Ofta är ägarna av sommarstugor oroade över områdets ekonomi. En lyckad lösning på detta dachaproblem kommer att vara placeringen av ett växthus på taket på gården. Bättre än, ordna det rätt på vinden i huset.

Växthus utrustat på taket av badet

Växthuset på badets tak.
Växthus på taket av garaget

Växthus på ett tegelhus.
Vinter trädgård - växthus

Växthus-vinterträdgård på taket.

De ekonomiska fördelarna med ett växthus på taket

Ett sådant beslut kommer att hjälpa ägaren till dacha att lösa en rad frågor:

 1. Detta är ett extra skydd från taket på taket av byggnaden.
 2. Organisation av ett växthus på vinden kommer att öka värmeisoleringen av huset.
 3. Värmeförluster, som är helt omöjliga att bli av med, kommer att användas lämpligt.
 4. Att spara mark på platsen gör det möjligt att odla fler grödor. Och om plantorna tidigare var vuxna i ett rum på en vindruta, kommer bärande lådor till ett växthus att göra livet mer bekvämt och husets renare.
 5. Koldioxid, som stiger från bostadshus, är nödvändig för gasbyte och fotosyntes av växter.
 6. Det finns inget behov av att spendera pengar på belysning, eftersom tillgången till ljus till växter tillhandahålls hela dagen – träd och byggnader påverkar inte utvecklingen av växter, eftersom strukturen stiger över allt som ger skugga på en solig dag.
 7. Att ha ett växthus på taket sparar ägaren på fundamentet, genomför kommunikation för vattenförsörjning, uppvärmning och ventilation.

Växthus på vinden i ett tegelhus

En viktig faktor är att växthuset, som ligger på marken, kommer direkt i kontakt med jorden i början av våren, när den fortfarande är ganska frusen. På taket av samma problem saknas. Därför får växterna rötter mer värme, och fröna groddar snabbare.

Gasutbyte i ett växthus på taket

Koldioxid, som utsöndrar människor, är nödvändig för växter för fotosyntes.

Sätt att utrusta växthus på taket

Det finns flera alternativ för att organisera denna know-how.

Skriv “Andra taket”

Direkt på själva byggnaden är ett växthus utrustat med taket som grund, om det inte är sluttande. För att göra detta måste du slutföra väggarna. Det är bäst att göra dem till ett transparent material, till exempel glas. Också ta hand om det andra taket, som, som väggarna, släpper in i ljuset.

Related  Hjemmelaget juleleker fra perler

Du kan använda det andra alternativet: för att göra det andra taket en gavel eller en singelhöjd. Naturligtvis blir det inte så bekvämt att arbeta i ett sådant växthus som där där väggarna har vuxit upp, men i den ekonomiska planen vinner detta alternativ.

Ritning av ett växthus på taket

Teckning av växthusutrustningen på ett plant tak.

Kust typ av växthus

Det här alternativet är att ägaren omformar taket själv, ersätter det med en genomskinlig. Lådor med jord och växter installeras på vinden.

Det är viktigt att komma ihåg att varje byggnad har sin egen syfte. Och om huset i vinden var utrustad med beräkningen att bara spela upp mellanvåningen för att lagra sällan använda föremål med liten vikt, så är det mycket möjligt att det inte kommer att kunna tåla lasten som är avsedd för växthuset.

Därför är det nödvändigt att stärka lagerbalkarna, självöverlappningen. Det finns ett annat alternativ: att lägga ett nytt golv på vinden, vilket leder ut lite längre till väggarna. Kanten på den måste installeras på nya pelare-stöd. Då kommer växthuset inte att skapa ytterligare stress på byggnadens väggar och tak.

Ritning av förstärkning av växthuset

Ritning av förstärkning av en brobyggnad.

Om huset ursprungligen var planerat som en byggnad med vind, som man bestämde sig för att använda under växthuset, så skulle problem med omvandlingen nästan inte uppstå.

Växthuset på taket eller vinden, planerad före byggandet

Optimalt i förväg för att tillhandahålla utrustning för växthuset redan före byggandet av huset eller uthus. När det gäller detta är det trots allt möjligt att beräkna golvets lagerförmåga, så att det senare inte kommer att slingas på balkarna och andra oönskade ögonblick.

 

Växthus med polykarbonattak

Utrustning för växthus på taket

Ägaren, som bestämde sig för detta know-how, bör ta hand om sådana faktorer som:

 • Vattenförsörjning av växthuset;
 • golv vattentätning;
 • ventilation;
 • ljusstyrning.

Related  Opprettelse av en ny nasjonal grønn park "Moskovia"

Ventilation av växthuset på taket

Vattenförsörjning

I växthuset behöver du vatten, eftersom växter kräver konstant vattning. Du kan självklart bära den i hinkar uppåt, även om det är svårt. Men i alla fall är det nödvändigt att se till att trappan i växthuset är bekväm och hållbar.

Trappa till taket i växthuset

Det är naturligtvis bäst att hålla vattnet på övervåningen. Det här är inte så svårt att göra om det redan finns rinnande vatten i huset självt.

Om vattnet endast finns i kolonnen är det omöjligt att manipulera införandet av vilket, medan det är i växthuset, det är möjligt att sätta någon kapacitet som är fylld med en vattenslang och vattna den från anläggningen.

tätskikt

Och här uppstår frågan: Vad kan hända om plötsligt släcker slangen eller det skjuts ut ur tanken, vattnar tanken med vatten eller helt enkelt sjunker omärkligt tyst? Svaret är inte optimistiskt. Därför är det viktigt att ta hand om vattentätningen av växthusets golv.

Växthus med genomskinliga väggar

Du kan smälta den med en het bitumenmastik. Det finns ett annat alternativ: lägg på det vattentätning.

ventilation

Det är värt att beakta att den varma luften alltid stiger. Därför är temperaturen i växthuset mycket högre än om den var på marken. Följaktligen är problemet med dess ventilation långt från det sista.

Ventilationsutrustning i ett växthus på taket

Det är nödvändigt att göra så många som möjligt fönster i växthuset. Dörrar i båda ändarna hjälper också till att reglera temperaturen i rummet. Du kan även installera en termoregulator inuti, som antingen automatiskt öppnar fönstren och dörrarna, eller informerar ägaren om att det är dags att ventilera växthuset.

Ljusstyrning

Växter på olika stadier av livet kräver en annan mängd solljus.

För att förutsägbart hantera fruktlagret, en uppsättning grön massa, blommande, sträcker en man konstant eller förkortar ljusdagen. Du kan uppnå detta i växthuset om du planerar alla alternativ i förväg.

Hus, designat med ett växthus på taket

De enklaste sätten att förkorta dagen är att installera en paraplytyp eller skugga väggarna och skugga taket. Och du kan förlänga den, inklusive speciella ultravioletta lampor, avsedda för plantor.

Related  Vi installerer et drivhus på taket eller loftet i huset

Video om växthusets utrustning på taket