Julgranar i huset för en semesterFrån och med andra halvåret i privathem och kontorsbyggnader ändras arbetsmiljön långsamt till före semestern. Alla börjar aktivt förbereda sig för ett möte med jultomten, och vad är det nya året utan ljus belysning och färgglada smycken? Vad klär sig på skönhets skönheter, så att de kommer att märkas av en otrevlig skäggig gammal man och glömde inte att dölja gåvor under grenarna? Vi erbjuder en liten översikt över julgranar, som du kan dekorera inte bara trädet, utan själva rummet.

Grön krans – En budgetvariant av ett julgran för en lägenhet

en krans av gran grenar och leksakerOm det inte finns plats för ett riktigt julgran i huset, vill du fortfarande andas i nyårets doft, du kan dekorera rummet med en krans av tall- eller granfilialer. För övrigt ser sådana levande dekorationer inte bara vacker ut i huset, utan även utanför det, till exempel nära ingångsdörren, förutom att grenarna är mycket billigare än själva trädet, framför allt på semestern.

kranskrans vid dörrenFör att skapa en julgran från grenar behöver du tallarna eller granen själva. De kan fixera tråden till det korrugerade röret, som är väl böjd, så krans är lätt att förvandlas till en krans eller att ge den en annan form.

För att dekorera den levande kransen mellan grenarna klamrar klumpar, leksaker och snöflingor sig, och kransen i sig är vriden med ett strålande “regn” eller ett färgat band.

LED garland – en unik höjdpunkt för ett julgran, hemma och inte bara

LED krans på julgranUnder tiden för våra mödrar och farmödrar var julgran dekorerad med kransar som bestod av glödlampor. Det är bra att vetenskapen inte står stilla och dessa osäkra smycken för idag kan bara hittas i lådor med onödiga saker på vinden. I händelse av en utbrändhet av en av lamporna, gick hela kransen i ordning och äventyrade den festliga stämningen åtminstone. Om det inte fanns någon reservlampa hemma, var du tvungen att kasta Olivier skivning och omedelbart fly hennes sökning till affären. Och för att hitta en krans den 31 december kommer du att hålla med, det är mycket problematiskt även nu.

Dessutom gav glödlamporna mycket värme, vilket resulterade i att de inte bara kunde smälta taklamporna som ramlade dem, utan också julgranarna. Ofta fanns det fall av eld och själva trädet. Lyckligtvis, idag kan sådana problem glömmas bort – ersatt av glödlampor kom ekonomiskt och säkert LED-lampor.Ekonomisk och säker krans

Bland fördelarna med LED-julgranar är det värt att notera att de:

 • förbrukar lite kraft;
 • producerar liten värme och värm inte upp
 • misslyckande av en lampa eller till och med en hel länk till en krans påverkar inte dess funktion – resten fortsätter att glöda.

Inte mindre viktigt är det faktum att de flesta av dessa moderna kransar har flera olika driftssätt, vilket gör det möjligt att göra ditt träd unikt. Detta kan vara en likformig glöd eller bländning, färgglada lampor eller monokroma kransar (blå, vit, lila och andra).

Dekorera och tända området med en julgran

gata kransTrots ett brett utbud av LED-kransar, använder du gamla metoder för att dekorera julgranarna på torget. Särskilt relevanta är hela knippor av glödlampor, som hängs längs gatorna på speciella kablar. Sådan belysning kan appliceras inte bara på tröskeln till nyårs helgdagar, utan även för kvällsbelysning.garland för terrass dekoration

När du använder gatajulkronor måste du se till att de har en stark fixering och den nödvändiga graden av skydd (inte mindre än IP44).

Separat är det värt att nämna nyheten av nyårets gatubelysning som kallas “Snowfall” (“Falling Snow”). krans fallande snöUtåt är det en genomskinlig sladd med långa ispinnar som hänger på den. Lysdioderna i “istappar” tänds en efter en rörlig fläck snöflinga genom röret från toppen till botten, så denna ursprungliga LED jul krans egentligen ser ut fallande snö eller regn.

Hur man väljer en krans som fungerar från nätverket?

Välj en krans av god kvalitetNär du köper en lysande dekoration för julgran, rum eller gatutrymme, bör du överväga sådana faktorer:

 1. På gatan borde man bara ta gata-kransar, medan det för ett rum används en enklare och billigare inredning.
 2. Garlands totala längd, så du behöver inte använda några stycken och ett stort antal adaptrar och förlängningssladdar.
 3. Antalet lökar och avståndet mellan dem.
 4. Färgskalan.
 5. Tillgänglighet av program för byte till olika lägen (blinkande, smidigt växlande färger, växelvis används flera nyanser).
 6. En tillräckligt hög grad av skydd.
 7. Typ av plugg.
 8. Strömförbrukning från nätverket.

Några nyårskransar har också ytterligare fästingar (klädnypar, klämmor) som de kan vara fast fastsatta på ett träd eller andra strukturer.

En semester som alltid är med dig

Julgran på batterierOm du fira nyår hemma, är det helt klart att förberedelserna och dekoration i rummet börjar i förväg: julgran sätta närmare ett vägguttag som det var att inkludera en krans och hänga dem runt huset, med fokus på ytterligare en möjlighet att ansluta till nätverket.

Men vad ska man göra om i sista stund semesteret överförs till exempel till naturen? I skogen, är el inte, och om du vill dekorera en julgran växer nära huset måste alltid beaktas om längden på sladden tillräckligt till närmaste strömkälla. Julgran på batterier är bara det perfekta valet för sådana situationer. Det vackra LED-ljuset beror inte på nätverket och fungerar från vanliga fingerbatterier. Nackdelen med denna belysning är kanske bara en: frånvaron av flimmer och möjligheten att ändra regimen (kransen fungerar i ett läge).

Att köpa en sådan prydnad är det värt att ta ett par uppsättningar reservbatterier, för när de sitter ner blir ljuset mörkt.

Hur man gör en krans själv?

Julgranar med egna händerVisst kommer vi alla ihåg hur i alla avlägsna skolår på kvällen på nyårsfesten snedade hela familjen och limmade kransar på ett julgran. Varje elev var tvungen att överlämna en viss yardage av en kedja av ringar eller utöva snöflingor, som sedan klamrade på ett träd eller brukade dekorera en festsal. Vad man ska säga om enkla snöflingor – de måste också skäras mycket.

Julgranar av egna händer och gör idag ofta, som involverar i denna ockupation av barn. Vad kan vara trevligare än att dela ett förhållande med föräldrarna? Det finns många varianter av sådana hantverk, från enkla pappersarkar som barn kan använda till mer komplexa modeller, som inte kan undvikas utan hjälp av min mamma.

Från enkla och enkla dekorationer till ett julgran och ett hus är det möjligt att göra sådana kransar av färgat papper:

 1. En kedja av ringlets. Länkarna i kedjan är limmade av tunna remsor och förbinder dem ihop.kedja av ringar
 2. En kedja av hjärtan. Från två ränder vikar hjärtan, samtidigt som du fixar dem ihop med pappersklämmor.kedja av hjärtan
 3. Från remsor. Klippremsorna läggs parallellt med varandra och är centrerade med en anslutningssöm.strängkrans
 4. Enkla kransar av snöflingor. Mycket vacker ser ut som vit och färgglada snöflingor, strunga på en sträng.snöflingor kransar
 5. Volumetriska kransar av origami figurer. En mängd olika former (träd, snöflingor, lilla djur, asterisker) är kopplade ihop med ett gemensamt rep eller hängde separat.krans av origami siffror

Förresten kan små figurer sätta på lamporna i en konventionell LED-krans.vi dekorerar LED-kransar

Om det efter en nyårs träd dekorationer förblev oanvända leksaker, särskilt kulor, kan man göra en mycket spektakulär jul krans från bollar. För att göra detta läggs bollarna på en tunn tråd eller strängs på ett långt satinband, som fixerar dem ordentligt. En sådan överdådig krans kommer att fungera som en dekoration för rummet.

kransar av ballongerOm det är lite extra tid i pre-holiday uppståndelsen, kan du fortfarande göra en luft och öppningsarbete krans av marmor. För att göra detta behöver du:

 • garn eller annan tjock tråd;
 • små uppblåsbara bollar;
 • lim PVA.

tillverkning av öppningsbollar för kransarFörst uppblåsa bollarna till önskad storlek. Vik sedan in dem med ett rep eller tråd, vrid det efter eget tycke och bilda ett vackert mönster. Starkt tätt överlappning är inte nödvändigt – bollen ska vara öppen, med luckor. Den färdiga billetten är väl doppad i limet. När det är torrt, stansas bollen och dras ut.

För att ge bollarna en fe, kan lim läggas till limet.

original julgran kransBallongerna som erhållits på detta sätt samlas i en krans eller hängs av stycket på trädet. De kan också bäras på en färdig krans.

Det finns många fler sätt att göra hem julgran kransar, alla är vackra på sin egen väg, och att välja de bästa är ganska svårt. Här beror allt på kreativ inspiration.

I samband med att dekorera ett hus och ett julgran blir stämningen automatiskt festlig. Var och en av oss någonstans i djupet av själen vaknar känslan kommer från en avlägsen barndom, när de fortfarande tror på mirakel och förväntar uppfyllandet av sina innersta önskningar. Och oavsett vad dekorationer och girlander hängde på julgranen, lagra eller göra en egen, ännu viktigare, att tro att alla goda ting kommer att besannas, och dåligt – kommer att finnas kvar under det senaste året och aldrig bli störd. Gott nytt år till alla!