for et festlig bord bjørkvinVin fra birkesap er en gammel slavisk tradisjon. Innledningsvis brukte husmødrene fersk juice og honning i stedet for sukker, men nå er denne teknologien mest tilpasset moderne muligheter. Hvis ønskelig, i den tradisjonelle oppskriften på bjørkvin, kan du legge til andre ingredienser for å gjøre smaken original.

Oppskrift på birkvin på gjær

i moderate mengder er vin fra bjørksaft nyttigEn av de klassiske oppskrifter for vin fra bjørksaft hjemme er vin på gjær. Du kan kjøpe spesiell vin gjær i butikken eller bruke rosiner (200 g). I tillegg til denne ingrediensen trenger du frisk birkesaft (25 liter), 5 kg hvit sukker, 10 ts. sitronsyre og honning etter ønske.

  1. I 3-4 dager må du tilberede en surdein av rosiner. Han er dekket i en beholder, tilsett 50 g sukker, 400 ml vann, lukk og forlatt i et varmt rom. Gæring av en startpakke fra rosiner
  2. Birkjuice, sukker og sitronsyre kombineres i en stor gryte og kokes over lav varme. Skum fjernes periodisk og overvåkes til omtrent 20 liter væske forblir.fjern skum fra kokende urte
  3. Siden dette er en oppskrift på vin på birkesap på gjær, vil det ikke fungere uten surdeig. Den blir tilsatt til væsken og omrørt. Hvis gjær brukes – er det nødvendig å fortynne dem i henhold til instruksjonene. Fra en stor gryte blir væsken hellet i en beholder hvor vinen vil gjære.
  4. I flaskenes hals er en vannfelle installert. Hvis den ikke er tilgjengelig, kan du erstatte den med en medisinsk hanske med et lite hull i fingeren.flaske med en hydraulisk tetning for vin
  5. Vinen bør vandre i en måned. Når prosessen er over, vises et sediment på bunnen, som skal skilles fra. For å tømme vinen i en annen beholder, bruk et rør.Vi henter vin gjennom et strå
  6. Beholderen er lukket med et forseglet lokk og sendt i 2-3 uker inn i et mørkt, kjølig rom. Etter dette dreneres væsken igjen fra bunnfallet. Vin fra bjørksaft er klar til bruk

Forberedelse av vin fra bjørksaft er en lang og tidkrevende prosess. Du må velge en fersk frisk juice og følge alle regler og overvåke temperaturen i alle stadier, ellers kan produktet ikke fungere.

Fremgangsmåte for fremstilling uten gjær

samling av bjørksaftOppskriften på birkvin hjemme uten gjær er litt forskjellig fra gjær. For sin forberedelse, birkesaft (30 liter), 7,5 kg sukker og sitronskall (det er nok til å avkalle 3 store frukter). Du kan klare deg uten det, men zest gir lysstyrken til smak.

Related  Dekorasjon av festebordet – salat med granateple

Birkjuice er plassert i en stor gryte og kokes. Deretter tilsett sukker og skrelle med sitron og hold den på lav varme om en stund. Når væsken i pannen begynner å fordampe, fjernes den og avkjøles til romtemperatur. Da er prosessen med forberedelse og dens betingelser ikke forskjellig fra den klassiske oppskriften på gjær: vinen må gjæres, den fjernes fra sedimentet og lagres i en stund i et mørkt rom. Etter den andre fjerningen er drikken klar til bruk.

lagring av vin i kjellerenHjemme kan du prøve forskjellige variasjoner av denne oppskriften. Denne vinen skal ikke lagres for lenge, det er bedre å bruke det umiddelbart etter forberedelsen. Holdbarhet på et kjølig sted (i kjøleskap eller kjeller) kan være opptil ett år.

Birkvin med oransje i stedet for sitron er et utmerket alternativ til den vanlige smaken.

Vin fra birkesap uten koking

Hvis det er mulig, prøv å lage hjemmelaget vin fra birkesap uten koking. Denne oppskriften krever bersaftjuice (5 liter), sukker (1-2 kg), 1 liter av enhver fortynnet vin og sitronmasse.

trekål for vinUnder forberedelsen av drikken trenger du en fat, beregnet ikke mindre enn 7 liter væske. I den må du helle i saften og legge til alle andre ingredienser. Tønnen er tett og sendt til kjelleren i 2 måneder. Hvis det ikke er noen kjeller, vil noe mørkt og kjølig rom gjøre.

På slutten av denne tiden helles væsken fra fatet i glassflasker som kan forsegles. De skal lagres i 3 uker i horisontal stilling (i samme rom). Deretter kan du åpne flasker, ta et utvalg av vinen og legge den på bordet.

Vin fra bjørksaft serveres i briller for hvitvinDet er en stor mengde vinoppskrifter fra bjørksap som alle kan gjøre. Det viktigste er å velge høy kvalitet og fersk bjørkjuice. Det bør ikke være merkbare tegn på syring. Under matlagingen kan du eksperimentere og kombinere forskjellige ingredienser. Hver elskerinne får en spesiell drink som vil variere i farge, søthet og styrke.

Related  Slik smaker du godt og koker hvetegrøten raskt

Tilberedning av vin fra birkesaft – video