syltetøy fra grønne valnøtterJam fra valnøtter er ganske populært produkt på steder der selve treet vokser. Det er verdsatt blant mange gourmeter og er populært på grunn av sin karakteristiske smak og nyttige egenskaper. For å nyte en dessert, trenger du ikke å kjøpe slike syltetøy i butikken, det kan tilberedes hjemme, hvis du har alle nødvendige ingredienser på fingertuppene.

Jam fra valnøtter grønn: en oppskrift på matlaging

å rive nøtter av matte modenhetFørst og fremst bør det tas hensyn til at bare unge nøtter brukes til fremstilling av syltetøy, som fortsatt er grønne og bare oppnådde melkemodighet. De er preget av et mykt skall. Prosessen med å høste frukt for direkte forberedelse har noen subtiliteter. Dette skyldes råvarens bittere bitterhet. For å kvitte seg med den ubehagelige smaken, er det fortsatt umodne nøtter plassert i kaldt vann og forlatt i gjennomvåt tilstand i omtrent to dager. Før de blir renset fra den grønne skorpeen.

Ikke glem å ta på hansker mens du skjærer grønne nøtter. På grunn av den høye konsentrasjonen av jod i deres sammensetning, blir huden på fingrene veldig raskt til en mørk farge.

peel mutterene og legg til vannGjennom soaking vannet bør regelmessig skiftes – minst tre ganger om dagen. Deretter må du tømme vannet, og hell mutterne med en kalkløsning. Tilberedingen bruker kaldt vann og slaktkalk. I den resulterende løsningen, la nøtene stå i minst fire timer. Videre belastes de, slik at det er mulig å eliminere den bitre smaken av råmaterialet. På sluttstadiet skylles nøtene grundig under rennende vann.

Den syltetøy laget av valnøtter har en ny nyanse – etter alle de manipulasjonene som er gjort, må mutrene pierces med en gaffel på flere steder, og deretter settes i kaldt vann, men i to dager. Deretter er sirupen tilberedt, der nøtter vil bli tilberedt. For å gjøre det, bruker du vanlig sukker og vann, kan du legge til kanel eller nelliker hvis ønskelig.

Related  Hvordan lage en deilig og nyttig sitron syltetøy hjemme

Vurder forholdet mellom proporsjonene mer detaljert:

  • 40 stk. umodne nøtter;
  • 3 kopper sukker;
  • 1,75 liter vann for soaking og ett glass som allerede er tilberedt av sirup;
  • 1 ts. sitronsyre – tilsatt, om ønsket, vann til høsting av nøtter;
  • kryddernøtt, kanel – til smaken.

kok nøtter med sukkerNår sirupen er klar, koker mutterene i den i omtrent ti minutter og la den være i denne tilstanden i omtrent en dag. Så de kan suge og få en hyggelig smak. Deretter må matlagingsprosessen fortsette. Det tar en halv time, men et mer nøyaktig tegn på at nøtene er klare til å være deres svarte glans. Ikke glem å kaste en pose med malt krydder i vannet under tilberedningen. Dette gir vinen en mer behagelig ettersmak. Deretter skal det helles over bokser mens det fortsatt er varmt.

Hvis du vil ha en syltetøy med grønne valnøtter for å skaffe en uvanlig smak, kan du avvike litt fra den klassiske oppskriften. Så, noen noterer at syltetøyet får en hyggelig smak hvis du legger til det, sammen med vanlige krydder, appelsinskall eller vanillin.

Når det gjelder kjøkkenutstyr, er det svært motet å bruke kobber- eller aluminiumprodukter til dette formålet. Disse materialene, underlagt oppvarming, begynner å bryte ned, noe som vil føre til det faktum at syltetøyet vil få metallpartikler. Det mest optimale alternativet – bruk av emaljebeholdere, samt rustfritt stål. Før du går videre til matlaging, skal alle retter og deksler skylles. For dette brukes vann med tilsetning av natron. Skyll deretter beholderne med kokende vann og tørk grundig.

Fordeler og skade på syltetøy fra valnøtter

modne nøtterDet faktum at valnøtter har en rekke nyttige egenskaper er kjent for alle. Men mange mennesker lurer på om det er noen fordel i syltetøy, som er laget av valnøtter. Selv etter langvarig matlaging, beholder umodne nøtter fortsatt alle medisinske kvaliteter. Derfor anbefales det å lage slik syltetøy ikke bare av kulinariske årsaker. Den inneholder mange verdifulle stoffer, men den viktigste av dem er jod.

Related  Bakt i ovnen appetising kjøtt i sennep

mutter bevarer for immunitetGenerelt er fordelene med denne syltetøy relevant og, hvis nødvendig, forbedret immuniteten. Det brukes ofte hvis det er problemer med skjoldbruskkjertelen. Også valnøtter, selv i kokt form, er nyttige for cerebral fartøy. Produktet kan konsumeres av kvinner som bærer fosteret. Dette er en nyttig behandling for barn, så vel som personer med ustabilt blodtrykk. Med intens psykisk arbeid, vil syltetøy fra duftende grønne nøtter også hjelpe.

Men det er en ulempe for fordelene – overreager ikke disse produktene, spesielt folk som er overvektige, fordi valnøtter er høyt kalorier.

Videooppskrift på syltetøy fra valnøttmuttere

Nøtte syltetøy i Armyansk – video