomster, uten stengler og andre grønne deler. De må vaskes grundig under rennende vann. Og enda bedre å suge i omtrent tre timer for å fjerne alt mulig smuss.

Honning fra løvetann med sitron

ingredienser for tilberedning av honning fra løvetannFor å gjøre det trenger du 300 blomstrende blomster, 1 stor sitron, 1 kg sukker, 0,5 liter vann.

Vask blomstene og tørk dem. Hell et glass vann, kom med koking og kok i 3 minutter. Fjern fra varme. Legg den hakkede sitronen, du kan med huden. La for å infuse i minst 6 timer. Deretter spenne og grundig klemme de kokte blomstene. For videre arbeid er det bare nødvendig med væske.

Kok sirupen fra et glass vann og sukker. Legg til en blomsterinfusjon. Kok i en halv time. Spre på steriliserte krukker og rulle opp.

Det viser seg at jam løvetann, farge og tekstur som minner om honning. Kanskje derfor kalles det det? Denne oppskriften er mulig å variere tilsetningen av mynte blader eller rips, ingefær stykker eller nellik. I hvert tilfelle får du et duftende og nyttig produkt.

Løvetann med honning

Denne oppskriften vil bli verdsatt av kjære elskere. Samleblomster skal fremstilles som beskrevet ovenfor og tørkes godt. Slip deretter i en blender eller passer gjennom en kjøttkvern. Dispense i krukkene og dekk med frisk flytende honning. Det er alt! Ingen varmebehandling, men hvor mye bruk!

Det er ikke vanskelig hjemme å lage honning fra løvetann, fordelen som er stor, og skaden er minimal. Denne delikatessen vil forbedre helse og humør, og spare på medisinene i apotekene sine.

Les også: Løvetann – medisinske egenskaper!