scarab billeEgyptens historie er full av mysterier og mysterier. Pharaohs grandiose pyramider og mumier, hellige dyr og scarab, som en av symbolene på den tidligere storheten i den gamle sivilisasjonen. Egypterne gav ham med guddommelighet, og mange myter og legender sammen med pyramidene gjorde symbolet på egyptisk turisme. For å forstå hvorfor denne lille feilen fortjente verdensomspennende berømmelse, lærer vi mer om det.

Hvem er den hellige scarab?

den voksneDen hellige scarab – nemlig vår helt tilhører denne arten – er et svart matte insekt med en nesten rund, glatt kropp, 25-35 cm lang. Eldre individer blir skinnende med tiden. På boblens hode er et fremspring og øyne oppdelt i øvre og nedre deler. På hvert ben er det sporer. Seksuelle forskjeller i dem er dårlig uttrykt. Den nedre delen av kroppen er dekket med mørkebrune hår. På bildet av scarab beetle, skutt i “makro” modus, vel synspunktene er disse funksjonene.

Disse biller blir møtt på Middelhavet og Svartehavet, i Sør- og Øst-Europa, på den arabiske halvøy, på Krim, Tyrkia og selvfølgelig i Egypt.

Scarabs tilhører muggbobler, som spiser på gjødsel av storfe, hester, sauer.

Hovedtrekk ved biller er måten de spiser på. De ruller en perfekt jevn sfære ut av den formløse massen av ekskrement og graver den i bakken, der den da brukes til mat.

ArbeidsskaderScarabs lever rundt to år. Nesten hele sitt liv de bruker under jorden, går til overflaten om natten. Vinter, graver til en dybde på 2 meter. Avgang av biller begynner i mars og varer til midten av juli.

Dampene dannes under fremstillingen av dungballer, og videre arbeid foregår sammen. Et par scarabs graver en burrow med en dybde på 15-30 cm, som ender i et kammer. Etter parring, forlater hanen, og kvinnen begynner å rulle spesielle pæreformede baller og legger egg i dem. På slutten av mink sovner.

Scarab beetle burrowEtter 1-2 uker lukker larver av larver. Innen en måned spiser de maten deres foreldre har forberedt på dem, og degenererer deretter til pupper. I ugunstige vær forblir puppene i gravene for dvalemodus. Om våren går unge bjelker av mink og kommer til overflaten.

Forskere mener at duggbille i varme tropiske klima spiller en avgjørende rolle i behandlingen av en stor mengde gjødsel som produseres av villdyr og husdyr. Bare utbredt i Afrika, elefanter bruker omtrent 250 kg mat per dag, og litt mindre tilbake til naturen i form av dunpiller.

For en tid siden ble arbeidet med importerte scarabakler i Australia og Sør-Amerika omarbeidet et myriade av gjødsel, som lokale insekter opphørte å takle. På et nytt sted ble ikke scarabs vant, men de oppfylte sin oppgave perfekt.

Hvor kommer myter om scarabs fra?

hedensk gud KhepriIagttag av scarabsene oppdaget egypterne en interessant funksjon – billerene ruller ballene sine alltid fra øst til vest, og flyr bare kl 12.00. Attentige egyptere så i denne sammenheng biller med solen. Lyset reiser sin vei fra øst til vest og forsvinner bak horisonten, slik at det i morgen vil vises igjen i øst.

Scarab statue i EgyptIfølge troen fra de gamle egypterne var solen en guddom som bærer livet til alt liv og en oppstandelse etter døden. Syklusen av utviklingen av scarabs inne i dungperlen og dens fremvekst på overflaten av egypterne korrelert med bevegelsen av solen. Likheten slo de gamle menneskene så mye at gud Hepri, som personifiserer den stigende solen, ble avbildet med en scarab i stedet for et hode.

I Luxor er det en statue av den hellige scarab, dette stedet er spesielt dømt av turister og lokale innbyggere.

Rollen av scarab i livet til det gamle Egypt

gammelt manuskriptEgypterne hadde poetiske religiøse tekster som kalte scarab av gud, som lever i hjertet og beskytter menneskets indre lys. Derfor ble billesymbolet gradvis en sammenheng mellom det guddommelige prinsippet og den menneskelige sjel, forening dem.

Symbolet for den hellige scarab fulgte de gamle egypterne hele livet, og sammen med dem passerte de i etterlivet etter deres tro. Hvis kroppen ble mumifisert etter døden, ble bildet av den hellige bille satt i stedet for hjertet. Uten ham kunne det ikke være en oppstandelse av sjelen i etterlivet. Selv på et primitivt nivå av medisin forstod de gamle betydningen av hjertet i menneskekroppen, og i stedet for det bildet av den hellige bille, trodde det at det representerte en primær impuls til sjelens gjenfødelse. Litt senere, istedenfor figur av scarab beetle, gjorde egypterne et hjerte av keramikk, og navnene på gudene på den ble avbildet ved siden av symbolet på den hellige bille.

Hva betyr amuletten med scarab i vår tid

skarlet amulettTil enhver tid trodde folk på den mirakuløse kraften i ulike amuletter som gir lykke, rikdom, lykke. Egyptiske talismaner blant dem, i lys av deres gamle opprinnelse, regnes som de sterkeste.

Talebanen til scarabbeen er en av de mest ærverdige, og tilbys til turister som en souvenir. I utgangspunktet ble amulettene laget av steiner, både dyrebare og dekorative. I kurset var grønn granitt, marmor, basalt eller keramikk, som etter tørking ble dekket med grønn eller blå azurblå. Nå tilbys turister amuletter av metall, dekorert med steiner.

brosje scarabFør du kjøper en talisman med et bilde av en scarab beetle, bør man vite meningen. Butikken hjelper eieren å få selvtillit, oppnå ønsker og nå de fastsatte målene. Først av alt handler det om arbeid og kreativ aktivitet. Siden scarab er et symbol på livet, antas det at den beholder ungdom og gir skjønnhet til kvinner. En sterk halvdel av menneskeheten med sin hjelp må finne stabil inntjening og en høy posisjon i samfunnet. Studentene tar talismannen med seg til undersøkelser, og i huset er symbolet på den hellige bjelken i stand til å gi beskyttelse mot tyver, branner og andre problemer.

Det antas at de begavede amulettene er kraftigere, men behandling med amuletten må være respektfull og forsiktig. Uaktsom holdning til magiske fag og til andres kultur og mytologi kan være farlig for en person.