rutary på sitt sommerhusBegrepet “rutarians” kom fra det engelske ordet “root”, som betyr “root”. Dette menneskeskapte ensemblet, bestående av røttene av trær, stubber, steiner og kufferter. Komposisjonen suppleres av ulike planter og uvanlige gjenstander. Denne moderne og fasjonable ideen kan bli hagenes perle. Dekorert med blomster og vinranker av grønne planter, er “hagerøtter” den virkelige oppnåelsen av en dyktig designer.

Hvor det er bedre å organisere en sammensetning

Det første skrittet for å lage din egen hage av røtter vil være å velge et sted. Har du en gammel stub på territoriet? Omkring ham kan du lage et rutarium, ved hjelp av en stub som et senter.

rutarium rundt den gamle stubbenHvis du er tiltrukket av vill natur, og vil gå ut på gården, føl deg borte fra sivilisasjonen, merk det bortgjemte hjørnet av nettstedet ditt under hensynsløsheten i villestilen. Hvis du liker åpne områder dekorert med søte figurer av eventyr skapninger og dyr, kan du lage en komposisjon midt i hagen.

rutarium nær dammenEt ideelt sted vil også være en dam. Tilstedeværelsen nær vannet er beroligende, og den vakre utformingen av kysten med liljer og innredningen av hamp vil alltid glede seg over øynene.

Vi forbereder materialer

liten rutarium nær hagen banenDet neste trinnet vil være anskaffelse av materialer. Først, se deg rundt. Ofte kan mye finnes på nettstedet ditt. Gamle snags, steiner og grener vil gjøre. Resten du lett kan finne i nærliggende skog og ved bekken. Send barna til å samle småstein av interessant form. Størrelsen i dette tilfellet spiller ingen rolle, alt avhenger bare av fantasien din.

Ikke kast den ødelagte trebarken, den vil fungere som en dekorasjon for fremtidens rutarium.

Til grener og steiner legger du til fargede flasker, dekorative figurer av gnomes, dekk og uvanlige, men kreative ting.

bruk av hagesifterEn uadskillelig del av rutariumet vil være lave planter, dvergbusker, mos og undersized blomster. Du kan plante blåbær og jordbær, deres planting vil se harmonisk ut i den samlede sammensetningen.rutarium fra en gammel logg

Den gjennomsnittlige levetiden til rutarium er ca. 3 år.

Tre- og steinbehandling

komposisjon under trappenAlle tredeler skal helles med kokende vann for å ødelegge larver i sprekker. Deretter skal treet tørkes og bearbeides med en blanding av barkbille og forfall. Det er best å bruke fargeløse preparater for ikke å ødelegge materialets naturlige utseende.

Hvis det er en sammensetning med en stub i senteret, må plassen rundt den rengjøres av ugress og rusk, og fjern ruskene i midten til maksimum. Ikke rør mosa – det er et vakkert bakkeverk, som ser bra ut i rutariet.

rutarium foran husetMed steiner er ting enklere. De er nok til å velge etter størrelse, det er godt å vaske og rense fra resterne av vegetasjon. Du kan dekke dem med maling eller lakk og legge dem over med den sentrale delen av komposisjonen. Eller du kan sette tall på eventyrkarakterer på steinene, og skape et lekeområde for barn.

layout

lakkert drivvedTegn en tegning og skisser av det fremtidige rutariumet. For å gjøre dette kan du bruke spesielle onlinetjenester, eller bare tegne en plan på papir. Ta deg tid og konsekvent tegne alle elementene, fra midten og flytte til kantene.

et hjørne av dyreliv i hagenVurder egenskapene til vekst og avhengigheten av sollyset til de plantene som skal plantes. Etter at skissene er fullført, kontroller du igjen det valgte stedet og omgivelsene. Hvis alt passer deg, så kan du gå til scenen for å lage en komposisjon.

 Opprette et rutarium

original blomsterbed designFørst bør du plassere de største elementene. Fokusere på den forberedte planen, legg ut snags og steiner. Mellom dem, bør du legge litt plass for å få muligheten til å gå for rengjøring og justere landskapet.mini rutarium på blomsterbed

Når du installerer vertikale elementer, bør du vurdere at poler og poler skal trygt graves ned i bakken slik at de ikke forskyver seg.

Nå kom ornamentens tur. Vær kreativ, det er ingen begrensninger. Tall og figurer sett blant hovedkomponentene. Tenk på en enkelt historie og legg den i praksis. For eksempel er det mulig å plante en gnome for å beskytte inngangen til hagen, og bak den for å installere utskårne fugler.Gnomen vokter hagen

Vi plante planter

blomster i design av rutariumNår miljøet er klart, planter vi planter. I midten av stubben, hvor du tidligere fjernet det gamle søppelet, skulle en hul bli dannet. I det hælder vi jorden med en blanding av gjødsel og så. Du kan plante eføy og bregne, og mellom dem – asters og kornblomster. Bare studer på forhånd hvilke planter ikke anbefales å bli holdt i nærheten.

bruk av conchs i rutariaPlassen mellom store grener og snags er plantet med barrer dvergvarianter. I hulene kan du plassere lyse blomster.

Gjøre grenser

Rutariets territorium må være begrenset. Dette gjøres ved hjelp av steiner eller flasker plassert i kø. Vi anbefaler alternerende farger, da grensen blir mer interessant.

Resten av drivved sonenIkke vær redd for å gjøre justeringer til planen og eksperimentet. For eksempel vil det være vakkert å fylle i frizoner med grus eller småstein.

Det skal forstås at treelementene vil rote og smuldre i flere år, så de må i hvert fall erstattes. Ellers, bortsett fra omsorg for planter og søppelsamling, tar det ikke mye tid å ta vare på rutarians.

Ideer for bruk av gamle stubber, snags i landet – video

Lag et rutarium med egne hender – video