landsted i marsMange mennesker som ikke er veldig dyktige i hagebruk, mener at når det grønne gresset ikke går gjennom snødekket, så er det for tidlig å begynne å jobbe på nettstedet ditt. Dette er en misforståelse. Dachnikov forventer mange tilfeller, som de er forlovet nå, og arbeider til fordel for fremtidig høst.

siste snø på trærneI begynnelsen av våren er det skarpe temperaturendringer fra varmt til minus. Dette påvirker negativt tilstanden til frukttrær plantet på gaten. I solrike timer blir grenene veldig varme og begynner å fordampe fuktighet aktivt. Ved ankomst av natten, faller temperaturen. Barken kan bli brent, noe som medfører forverring av grener, og i noen tilfeller fryser kan ødelegge hele treet.

hvitvask av frukttrærGartneren må således forhindre overdreven oppvarming av barken. Enten på høsten eller tidlig på våren, er det nødvendig å kalkke den nedre delen av stammen og grunnen av skjelettgrener, som i diameter overstiger 20 mm. Hvis det ikke er hvitkalk, kan du bruke snø, lapnik eller brushwood for å lage en kunstig skygge på de nødvendige områdene.tre forberedt på våren

Lapnick er også en utmerket beskyttelse mot harer og mus om vinteren.

Lapnik som varmer og beskyttelse mot gnagereI slutten av mars bør du ta vare på planting av chokeberry, stikkelsbær, jordbær, currants, kirsebær. Tilstøtende snø skal dekkes med ark av papp, pensel eller lapnikom. Derved vil du kunne forsinke smelten av snø i nesten 2 uker og beskytte delikate planter fra vårfrostene.

Forbedring av dreneringen av jorda fra smeltevann er et annet viktig punkt i vårens arbeidsplan. Hvis stedet er tilbøyelig, dryss det med bånd av humus eller treaske med et intervall på flere meter. På disse områdene vil jorden bedre absorbere fuktighet fra smeltet snø.

agrovolokno på sengeneHvis overflaten er glatt, må snøen være godt tampet med føtter eller rullet. Dette vil redusere smelten og forhindre dannelsen av opptete flekker. For å redusere fordampningen av vann, så vel som å senke jordens tidlige oppvarming, kan tomter uten planting dekkes med en film.

Hvis du ikke har forberedt stiklinger til podning av frukt og bærplanter i høst, kan du gjøre det i mars.

Fra midten av mars er det siste tidspunktet for forberedelse av jordsammensetning for dyrking av grønnsaker (ideelt sett bør de være forberedt på høsten). Hvis du ikke kjenner den spesifikke sammensetningen for avlinger, kan du bruke den universelle formelen:

  • hage (eller torv) land – 1 del;
  • humus – 2 deler;
  • Sand blandet med et glass tre ask – 1 del;
  • superfosfat – 3 ss. l. på bøtteblandingen.

tidlige skuddDet er bedre å ikke bruke butikkjord i ren form, fordi den har økt surhet og er mettet med salter. Det er best å blande det med en annen jordblanding, og oppnå et forhold på 1: 1. Legg også et glass av askas i volumet 1 glass per bøtte.

jordgjødselEtter dette la jordstoffet fryse godt, og hell det deretter med en varm oppløsning av kaliumpermanganat. Disse enkle handlingene desinfiserer jorda godt.jordforberedelse

Hvis det er vanskelig å trekke ut sand, kan du bruke gammel sagflis. Ta enten frisk, tidligere eldre i en løsning av urea (2 ss per bøtte)

voksende frøplanterDenne blandingen er god til å plante purre, selleri, hvitkål og blomkål, eggplanter, tomater og paprika. Såing av disse avlingene bør utføres tidlig i mars.

skudd av løkMot slutten av mars legges de tidlige potetartene til spiring og vernalisering. Dette øker anleggets motstand mot miljøendringer, og bidrar også til å redusere tilgjengeligheten av avlinger i nesten 3 uker.

Resultatet av riktig forberedelse av plantematerialeFor å sikre at vårløkløk, lagret ved romtemperatur, ga hodene på høsten, legg det i kjøleskapet i en og en halv time før landingen. Der vil han gjennomgå vernaliseringsprosessen.

Løk skal plantes så tidlig som mulig om våren, men først etter at jorda “modner”. Kontroller at det er enkelt – hvis du ikke holder jorden fast i spaden, er jorden klar.

Tilberedning av poteter for plantingIkke glem at de lagrede grønnsaker skal kontrolleres for råtten frukt. Pass på å plukke poteter og gulrøtter. Fjern dårlige knoller fra totalmassen.

nyre-mytForsiktig studere grenene av birkene i mars. Hvis du ser oppblåste knopper, er de sannsynligvis et paradis for nyrevern. Samle og ødelegge dem, ellers, med ankomsten av varme, vil mitten komme ut og avle gjennom hele anlegget. Hvis hele grenen påvirkes av et stort antall slike nyrer, bør den fjernes helt og brennes.

Beskjæring av trærBegynnelsen av våren er tiden for beskjæring av trær og busker. Epletrær, pærer, blommer og andre frukttrær er det nødvendig for kronens dannelse, og for godt utbytte om sommeren. Beskjæring er en av de viktigste aktivitetene på dacha på denne tiden.

Noen ganger er det forberedende arbeidet tidlig på våren enda større enn ved såing og høsting. Imidlertid vil rettidig implementering av de beskrevne prosedyrene hjelpe hagen din til å blomstre, og innsatsen vil bli belønnet med hundrevis.

Gjør deg klar for sommersesongen – video