Och vet du vad som är beklagande för sommarboende för vilka deras hobby blev meningen med livet? De plågas av problemet att det inte finns tillräckligt med mark där du kan lägga allt du vill ha. Och du vill ha något väldigt mycket att växa. Så idag har vi redan upptäckt en metod för att få en mängd olika fruktsorter från ett litet område! Dessutom, tack vare denna teknik, är det lätt att odla grödor som på grund av låg vinterhårdhet inte vred rot tidigare i mittbältet. Hur gör man det här?

Trädgård

Flera antal sorter

Har du hört talas om tre våningar träd?

Nej, vi talar inte om långa jätte växter. Våningarna i vårt fall är rader av sorter av frukt på ett träd. För att genomföra detta krävs det dock att vaccinera. Och detta förfarande kräver viss kompetens, flit och tid.

Grafting en variation på ett träd

Men tack vare henne kan du minska antalet träd på din webbplats. Och för att få, under tiden, fler olika fruktodlingar, 5, 10 och till och med 15 olika sorter och till och med arter från en växt!

Vaccination i en starkt resistent typ

Öppningen av VI Susov

Förutom det, var ett träd ställdes olika kvaliteter, vilket sparar säte, kan vaccination medger erhållande frukt kultur, som tidigare inte överleva i den mellersta bandet av de låga vintertemperaturer. För att göra detta, på andra våningen är det rekommenderat att placera malozimostoyky klass. Och nu även persikor och aprikoser södra frukt perfekt på vår vanliga frost sjunka.

Många sorter på en växt

I princip planterades termofila sorter också på det högt resistenta äppelträdet. Vilken typ av superanvändbar upptäckt är detta då? Men om vad!

Vi planterar en ny sort på grundstammen

VI Susov, hedrad agronom i Ryssland, en ledande forskare vid ICCA och kandidaten lantbruksuniversitet, under många år arbetat med samma problem. Och det var att efter vaccination av värmeälskande sorter vinterhärdiga rotstock träd frukter på styrkan i 15 år. Och då kom effekten av ökat motstånd mot låga temperaturer till intet. Inte bara att de ympade grenarna själva förgås – hela trädet dog.

Grafted grader

 

Och Vladimir Susov gjorde empiriskt en upptäckt, som vi nu fritt kan använda för att våra värmeälskande sorter bära frukt under många år, hur många kommer att leva mycket moderns träd. Hur uppnås detta? Här är steg för steg guide som låter dig översätta discovery till handling.

Variety körsbär

Hur växer man i tre våningar träd?

“Odling av plantor av tre våningar shtambo- och kronoobrazovatelyami” – det är titeln på arbetet är en vetenskapsman agronom Susov VI, som gjorde ett verkligt genombrott i arbetet med att vaccinations träd och buskar. Denna process är lång, men resultatet talar för sig själv.

Ritning av vaccinationer för Susov

  1. För det första odlas en fröplante av en vinterbeständig sort. Hans Susov kallar första våningen. De växer 2-3 år, flitigt bildar en bra “rätt” krona. Det är det viktigt att vinklarna för avgången av skelettgrenar från stammen är 70-90 grader.
  2. Sedan, på en höjd av en och en halv meter, planteras en mycket värdefull sort eller ras på den. Detta transplantat kan skilja sig redan vid låg vinterhårdhet. Detta är den så kallade andra våningen, som kallas agronom av ett stämplingsmedel.
  3. När vaccinationens resultat visar att det var framgångsrikt kan du börja bilda det tredje kronformade golvet. Det ligger på en privoy, i en höjd av 2,5 meter från marken. Graftet är gjord av en annan vinterhärdig sort.

 

Tre våningar träd

Utmärkt resultat av denna upptäckt är baserad på det faktum att härdighet träd beror på dess krona. Om kultur är bara två våningar, och värmeälskande sorter av scion är på toppen, som kronoobrazovatelem, då, som nämnts ovan, i 12-15 år hela trädet blir lika termo, liksom Scion.

Tabletter på gräset av ympat träd

Det är viktigt att se till att kronan på tre våningar träd alltid var väl upplysta. Det andra viktiga villkoret för ett utmärkt resultat är dess lilla storlek. Det vill säga kronan av sådana träd bör inte vara bredare än 3,5 meter.

Video om multisorthaselnöt (hasselnöt)