нутриаДомовина водених пацова се сматра Јужном Америком, у Совјетском Савезу, увезена животиња насељавала јужне мочваре. Добробит и штетност меса нутрије дуго су проучавали дијететичари. Пресуда – месна исхрана, корисна свима, без штетних индиција. Међутим, у Русији корисни производ третира се са гнусом. Занемарује саму могућност једења пацовског меса, и страх од уговарања болести животиња.

Ћелијски садржај храњивих материја

нутриа у кавезуОд 1961. пронашли су методу, развили алгоритам за држање животиња у кавезима. До овог времена испоставило се да су нутрија веома чисте и препреке животиње. Они нису свједоћи. Они одбијају храну, не једу киселу храну или прљаву траву. Међутим, животиње које се пусте у воду могу се инфицирати са Гиардиа. Са недовољном топлотном обрадом меса, особа се може инфицирати. Месо купљено на тржишту или фарме, потпуна анализа не прође. Стога, уместо да буде корисно, месо нутрије ће бити штетно када се конзумира без адекватне контроле.

чистоћу животињаЖивотиње које се чувају у кавезима не могу се разболети са Гиардиасисом, а добијају правовремену вакцинацију од других болести. Не хранити хормоне за брз раст. Главна вредност животиње је кожа, а она ће бити високог квалитета само ако је природно храњена. Због тога је нутриа месо заиста чисто од биостимуланата, антибиотика и много је корисније од бројлера.

Недавни истраживачи нутрициониста показали су да је месо нутрије свакако корисно за људе. Истовремено, дечије тијело додатно отежава. Пошто се јела за децу обично кува за пар, постоји опасност од инфекције са Гиардиасисом.

Корисна својства меса нутриа

дијетално месоПо укусу, месо нутријеле подсећа на зеца и говедину. По изгледу, огреботина трупа је као зец, само је месо тамно, зец је лаган, као пиле. Дијететичари су утврдили посебну добробит меса хранљивих материја, а штета може бити само са индивидуалном нетолеранцијом производа:

  1. Богат сет лако сварљивих витамина и амино киселина у месу чини је дијететским и препоручује се ослабљеним особама и дјеци, као најзначајнијем извору протеина. Месо је калорично – 190 кцал / 100 г меса. У 100 г дела од 20 грама протеина, 4 грама масти, али и корисно. Калцијум је користан за кости и фосфор за вид. Боја црвеног меса повезана је са великом количином биолошког гвожђа.
  2. Производ се продаје у облику трупова и полупроизвода, а кућно кување не узима много времена.
  3. Употреба меса нутрије је што се лако дигира, не ствара осећај тежине у стомаку. Посуђе од нутрије апсорбује се у болести пробавног тракта и има лековито дејство. Само масноћа нутрије садржи терапеутски сет незасићених линоленских органских киселина из свих традиционално коришћених врста меса.
  4. Редовна потрошња меса нутрије у храни у било којој форми јача тело. Посебно је корисно користити производ за људе с срчаним обољењима и васкуларним системима – депозити холестерола се растварају, мишићи су ојачани и стање нервног система нормализовано.
  5. Повећање садржаја корисних протеина у нежном фино-влакном производу чини јела кувана корисна и укусна за све. Једини изузетак су људи са индивидуалном нетолеранцијом за ову врсту меса.

Употреба меса нутрије за храну је корисна, то је неспорна чињеница. О могућностима инфекције мора се памтити, али говедина такође може садржавати цисте кравље траве у месу, а свиња има своје паразите. Чак и риба ухваћена из чистих ријека носи своје црве. Због тога, било које месо треба подвргнути нормалном топлотном третману, а не покушавати сирови укус млијека.

Постоји још један аспект. Специфичан мирис меса. Неки људи га не толеришу. Међутим, нутриа садржана у ћелијама има благ мирис мошуса. Ловци и даље добијају нутрију у дивљини. Стога је стварно купити месо само од ћелијских животиња са ветеринарском марком

Да ли је могуће укључити храњиво месо у дјечији мени

кување нутриаДијететско месо нутриа је нежно, са финим влакнима. Лако се припрема и укусно је у било ком облику и не изазива алергије. Труп 10 кг је уобичајена стандардна тежина одрасле животиње. Користите или повредите за децу месо нутриа, разумете нутриционисте.

прерада меса нутријеНа питање да ли је могуће започети узимање меса меса са месом нутрије, стручњаци упозоравају да је било који животињски протеин укључен у беби мени након 3 месеца већ добија поврће, воће и житарице. То значи да стомак већ узима и дигестира производе биљног поријекла. После тога, месо хранљивих материја може бити укључено у мени. У том случају, месо мора бити фино подмазано да би олакшало варење.

На домаћим просторима прво храњење меса нутрије дуго је проведено на Кубану. Једини додатак – мајка за своју дјецу мами бирају пажљиво, прије преговарања с власником фарме.

Видео о корисним особинама меса нутрије