Importert til Russland fra Middelhavet blomkål var til smaken av lastebilbøndene. Og ikke bare i bokstavelig forstand, som hennes blomsterblomster og marinere, og bake, og lage alle slags salater, og lage supper, borscht, tilberede side retter, og til og med lage koteletter og paier.

K8

Jeg likte denne plante elskeren tinker i landet og for upretensiøsiteten av denne planten, som ikke krever ekstremt stor omsorg. Men som i alle tilfeller er det også triks her, og vet at du kan oppnå det mest effektive resultatet.

Temperaturregimet er en viktig komponent i suksess

Denne planten, selv om den kommer fra en varm klimasone, liker ikke varme veldig mye. Hvis kålen vokser ved en varme over 25 grader, er det ganske mulig at det vil forstyrre gartneren med sine små og løse hoder. Dette er spesielt merkbar når det ikke er nok vann.

Men det reagerer også følsomt for lavere temperaturer. Hvis hvitkål lett tolererer selv små frost, så er det farge for farge. Ja, og når temperaturen synker under 15 grader, bør du ikke forvente å få store hoder, spesielt når de blir utsatt for lange perioder med kaldt.

til

Den mest rikelige avlingen av denne avlingen skjer, hvis den hele tiden er i behagelige forhold for det.

Og det er verdt å huske at blomkål vokser best og modner ved 15-20 grader av varme.

Sollyskål er nødvendig eller ikke?

Det er definitivt umulig å svare på dette spørsmålet. Her er det verdt å dele perioden med kulturlivet:

 • fremveksten av skudd før dannelsen av blomsterstand
 • dannelse av hoder.

Så bløtkorns frø på det åpne bakken i juni, spesielt tidlig modnefisk. På dette tidspunktet trenger små skudd varme, fuktighet og rikelig med sollys. Men etter at planten har 25-30 blader, begynner den å danne en blomsterstand. Her er det nødvendig å ta vare på ikke lys som faller på ham, for å kunstig forkorte dagen.

pritenenie

For å sikre at blomkålhodene er store og sterke, og ikke løs og formløse, anbefaler erfarne eksperter å dekke hodene med lavere kålblad. Denne prosedyren er ikke så komplisert som arbeidskrevende. Plantens nedre blad løftes oppover og festes sammen for å pritere blomsterstanden. Noen ganger bryter de ut og legger på hodet. Men så er det en mulighet for at de kan bli blåst bort av vinden.

sykdom

Hvis blomkålblomsten er igjen i et naturlig medium med en lang lysdag, vil de danne blomstrende skudd, hodet vil være løs og formløst.

Jordkomposisjon

Som du vet, er blomkålens rødder ikke så kraftige som hvite kål. Derfor er anlegget vanskelig å trekke ut nyttige sporstoffer fra jordens dyp. Hvordan går lastebiltransportører for å få en høy avling av denne avlingen?

Dannelsen av blomkålblomstrer

Først bør du vite at du må så frøene på de stedene du vokste opp før:

 • rotkulturer ikke relatert til crucifers (poteter, rødbeter, gulrøtter, løk);
 • bønner (erter, bønner, bønner);
 • meloner (agurker, courgette, vannmeloner, gresskar, meloner).

I intet tilfelle skal kål bli plantet på steder hvor korslevende planter ble dyrket i fjor (reddik, rogn, reddik, kål), og også subduksjon av rotlinger ble utført.

Riktig forberedt jord er nøkkelen til suksess!

Jorden må være forberedt på forhånd, selv om høsten. For en bedre avling etter påføring av gjødsel til jord- eller torvkompost (8 kg per kvadratmeter), blir territoriet gravd. I løpet av våren legges mineralgjødsel i tillegg til jord per 1 kvadratmeter:

 • superfosfat – 50 g;
 • ammoniumnitrat – 30 g;
 • kaliumklorid – 20 g.

Jorden blir gravd igjen, løsner forsiktig.

Topp dressing av blomkål

Men jorden, riktig behandlet før planting, er ikke et hundre prosent vellykket. Hva annet må gjøres for å gjøre blomkål kjent? Svaret er enkelt: du bør regelmessig lage gjødslingsplanter. Og i tillegg til de grunnleggende gjødselene som brukes til å vokse kål, blir denne kulturen matet med bor og magnesium, mangan og molybden. Med utilstrekkelig innhold av mikroelementer i jorda, utvikler hodene dårlig, stengene til planten blir hule, bladene blir deformerte. Ofte og helt rottende hoder.

Skudd av blomkål

Begynn å spire behov etter at de ble dannet tre virkelige brosjyrer. På denne tiden er kål meget nødvendig under vanning av en løsning av ammoniakk eller kaliumnitrat. For forberedelsen er det nok 5 gram ammoniakk eller 15 gram kaliumnitrat å oppløse i en bøtte med vann.

 

Det er på tide å lage en topp dressing!

Ved utseendet på det neste bladet blir planten sprøytet med en spesiell løsning. Ta molybden-sur ammonium og borsyre 2 gram per 10 liter vann – det er den beste sammensetningen av bladbladet dressing i denne perioden med blomkålvekst.

Vannregimet er en viktig faktor for veksten av kulturen!

Vannskudd er ikke veldig ofte, bare for å forhindre at landet tørker opp, men å gjøre det intenst.

Kort om hovedmenyen

Etter å ha tatt en beslutning om å vokse blomkål på nettstedet ditt, trenger du:

 • begynne å forberede jorden fra høsten;
 • å lage mineralgjødsel før våren graver jorden;
 • Utfør regelmessig gjødsel av planter (rot og sprøyting);
 • vanning kulturen er ikke ofte, men rikelig;
 • å dekke blomsterstanden fra lys.

Det er på tide å høste!

Hvordan beskjære blomkålblomsten?

Etter disse reglene vil en nybegynner også få en god høst, slik at blomkålens frukter kan bli stolt kalt ikke “hoder”, men “hoder” eller til og med “goroschami”!