För att genomföra denna verkligt fantastiska designidé, tar det en hel del: lust, flit och naturligtvis fantasi. Och om mästaren har en skulptörs talang, så kan verkliga konstverk komma ut ur hans händer.

Skulpturer för trädgård

Pumpor av betong

Trädgårdsskulpturer

Hippopotamus av betong

Rocking Horse

Förberedelse av en murbruk för skulpturer

För att göra skulpturer, använd gips eller betong. Betong gör så: att blanda cement och sand i förhållandet 1 till 3. Därefter tillsätts vatten i små portioner, är ungefär hälften av volymen av cement. Knådningsprocessen liknar framställningen av en deg.

Cementlösning

Till betongens plasticitet var högre, tillsätts PVA till den vanliga kompositionen. Fuktmotståndet hos den färdiga produkten ökas genom tillsats av flytande naglar till blandningen.

Beredningen av lösningen kontrolleras enligt följande: en liten blandning komprimeras i näven, handflatan öppnas och något görs av spåret. Om det finns vatten i gropen, så finns det överskott i betongen. Lägg i så fall till blandningen av cement.

Framställning av cementmortel

Ibland börjar stycket omedelbart smula. Det betyder att det är nödvändigt att tillsätta vatten till lösningen.

Gjutningsmetod för att göra figurer

Inte ens de mest sofistikerade i att forma människor kan göra av betong eller puts svamp glänta eller glad Treefolk i svamphatt, nyckelpiga eller sköldpadda, kliver längs spåret. Med hjälp av formningsmetoden är det lätt att tillverka en konkret halvklot. Efter lite extra arbete på arbetsstycket, lägger till detaljer och färgning, kommer mästaren att få en söt figur för att dekorera sin webbplats.

Svampar från betonggjutning

Nyckelpiga av betong

Svamp-lesoviki från betong

Betongsköldpadda

Som en form för att få hemisfären kan du använda en halv gummiboll. För att göra detta ska det skäras i halva och sätta i ett bassäng med sand. Först då kan du börja hälla formen med betong eller gips. Om du sätter gummis halvklotet på golvet eller marken, då från botten på den torkade delen får du ett hack.

Häll betong i formen

Att bilda skalet av en sköldpadda och vissa svamparter kan du använda ett handfat. Men för att göra det lättare att ta bort delarna är det bäst att sätta polyeten på botten av formen.

Related  Mighty och Great Oak

Göra svampar

Efter att ha fyllt halvklotformen för svampen måste du sätta och lätt drunkna i betongen en plastflaska med en nacke.

Formar ett snäpp i svampdräcket

Äggplantan fylls också med massa. Men först bör det monteras metallstång så att den sticker ut något över skäret. Då är det lämpligt att ställa in figuren vertikalt och klistra in den i marken.

Fyllning av svampens ben

Efter en stund, när betongen i en halvcirkelform griper, måste flaskan tas ut – det måste vara ett skår. Bollen avlägsnas från betongdelens lock. Om sprickor eller tomrum visas på framtida hattens yta kan de täckas med en murbruk eller en kitt. Delen torkas fortfarande något till absolut hårdhet.

Framställning av svampfigurer

Från benen måste du ta bort flaskan. Den kan skäras med en vass kniv. Även sprickor och hålrum bör sättas.

Betong Svamp Skulpturer

Eftersom svampar vanligtvis växer i familjer är det möjligt att göra flera fyllningar av olika storlekar på en gång. Du behöver bollar med en något mindre diameter. Eller det kommer att vara nödvändigt att hälla betong i den andra halvan strax under föregående nivå. Som en form för benet kan användas engångs halv liter glas.

Glas som en form

När delarna har förvärvat den nödvändiga hårdheten, är de täckta med en primer och kombinerad till en vanlig figur. Sedan, någonstans på en timme, kan du börja måla. För att ge den blanka figuren kan en mästare täcka den med lack.

Färdig figur av svamp

Gör en sköldpadda

På skalet av en sköldpadda, efter att ha tagit bort det från dess form, är det nödvändigt att rita en ritning med en pinne. Medan delen inte är helt torkad är det möjligt att göra det. Om siffran går låg kvalitet, kan appliceras ett tunt lager av murbruk eller spackel på färsk och redan lagt på hexaedern rustning stenar eller för att uttrycka det, göra en mosaik av glasbitar.

Related  Voksende frukttrær på trellises

Sköldpaddor av betong

Om så önskas kan du gå med benen, svansen, huvudet. Men sedan införs redan under hällning metallpinnar i lösningen. De kommer senare att sys upp med lemmar och en nacke med ett huvud.

frame skulptur

Det är ganska svårt att kasta stora siffror. Ju svårare det är att hitta rätt form. Därför används skelett för att skapa sådana skulpturer.

Betongstenar i trädgården

Betongkatt

Betongdrake

Groda gjord av betong

Betongbetong

Material som behövs för att skapa ramskulptur

Om du bestämmer dig för att göra konkreta siffror med egna händer, måste befälhavaren lagra sig

  • betong;
  • aluminiumtråd eller trådnät för ram;
  • polyetenfilm;
  • skum, gamla hinkar, bad, metallfat för att underlätta vikten av figuren och minska mängden betong som används;
  • spatel;
  • en spray med vatten;
  • färg som används för utomhusarbeten;
  • tunna gummihandskar;
  • En mask som skyddar luftvägarna från cementdamm och lacker;
  • En såg med diamantkretsar för bearbetning av en färdig figur.

Konstgjord stenblock

Att göra sådan dekoration av en webbplats kommer att kunna praktiskt taget alla. Och kullarna på platsen ser ganska exotiska ut. Särskilt vacker är stenen i närheten av reservoaren, poolen, i rekreationsområdet längs spåren.

Betongsten nära reservoaren

Sten från betong nära staketet

Bänkar kan också kopplas till stenar. Det kan fungera som foten på ett bord med en bordsskiva, som i sin tur passerar sin övre del.

Bord av betongblock

Bord av betongsten

Bord med stativ av stenar

Betong står under bordsskivan

Bord med stenben

Tillverkningsprocessen med en trådram

Tråden är gjord av en stenram.

Ram för betongsten

Den inre delen av ramen är fylld med förpackningar, skumplast. Du kan också använda byggnadsskräp, tomma glasflaskor, tomma hinkar, bassänger, fat. Detta kommer att minska konsumtionen av cementmortel och kommer att fördröja processen med dess “misslyckande” inuti ramen.

Fyllning av ramen med skräp

Förbered en cementlösning.

Framställning av cementmortel med sand

Små kakor fastnar på betongramen.

Related  Vi bruker epleavfall i matlaging

Smörjning av slaktkropp med betong

Efter en tid kommer det första lagret av cement att gripa. Då behöver du göra lösningen senescent och för det andra att belägga stenen, utjämna ojämnheterna med en spatel.

Sekundär beläggning av ramen

Sedan är den övre delen av stenen insvept med polyeten och lämnat för att torka lite.

Stenförpackning med polyeten

När toppen av stenen grips, sätts arbetsstycket över och beläggs med en lösning av klotets sula.

bearbetning av sålen av sten

Att göra en sten med jakten

I den vätskeformiga lösningen av betong, sänk ner sackningen, pressa. Sedan appliceras den på ramen.

Burlap fuktad med en murbruk

Med tjock betong är ämnet belagt. Algoritmen för att applicera lösningen upprepas – med små kakor sitter figuren på toppen, liksom på trådramen.

Göra en sten med burlap

Burlapets kanter ligger inuti.

Betongsten och torkning

Efter torkningen är stenen målad och lackerad.

Konstgjord sten målad med grå färg

Video lektion av tillverkning en ram vas av betong

Mer komplexa skulpturer görs med samma teknik. Endast för mästarens arbete behöver man redan talangskulptur.